Şimdi Ara

Konum vergisi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi: Kimler ödeyecek? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
2
Favori
7.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

çıldırmamak elde değil 

• Adamlar ücretsiz hizmet veriyor ona bile vergi alıyorlar yakında paralı yapmazlar umarım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 dakika nefes al sonraki 5 dakika sonra için nefes verme vergisi ne zaman gelecek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilaall34 B kullanıcısına yanıt
    Para kazanılmayan hiçbir şeyden kimse vergi alamaz, bir tane davaya bakar, ilk duruşmada sonuçlanır.

• Sanki google maps, yandex maps vs onlarınmış gibi nasıl vergi alabiliyolar 🤔

• Allah b versin

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • omanner kullanıcısına yanıt
    Kazanca dayalı vergi zaten var. Burada bahsedilen, bunun üstüne getirilen özel bir vergi türü. Bu kadar açık bir konuyu hâlâ yanlış anlaman inanılmaz. Daha ne kadar anlatmak gerekiyor?

Ekleme1: Şu örneği bir kez daha buraya yazıyorum, belki bu sefer olur: Dönercisin, kârından vergini ödüyorsun. Ama şimdi bir de "Eti döndürdüğün için ayrıca 'Döner Vergisi' öde" diyorlar. Dava bu... Bu kadar bitti gitti. Daha da anlamıyorsan, gerçekten üzücü bir tabloyla karşı karşıyayız.

Ekleme2: İki gündür yanlış anlamakta ısrar ediyorsun, üstüne bir de gülerek savunmaya geçiyorsun. Yazılanları okumuyorsun, hatanı kabul etmiyorsun, sonra da kendini haklı sanıyorsun. "Evet, orayı karıştırdım" demek bu kadar mı zor? Bu neyin inadı? Böyle yaparak ancak kendi saygınlığını zedeliyorsun. 50 yaşında olduğunu söylemişsin de, kreşten 5 yaşında çocuk getirirsem abi artık yeter anladım diye çıldırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 14 Aralık 2024; 7:49:19 >

• Şu haberin yorumlarına bakıyorum %90'ı içeriği okumadan yorum yapmış veya okuduğundan bir şey anlamamış.

sana da bi yadırgama vergisi getirsinler de gör

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Bunlar Türkiye cumhuriyeti olan herhangi bir kişiden herhangi bir sebepten dolayı ücret alıyorlarsa bunun vergisini de ödemek zorundalar, kanun bunu söyler, başka da bir şey dememe gerek yok sanırım.

• dizla D kullanıcısına yanıt
    Espri olarak iyiydi. :)

• yfgecer1 Y kullanıcısına yanıt
    Buna siyasi körlük diyoruz.

• Şuanlık ensafı kapsamıyor inşallah yakın zamanda o ları da kapsar hala fiş isteyince yüzü düşüyor çoğunun %1 kdv kesiyorlar yemeğe

• ChatGPT'yi köşeye sıkıştırdım, vardığı sonuç:
    quote:

Ancak Türkiye’nin yeni uygulaması, coğrafi veri işlemeyi özel bir vergiye bağlayan nadir örneklerden biri olarak öne çıkıyor. (Kaynak)

Yani dünyada tekiz gibi. Kazanca dayalı vergi elbet olacak, çeşit çeşit lisanslar elbet olacak ama bu nedir?

Şu an bizlik bir durum yok gibi gözüküyor ama dip dalga her zaman hoplatır.

Kazanca dayalı vergi veriyorlar ki zaten sıkıntın ne? Uçmuşsun gerçekten şaşırıyorum. Bir de haberi okumuyoruz diye suçluyorsun da sen hiç hayatı okumamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 12 Aralık 2024; 14:42:07 >
  • Şimdi sevinenler olur cebimizden para çıkmayacak diye.
    Ücretsiz olan maps leri vergi ödemeye başlayınca bu firmalar sanıyor musunuz bedavaya vatandaşa kullandıracak.
    Dolaylı yoldan bu vergi vatandaşa yansayacak yine son tüketici olan vatandaş ödeyecek her vergide olduğu gibi.

• yfgecer1 Y kullanıcısına yanıt
    Anlayandan çok anlamayandan daha çok vergi alınacakmış

• valla ben kendim kaldırdım kapandi yaptım ne vercem para ne kazanıyoruzda alacaklar

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Yazdığımı tekrar oku istersen, kazanç olmadan vergi alınmaz bunu da mı bilmiyorsun?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.