Şimdi Ara

Konuşma Bozukluğu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kekemelik falan yok fakat çok saçma cümleler kuruyorum. Bazen başladığım cümlenin sonunu getirmiyorum. Bunun sebebi kafamın çok hızlı çalışmasından diye düşünüyorum. Bir cümleyi bitirmeden aklıma başka birşey geliyor ve onu söylemeye başlıyorum. Konuşurken konudan konuya da çok hızlı atlarım mesela. Bunu düzeltmenin bir yolu yok mu ? Diksiyon kursları veya kitap okumak bu anlamda ne kadar etkili olur?

• sesli olarak kitap oku düzelir:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

sesli olarak kitap oku düzelir:)

Bunu çok söylüyorlar işe yarıyor mu gerçekten ? Kelimeleri söylemede sorun yaşamıyorum ama birşeyi söylerken aklıma söylenebilecek alternatif çok kelime geliyor ve doğru kelimeyi seçemiyorum açıkcası.
  • Aynı durumdayız. Bunu düzeltmeye çalışma bence. Gerçekten de beyinin o an dilinden hızlı çalıştığı için böyle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kassady

quote:

Bunu çok söylüyorlar işe yarıyor mu gerçekten ? Kelimeleri söylemede sorun yaşamıyorum ama birşeyi söylerken aklıma söylenebilecek alternatif çok kelime geliyor ve doğru kelimeyi seçemiyorum açıkcası.

evet hocam banada öyle dediler geçen çalı kuşunu okudum sıkıldım sonra son sayfalardan okuyunca daha iyi anladım kitabı
    kitap okumak gerçekten çok güzel tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

evet hocam banada öyle dediler geçen çalı kuşunu okudum sıkıldım sonra son sayfalardan okuyunca daha iyi anladım kitabı
    kitap okumak gerçekten çok güzel tavsiye ederim

Hiç kitap okumayan biri değilm ama okuduğum zaman düşüncelerimi daha kolay organize edebildiğimi fark ediyorum etkisi olabilir haklısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: xasasasx

Aynı durumdayız. Bunu düzeltmeye çalışma bence. Gerçekten de beyinin o an dilinden hızlı çalıştığı için böyle oluyor.

Hocam öyle de arkadaşın dediği gibi kitap baya etkiliyor bu durumu. Bir de insanlarla iletişim halinde olmak da önemli. Gün içinde çok az konuşan bir insansan konuşurken saçmalaman normal olabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konuşma süresi vs boyut?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Aynı durumdayız. Bunu düzeltmeye çalışma bence. Gerçekten de beyinin o an dilinden hızlı çalıştığı için böyle oluyor.

Hocam öyle de arkadaşın dediği gibi kitap baya etkiliyor bu durumu. Bir de insanlarla iletişim halinde olmak da önemli. Gün içinde çok az konuşan bir insansan konuşurken saçmalaman normal olabiliyor.

Bende bu konu üzerine çok düşünmüştüm. İnsanlarla iletişim nasıl yapılmalı diye. Bence kitap okuma etkinliğinin yerine şiir yaz. Çünkü şiir özene bezene yanyana getirdiğin kelimelerin yoğun bir anlam oluşturması gibi bir özelliği var bu sayede hem düzgün hem nitelikli konuşabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

Bende bu konu üzerine çok düşünmüştüm. İnsanlarla iletişim nasıl yapılmalı diye. Bence kitap okuma etkinliğinin yerine şiir yaz. Çünkü şiir özene bezene yanyana getirdiğin kelimelerin yoğun bir anlam oluşturması gibi bir özelliği var bu sayede hem düzgün hem nitelikli konuşabilirsin.

Mantıklı olabilir düşüneceğim hocam.

• Bol bol yazı kitap vb şeyler oku
  • evet bi dönem bana da olmuştu(sınav döneminde).Konuşurken sözcükleri seçemiyordum saçma sapan şeyler çıkıyordu ağzımdan bide haddinden fazla salya salgılıyodu ağzım sonradan düzeldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up başka tavsiye?
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç antidepresan aldınız mı ?

Hocam şuraya bir bakın >
    blog.milliyet.com.tr
    Manik depresif ve belirtileri/Sağlıklı Yaşam/milliyet blog
    http://blog.milliyet.com.tr/manik-depresif-ve-belirtileri/Blog/?BlogNo=101979

• quote:

Orijinalden alıntı: OlMemories

Hocam hiç antidepresan aldınız mı ?

Hocam şuraya bir bakın >http://blog.milliyet.com.tr/manik-depresif-ve-belirtileri/Blog/?BlogNo=101979

Hiç kullanmadım bende manik depersif olduğunu da sanmıyorum.
  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece merak ettim bir aralar bende konudan konuya atlamalar içindeydim arkadaşlarım yetişemiyordu.

Belirtiler ;
    Çok konuşmak dikkatin artması , çok neşeli hissetme , hafıza güçlenmesi zekice espiriler yapmak , düşüncelerin hızlanması , düşünceleri durduramamak , aşırı enerjililik , yerinde duramamak oldukça fazla konuşmak gibi şeyler. Sizde bu belirtiler var mı ?
  • Otlansın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ota boka antidepresan kullanmayın.

Sesli kitap oku aynı şey bende de oluyordu şimdi daha az ooluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Her ota boka antidepresan kullanmayın.

Kitabı mutlaka deneyeceğim. Dudakların arasında kalem tut faydalı olur diyolar önerir misin?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Opsss mademoiselle

Her ota boka antidepresan kullanmayın.

Kitabı mutlaka deneyeceğim. Dudakların arasında kalem tut faydalı olur diyolar önerir misin?

O daha çok kekemelik için sanırım bi arada taş koyup konuşma olayı vardı onlar için.Öyle birşey denemedim bilemeyeceğim

• Kitap Kitap Kitap yine kitap ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.