Daha önceden bunu çok duymuştum ama aklımın bir köşesinde hep yav o dinleme olayı batarya tüketir, öyle bir şey mümkün değil, wp yazışmaları falan reklamlar için kullanılıyordur ama konuşmaların dinlenmesi hep bana abartı gelmiştir. Ta ki yaşayana kadar. Ayda yılda bir yazıştığım bir arkadaşa geçen gün mesaj attım buluşalım diye. Neyse buluşmayı falan ayarladık ve buluştuğumuzda işi hakkında bahsetti. İşte muhasebeyle uğraşıyorum, şu an az para kazanıyorum ama işi öğrenmeye çalışıyorum falan filan. Kendisi bi mali müşavirin yanında çalışıyor ve birçok kez ben de ya bu mali müşavirler çok para kazanıyor, şimdi az kazansan da işi öğreniyosun, bence zekice falan dedim. Yani hem o hem ben birçok kez bu sözü kullandık ve genel olarak işinden bahsettik. Ne wpden ne instadan ne de telefon görüşmelerinde buna benzer bir şey konuşmadık. Ben de ne muhasebeden anlarım ne de öyle kişilere işimin düştüğü oldu yani önceden hiç araştırmadığım hiç bilgimin olmadığı bir alan. Ama daha bugün (adblock açık olmasına rağmen) bilgisayardan bir youtube videosu izlerken karşıma mali müşavirlik ile ilgili bir reklam çıktı ve o zaman gerçekten dinlendiğimi anladım. Sizin de başınıza gelen böyle şeyler var mı ? Yani bilgisayar araştırırken bilgisayar reklamı normal ama bu kadarı biraz ürkütücü. |
Bildirim