Şimdi Ara

Konusurken 900 Mhz mi yoksa 2100 Mhz(3G) mi kullanmalıyız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bulundugumuz yerlerde cogunluka 3g de 2g gibi full cekiyor. onun icin sebeke modunda sadece 3g secili kullanıyorum.Cogu arkadas gibi benim de uzun gorusmelerim olabiliyor.

Sormak istedigim konusma yaparken teli 900 bandında mı yoksa 3G modunda mı tutarsak daha fazla radyasyona maruz kalırız. yani iki band da full cekerken SAR degeri hangisinde daha yuksek olur 2g de mi 3g de mi?
    tesekkurler...

• 3G veya 2G olarak değilde, GSM 900- GSM 1800 frekans olarak bakmak lazım. Bundada GSM 1800 frekansında iken daha az SAR yayılıyor diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar...
  • Ben sürekli gsm olarak kullanıyorum...Tabi ihtiyacım olduğunda 3g yi açıyorum...Ama sürekli 3g açık olduğu durumlarda telefonun şarjı daha çabuk bitiyor...
  • 3g daha fazla pil tükettiği için normal zamanda interneti kullanmayacaksam kullanmak bana mantıksız geliyor.aynı mantıkla eğer 3g daha fazla pil tükettiğine göre konuşurken kullanmazken daha fazla radyasyon yayar gibi geliyor.fusem arkadaşın verdiği linklerde konu baya tartışılmış gerçi.üstüne fazla söylenecek pek bir şey yok gibi geliyor

iphone için değerler aşağıdaki resim gibiymiş.bence herşey gayet açık bu resimde bilmeyen için söyliyim umts 2100 kullanılan 3g şebekesi

Konusurken 900 Mhz mi yoksa 2100 Mhz(3G) mi kullanmalıyız

• Vodafoneda ben daha 3G li görüşme görmedim..

Otomatik 2G ye geçiyor bende. Doğrusuda bu sanırım..

Sesli konuşma için 2G...

Hatta şarj içinde 2G

Hatta çekim içinde 2G
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Vodafoneda ben daha 3G li görüşme görmedim..

Sesli konuşma için 2G...

Hatta şarj içinde 2G

Hatta çekim içinde 2G

w910i kullanıyorum ve sesli konuşmada bendede otomatik 2G atıyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Frekans arttıkça dalgaların aynı enerji ile gidebileceği mesafe kısalır. Bu nedenle 3G şebekesinin kapsama alanı 2G'ye göre çok daha düşüktür. Aradaki bu farkı bir miktar da olsa düşürmek için telefon sinyal gücünü arttırır bu da SAR değerinin yükselmesine neden olur. Yani SAR açısından bakıyorsanız 2G kullanmak daha sağlıklıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savagemagget

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Vodafoneda ben daha 3G li görüşme görmedim..

Sesli konuşma için 2G...

Hatta şarj içinde 2G

Hatta çekim içinde 2G

w910i kullanıyorum ve sesli konuşmada bendede otomatik 2G atıyor...

AYNI ŞEKİLDE 2G YE ATIYOR VE HAT GEÇİŞLERİNDE DE TELEFONLA KONUŞURKEN BİRANDA KAPANIYOR HAT...
  • Bendede sony var.

2G ye geçiyor ama kesme yapmıyor.
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaslar.

Bu durumda konusurken (2g ve 3g full iken) 2g sebekesi yapılan arastırmalara gore insan sağlığı için daha iyi gibi duruyor.
  • 2G ile konuşmak elektromanyetik dalgaların taşıdığı enerji bakımından daha az enerji ile aynı mesafeye gittiği düşünüldüğünde daha mantıklıdır.3G bataryanızın da çabuk bitmesine neden olacaği için dezavantajdır.Ayrıca 3G ile 2G arasındaki ses farkını kulağınız algılayamaz o yüzden video iletimi(görüntü haberleşmesi) hariç bütün haberleşmelerinizi 2G altyapısı ile yapmanızı tavsiye ediyorum
  • Baya zaman önce bir haber izlemiştim.Yapılan arastırmalara göre 900mhz konusma yaparken 1800mhz e göre beyinde iki kat fazla ısınma yapıyo diye, (hatta iste amerika kıtasında 1900mhz kullanılması falan) bi üniversite arastırmasıymıs sanırım. Ben de onu dusunerek demistim madem oyle 2100 1800 e göre daha yuksek bant o zaman daha az zararı olur diye ama sanırım oyle değilmiş..
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpion*tr

Frekans arttıkça dalgaların aynı enerji ile gidebileceği mesafe kısalır. Bu nedenle 3G şebekesinin kapsama alanı 2G'ye göre çok daha düşüktür. Aradaki bu farkı bir miktar da olsa düşürmek için telefon sinyal gücünü arttırır bu da SAR değerinin yükselmesine neden olur. Yani SAR açısından bakıyorsanız 2G kullanmak daha sağlıklıdır.

Tam arayipta bulmak istedigim mesaj buydu elinize saglik hocam. Bende bu aralar g2 telefonumda 3g ve 2g de kullanma arasinda gidip geliyordum. Avea malum 3g evde cekmiyor ancak internet hizi keyifli. 2g de full cekiyor ancak internet yavas. Neyse Allahtan mobil siteleri var edge ile idare edebiliyoruz. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.