Şimdi Ara

Konut fiyatları neden artıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar eylül ayında ev almaya karar verdik beğendiğimiz evler 1.6 1.7 1.8 milyon civarında fiyatlanıyordu ve beğendiğimiz evler eylülden bu yana en az 500 bin lira fiyat ekledi üstüne. Yüzde 30 35 civarı artış var. Sebep ne peki ? Kredi faizleri düşecekmiş. Pekala düştü mü ? Düşmedi. Şuan ev alan insan kafadan 500 bin lira tokatlanmış demektir. Söylentiler satın alındı pekala gerçekleşecek mi? Tüketimi kısıtlayarak enflasyonu düşürme politikası güden bir hükümetin kredileri ve kredi kartı faizlerini düşüreceğini pek beklemiyorum ben açıkçası. Yüzde 2.5 düşen faiz kredilerede yansımadı 4 ay önce çekilen 1 milyon kredinin aylık ödemesi 29-30 bin lira civarındaydı halen öyle. Değişen bişey yok. Ama 4 ayda 500 600 bin lira üstüne koydu konutlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

• Bende aynı durumdayım bir haftada yılbaşı öncesi 7 ev vardı düşündüğümüz 2 M altı Pendik te hepsi geçen hafta satıldı maalesef nedenini bende anlamadım tanıdık emlakçılar var söyledikleri şu elinde parası olan yatırım amaçlı satın alıyor ihtiyacı olmadığı halde sonuç ise gerçekten ev olarak mesken olarak kullanacak olan bizler evsiz kalıyoruz onlar ise kiracı düşük para ya oturuyor diye ağlıyorlar diğer konu başlıkları altında maalesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TÜİK verisine göre yıllık enflasyon %44. Artmasına neden şaşırdın anlamadım.

• büyükşehirde geçinemeyenler

geçinebilecekleri küçük şehirlere gitse

büyükşehirler biraz boşalır

• mehmetmetingülcan kullanıcısına yanıt

Küçük şehirlerde iş yok zar zor bulursan SSK yapmıyorlar ssk yapsalar maaşı eksik ödüyorlar o nedenle durumu iyi olan orta direk ve zengin kesim İstanbul dan gitse ortalık güzelleşir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.