Şimdi Ara

YILBAŞINDAN SONRA ARABA FİYATLARI ARTAR MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sizce önümüzdeki aylarda araba fiyatları ne olur

• Asgari ücret 7500 olursa izle şenliği..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • JackWondo kullanıcısına yanıt

baya artar diyosun yani hocam

• Cok ilginctir ki 3 aydir fiyatlarda yukseliş yok favladigim cogu arac da ilanda duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm otomobilleri genellemek istemem ama burası Türkiye olduğundan söyleyeyim. Bayi 2 hafta önce yeni 308 içim 925 bin ₺, eğer yılbaşına kalırsanız 1 milyon üstü olacak diyordu.

• Asgari 8500 olacak artar tabi.

• Artması bekleniyor. Ne olur belli olmaz. Artışı dengelemek için zam geleceği zaman matrah güncellemesi gelebilir diye bir düşüncem var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sinoplu kullanıcısına yanıt

nasıl araçlar ekliyorsunuz?

ben egea 1.4 bakıyorum favoriye eklediğim arabalar 5-10 gün arasında gidiyor.

piyasa araçları hala satılıyor. 2 hafta önce aracımı yarım günde sattım. ilanda 3-4 saat anca kaldı.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

Arkadaşın 2 aydır gezmediği aramadığı fiat bayi kalmadı. Egea sedan easy plus,urban - egea cross urban hangisi beyaz ve kırmızı renk harici denk gelse alacak yok bulamadı. Urbanı hiç beklemeyin uzun süredir üretilemiyor dediler. Led far temin edilemiyormuş. Araç yok.

• Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt

Hafif ticari araclarla ilgileniyorum otomobil bolumune pek baktigim yok ama galericiler araclarini satamadigindan dertli

• yandaş medyada torba yasanın içine ÖTV indiriminin de eklenebileceği söyleniyor. seçim ayağına bir indirim gelirse şaşırmayın.

• Gölgede %80 enflasyon olduğu bi yerde fiyatlar artar mı diye sormak?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İkinci el hızlanırsa bilin ki artar. Şuan yaprak kımıldamıyor. 10 tane araç atın favorilere haftada 5 6 sı gitmeye başlarsa artar fiyatlar. En ucuz ve en temizleri satılır ilk kazık olanlar sürekli listede kalır yeni gelenler ise kazıkları baz alıp fiyat verir böylece fiyatlar artar. Döviz ötv vs bunlar da farklı etken

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV indirimi gelirse 2. El düşer bence

• Arabayı geçtim

30'lu yumurta marketlerde 70TL...

evin temel ihtiyaçlarını almak üzere haftalık 1.000TL'den aşağıda çıkılmıyor ki birçok şeyi alamıyorsun...

aylık yapılması gereken alışverişin 4.000TL olmuş....

araç fiyatları 750-1milyon aralığında... artar... enflasyon bizleri ezmeye devam edecek...

• infinite kullanıcısına yanıt

haklısın hocam ama ötv indirimi ve seçimin yaklaşmasından dolayı düşebilir diye düşünüyorum

• 2 aydır 1 Allah ın kulu aramamısken son 1 haftada 5 kişi alıcı oldu. Son dediğim fiyatın 10 bin TL altına kadar teklif aldım. Daha satmadım ama yılbasından önce insanlar alacaklarını alacaklar. Alamayan ah vah demesin.

• Birçok parametre var.

1 - Enflasyon. Her ay ufak tefek etkisini görüyoruz. İleride de fiyatlara etkisi olur çünkü enflasyon devam edecek görünüyor.

2 - Yurtdışı enflasyon. Araçların üretildiği ülkelerde de enflasyon var. O da etkiler. Etkilemeye devam edecek görünüyor.

3 - Ötv matrahları. Miladını çoktan dolduran mahrah var. %45, 550, %60 dilimde araba kalmadı. Matrah güncellemesi olacaktır. Etkilenen araçların fiyatını düşürür.

4 - Yeni yıl zamları. Artan personel maaşı, başka zamlar vs derken üretim maliyeti artcak, olumsuz etkilenecektir.

5 - Tl istikrarı. Daha doğrusu istikrarsızlığı diyeceğim ama son aylarda fena gitmiyor. Enflasyondan daha az değer kaybediyor gibi görüyorum ama bu uzun sürmeyebilir. Her an her şey gelebilir tl'nin başına. Bir anda değer kaybedebilir. Son yıllarda örnekleri çok. Bu da olumsuz etkiler.

Fiyatları düşürebilecek tek şey matrah güncellemesi. O da hem uzun vadeli olmaz hem de her modeli etkilemez. İhtiyaç varsa almak en mantıklısı. Akp ÖTV indirimi yapmaz. Para lazım. En çok oy aldığı okumamış, fakir kesime makarna vs ile kandırmaya çalışmaya devam edecek. Krizden en çok onlar etkilendi, bir şekilde kandırması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 10 Kasım 2022; 15:36:35 >

• Kulislerde ÖTV indirimi konuşuluyor.

Edit: matrah güncellemesi imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daswagen -- 11 Kasım 2022; 2:46:40 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.