Konu hakkında en ufak bilginiz yok sanırım ayrıca pek deneyimimiz de yok. sorduğunuz sorulardan anlaşılıyor. Kiraya verecek yeriniz varsa sözleşme konusunda profesyonel birinden yardım almanızı tavsiye ederim < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Konut kiraları nereye gidiyor !! (15. sayfa)
-
-
Kanun okumayı biliyorum. Kanun adı ve madde lütfen.
-
Siz bahsettiğiniz şekilde hazırlayın kontratınızı zamanı gelince öğrenirsiniz maddeyi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Boş konuşmayalım kanun ve madde lütfen. Ben göremedim. Paylaşın teşekkür edelim, yok uyduruyorum diyorsan boş konuşmaya devam edebilirsin. Böyle konularda kanunla kitapla tez çürütülür lafla değil.
-
ne kadar kira alıyorsunuz .ve nekadar zam yapacaksıunız
-
"Kiracıların artan fiyatlara karşı korunmasına ilişkin önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi"
ampul yalayıcılar mutlu olmuştur.
www.cumhuriyet.com.trKiracıların artan fiyatlara karşı korunmasına ilişkin önerge AKP ve MHP tarafından reddedildihttps://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/kiracilarin-artan-fiyatlara-karsi-korunmasina-iliskin-onerge-akp-ve-mhp-tarafindan-reddedildi-1937034?utm_medium=Slider%20Haber&utm_source=Cumhuriyet%20Anasayfa&utm_campaign=Slider%20Haber
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
"Kiracıların artan fiyatlara karşı korunmasına ilişkin önerge AKP ve MHP tarafından reddedildi"
Reddederek ilk defa düzgün bir şey yaptılar.
Kiracının geçimini ev sahibinin rızkından finanse etmek, heralde son yılların en büyük toplumsal adaletsizliği olurdu.
Düşünsenze, etilerdeki, bebekteki kiracılar bile bu kanunla "korunan" tarafta olacak,
ama fakir bir semtteki sıradan dairesini kiraya verip o parayla zar zor geçinen ev sahipleri bile bu kanunla "rızkına göz dikilen" tarafta olacak.
Hep diyorum, yine diyeceğim.
Her ev sahibi zengin değil, her kiracı da fakir değil.
Kiracıların bir çoğu, para biriktirmemeyi, ya da biriktirdiği parayla ev almamayı tercih ettiği için kiracı.
Para biriktirip çok düşük seviyede bir ev satın almaktansa, tasrruf etmeyip daha iyi bir evde kiracı olmayı tercih ettiği için kiracı.
Ama işte hala bunu kabul etmeyen tipler var.
Manzaralı üst katta 3+1dairede kirada oturup mağduru oynamak işlerine geliyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yeni binada manzaralı 3+1 dublekste oturup "geçinemiyorum" diyen kiracımın, zammı düşük yapmakta haklı olduğunu düşünen var mı aranızda?
Bu adama acımam için bana birkaç geçerli sebep söyleyin.
tamam arkadaşım anladık iyi bir kira geliri almak istiyorsun .nekadar kira alıyorsun ve ne kadar zam yaptın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 18 Mayıs 2022; 20:8:58 > -
Rakamı ne yapacaksın birader. Görmeden benim evime değer biçecek değilsin. Rakamı bırak, işin mantığına odaklan.
Bu adamın 3+1'den daha ekonomik bir evde oturma seçeneği var mı? Var.
O zaman ben bunun geçimini niye kendi cebimden finanse edeyim?
Ayaaaaaa
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Tek yanıt şu: Rayiç fiyata gücü yetmiyorsa, bütçesine göre bir yere taşınır. Büyükşehirlerde her bütçeye uygun konut var.
-
rakam önemli değil birader.yüzde kaç zam yaptın.tamam anladık evin var ne istersen iste hayır bukadar evim var varda var anladık ta nekadar zam yaptın ikide bir iti,raz ediyorsun ne için itiraz ediyorsun ki bilelim mevzu ne.mal senin istediğini yapabilirsin .
-
ayrıca bu tarzda birinden ev tutmam nede dükkan. daha fazlasını verip başkasından tutarım ama böyle düşüncede birinden tutulmaz .çünkü problemli biri ileride cok sorun çıkarır.
-
Piyasayı boş bırakırsan, devlet kontrolü sağlamazsan, donunuza kadar isterler.
Son 30 senedir tüm dünyada moda oldu, tomates fiyat artışına 90 tane lâf edenler, İŞ; Ev, kira ve araba fiyatlarına gelince, aaaaa çok ayıp, selbest piyasa, herkes istediği fiyata verir, arz talep meselesi oluyor! Kapitalist düzeni neredeyse yaradanın kanunu diye dayatacak uyanık, çok bilmiş, kan emiciler. Bu zenginlerin bu kadar ağladığının, çeyreğini fakirler ağlamıyor
Kardeşim, bu evleri kim kiralıyor? Durumu olmayan vatandaş değil mi? Adam senin istediğin 3000- 4000 lira kirayı nasıl ödesin, bre insafsız, aldığı maaş zaten o kadar, burası amerika mı, adam aylık 5000 dolar maaş mı alıyor, her ülkenin ev fiyatı, kirası, araç fiyatı bulunduğu üleye göre olmayacak mı? Sanki, adam evinden çıkınca Paris veya New york caddesine adım atıyor, oranın fiyatını, niye buraya uyarlıyorsun!
Fakirler de bi garip, oy zamanı gelince, giderler yine %90 zengine çalışan partilere oy verirler, sana el verecez, durumunu düzeltecez, diyene, küçük bi şeyden takar, aaaa onlar zamanında böyle yaptı, falan filan deyip, sömürülmeye devam ederler. Halbuki çoğunluk kendileri, birlik olsalar, evi 500 liraya bile kiralar, kalan parayla da etiyle, sütüyle, karınlarını doyururlar.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
evlenme planın varsa kiracıyı çıkartabilirsin zaten yasal hakkın bu hatta 1.derece akrabanda olabilir gelecek kişi...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşın kiralık evleri de var ama galiba emekli asker olduğu için sorun yaşamıyor sanırım. Böyle öneriyle gelmesi tuhaf olmuş ama genelde kanunları kendi çıkarına olacak şekilde yontmayı seviyor .%300 zam ,1 yıl sonra çıkarsın falan olacak şeyler değil. Zaten sözleşme 1 yıllık olsa bile devlet bunu uzatıyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 19 Mayıs 2022; 18:45:34 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşım niye anlamak istemiyorsun?
Tüfenin 18-22 arası açıklandığı aylarda ben kiracılarla didişe didişe 25-35 arası zamları zor yaptım. Tüik enflasyonunun 70, hissedilen enflasyonun 150 olduğu ortamdaben 30 yapsam ne, 40 yapsam ne..
Üstelik eski kiralarım da zaten piyasanın altındaydı. Böyle yüz tane beni madur eden faktör varken söylediğim oranın ne önemi var?
Kabaca % 100'ün altındaki her artışta ben eksideyim, daha neyi soruyorsun yahu?
yapacak birşey yok madem böyle olmuş.ozaman cok para eden evini satıp başka bir alanda değerlendir madem şikayetcisin.yada araplara ver onlar cok para veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 20 Mayıs 2022; 9:33:46 > -
Fiyatlara devlet kontrolü demişsin de, para hacmini arttırıp enflasyon yaratan bakkal mahmut efendi mi?
Devlet para basıp paranın değerini düşürebilir serbest, ama fiyatlara devlet kontrolü gelsin, ne güzel iş yahu. Tam venezuela ya da zimbabwe kafası.
Ekonomi bilgin olmayınca böyle saçma şeyler yazman normal tabi.
Para devlet eliyle değersizleştirilirken fiyatların devlet kontrolünde olması bizansta da denenmiş. Sonuçları hiç de hoş olmamış. Tabi bunu bilmeyen insanlar için "kahvehaneden ekonomi yönetmek" çok kolaydır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X