Örneğin benim işim Başakşehir'de ve Ümraniye'deki evimi 1200tlye kiraya vermiştim evlenme planım var, şimdi kiraya çıksam en uyduruk oturulabilecek ev 4000 4500, ben her gün Ümraniye'den Başakşehir'e gitmeyi göze alıp kiracıya ev bakın dedim burada suçlu ev sahibimi yoksa ekonominin kötü olması mı? |
Konut kiraları nereye gidiyor !! (14. sayfa)
-
-
Alıntı
metni:Biz calistik kazandik ev aldik ama enflasyonun tuike gore bile %70’lerde oldugu ulkede ben %20 yansitacakmisim… bak bu tuik enflasyonu bir de ha! Lafa gelince tuik yalan soyluyor enflasyon %150 diyorlar ama ev kirasina gelince niye %20 zam yapmiyorsun 🤣. Pasam oldu benim evlerden birinin tapusunu uzerine yapayim kiracinin, ne de olsa hakki yani 😂 Kiraya paran yetmiyorsa 1- Koyune don! 2- Daha dusuk kirali ev tut 3- Daha fazla para kazan 4- Ailenin yaninda yasa 5- Ev arkadasi tut. 6- Cadira cik! Pasa torunlari hicbirine yanasmiyor al sana 6 tane çözüm :) Harika özetlemişsiniz bravo.
İşine odaklanıp para kazanmak yerine bütün gün sosyal medyada ev sahiplerine çemkiren bedavacı ziyniyetli kiracıların biri de çıkıp şu mesaja mantıklı bir cevap veremez.
"Devlet ev sahiplerini dövsün assın kessin" diye çemkirmeye devam ederler anca.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Mayıs 2022; 21:58:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Alıntı
metni:hee çalıştın 0.0001 kredi faiziyle aldığın evin kredi ödemesini kiracıya ödetiyorsun bedava ev sahibi oluyosun. Devletimiz % kaç derse o kadar zam yapabilirsin işine gelirse Mesaj tam bir paradoks.
Bedavaya ev sahibi olunuyorsa şu anki kiracılar neden hala kiracı?
Eğer ki ev sahibi olmanın böyle "ballı" bir yöntemi vardı ise demek ki kiracılar kiracı kalmayı kendileri tercih etmişler, o zaman şu anki zırlamaları niye?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 15 Mayıs 2022; 22:2:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
geçen yıl ağustos ta 4 ay boş duran evi verdim kiraya 1350 tl ye
kontrat 1 yıl dolduğunda evi boşaltın demek gibi bir kanuni hakkım var eğer istediğim oranda zam+ yeni kontrat kabul etmezse kiracı dan evi boşaltmasını isteyeceğim
zararda falan değilim neden olayım ki evet piyasa yükseldi fakat dolar 15 e değil 5 tl ye düşebilirdi o zaman da kiracı zarar da mı olacaktı
(piyasa çok kötü oldu nasıl olacak bu işler bilmiyorum )
-
Çünkü insanların ev alacak peşinatı yok. Biraz çalıştır. Böyle dönemler zengini daha da zengin eder, fakiri daha fakir. Para biriktiremiyorsun. Çoğu kişi anasının babasının eskiden biriktirdikleri ve a aldıkları ile bir şeyler alıyor. Sıfırdan bir şey almak imkansıza yakın. Şimdi 6-7bin hatta 10-15bin alan adam maaşının yarısını konaklamaya verecek.
-
Kontratta artış oranı yazıyor ise ki genelde yazar öyle bir hakkınız yok malesef.
Ek: nasıl olacak bu işler kısmına gelirsek kiracı ile konuşup şartlara yaklaşan kabul edeceği yeni bir fiyat belirlemek. Çünkü asgari ücret de arttı ve temmuz ayında daha da artacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 16 Mayıs 2022; 13:44:54 >
Şu anki gibi yüksek peşinat gerekmeyen dönemler oldu. Balık hafızalı değiliz. Boş atıp dolu tutmaya çalışıyorsun.
Şu anda ev fiyayları milyon oldu diye herkes "biz maaşımızla nasıl ev alacaz" tantanası yapıyor.
Ev fiyatları (ve kiraları) düşükken almadılar, çünkü "emlak sektörü çakıldı ve daha da çakılacak, beton alan enayi, kirada olmak daha mantıklı" diyorlardı.
Biz bu sektöre dün girmedik. Yıllardır ev sahibiyim ve insanların emlak konusundaki davranışlarını yıllardır gözlemliyorum.
Artık kiracı kesiminin ruhunu okumuşum. Bana masal anlatma. Kiracı olmak çoğunun kendi tercihi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 16 Mayıs 2022; 20:15:14 >
ne kadar çok boş yapıyorsun. üzücü kısmı, bu kapasiteyle mal mülk sahibi olman olmuş. miras falan olmasın. cevap yazmana gerek yok, okumam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
artık ev sahipleri kiralar faiş zam yerse kiracı kabul etmez ise tahliye sartı koyduruyormus
-
Böyle muğlak komik bir şart hiçbir sözleşmeye konamaz. Bunu hukuki nesnel bir ifade ile ölçmek için bilirkişi raporu gerekir. Zaten böyle bir sözleşme maddesi tbk 27 ye göre de konamaz zira kanun belli.
Yalnız şöyle bir olay var ben asgari ücretin Ekim kasım ayına kadar 8000 liraya kadar iki zam yiyip çıkacağını düşünüyorum gidişat o yönde. (bunun teknik detayları ayrı)
Böyle bir durumda elinde 1-5 sene arası kontrat olan ev sahipleri inanılmaz mağdur duruma düşecek. Çok büyük sıkıntı olacak. Kiracılarında huzuru kaçacak. Kiracılarda haklı zira aidat giderleri de ikiye katlanmış durumda. Burda devletin konut (mesken) sahiplerini sübvanse etmesi gerekecek hali hazırda adliyelerin son aylarda kira tespit davaları ile dolup taştigini duyuyoruz
Yeni kontrat yapacaklar da tahliye taahhütsüz kontrat yapmayacak.
Ekim ayı gibi gibi ortalık ciddi manada karışacak gibi duruyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sen git başkasına anlat bu mavalları..
-
ulan vakti zamanında siz değil miydiniz: ''enayiye bak o kadar parayı eve gömüyor bense onun yerine toplu paramı başka türlü değerlendirip aylık kira verip en kral evde oturuyorum diyen''?
şimdi ne değişti?
edit: izmitte 5 yıl önce 1 kg altın parasına 160 bine aldığım daire şimdi de 1 kg altın parası.
akıllı yatırım yapmayı bilene her türlü kazanç var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 17 Mayıs 2022; 10:56:8 > -
Kira fiyatları çıldırdı diyen kiracılar şu sorulara yanıt versin:
Ülkede fiyatı tek artan kiralar mı?
Herşeyin fiyatı serbest piyasada belirlenirken, kiraların fiyatının serbest piyasada belirlenmemesi mantıklı mı?
Kiracılar ev sahipleri ile pazarlık ettiği kadar maaşları ve gelirleri için işverenleri ve müşterileri ile pazarlık ediyor mu?
Mülk sahibi ile anlaşamayan bir kiracı, rayiçten daha düşük kira ile oturduğu zaman, kiracının işvereninin veya devletin sağlamadığı faydayı, mülk sahibinden sağlamış olmuyor mu?
Büyükşehirlerde her çeşit fiyatta ev varken, neden bütçenize göre ev aramak yerine, mülk sahibi ile pazarlık ediyorsunuz?
Bir konutun yıpranma payı, emlak vergisi, kira gelir vergisi, bozulanı veya eskiyeni için mal sahibinin yaptığı harcamaları düştükten sonra eline geçen net kira gelirini konut fiyatı ile kıyasladınız mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F5E410CB7 -- 17 Mayıs 2022; 15:32:48 > -
Burada mazlum kiracı edebiyatı yapanların bir tanesi yanıt veremez. Çok doğru bir soru.
-
Evini kiraya verecek arkadaşlar, kira döneminde artış yapılacak kısıma yüzde 300 yazın. 1 seneliğine oturacaksın ha diyede sıkı sıkı pazarlığınızı yapın. Bu 300 ne ya diye sorarsa kiraya tutmak isteyen "biz bir seneliğine anlaşmıyormuyuz boşaltacaksın zaten takılma o detaya" diyin. Takılıyorsa bilinki sıkıntılı kiracı tipi.
-
Böyle bir anlaşma hazırlanamaz yasaya aykırı. Yine yazarsın Oraya 300. Fakat geçerli değil. Hiçbir kiracı da bir yıllığına yere girmez zira giriş maliyetleri yüksek (depozito emlakçı komisyonu taşınma giderleri). Asıl kaçak göçek adam bu şartlarla peki abi diyerek taşınmaz tutar. Piyasada böyle adamlar var 6 ay bi yerde 6 ay başka yerde bir lira kira ödemeden oturan tipler.
Neden aykırıymış? Nerede yazıyor. Tefe tüfe baz alınır yazmıyorki kanunda. Tefe tüfe bir gösterge sadece. Sözleşmeye tüfe yazarsan tabiki tüfeden yüksek zam yapamazsın. Ayrıca bordrolu adam oturtursan nereye kaçacak? İcra dairesi ne işe yarıyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X