Lüks olup olmaması senin gelirine bağlı. Gelirin yüksekse 6+2 havuzlu villa bile lüks değil standarttır. Yok eğer tekstil atölyesinde son ütücüysen 3+1 lükstür. Yaşadığın çağ ile alakası yok. "Gelişmiş ve zengin ülkelerde" bile şehir merkezlerinde 30 m2 evlerde yaşayanlar var. Hayatında hiç kapıkuleden öteye geçmediysen dünyayı kafanda kurduğun gibi zannetmen normal. Bu arada bizim merdiven temizleyen kadın "balkonlu ara kat daire" alırken fiyatlar gayet makuldü. O sırada senin gibi kişilerin aklından ev almak geçmiyordu tabi. Çünkü o kadın cahil, sizler çok bilgili ve zekisiniz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Konut kiraları nereye gidiyor !! (12. sayfa)
-
-
Bence haddini aşma kardeşim.
Benim almak üzere olduğum evin speclerini bilmeden özellikle..
Kredi kullanıyorum ama 1.29'dan hemde.
Burada yazarken alt gelir grubunu da düşüneceksin.
Baba parasıyla yaşamış şımarık bir birey gibi yazıyorsun ben ise neredeyse peçeteden kendi imkanlarımla kendimi dünyaya getirdim
ve bu günlere geldim.
-
Bahsettiğim evler 10-25 yaşında, sıfır ev kafadan 1.5 milyondan başlıyor o da en alt kat küçükten itibaren.
Sıfır ev tabi ki 1.5 milyondan başlayacak.
Yıl 2012-13 falan. Sıfır km B sınıfı en ucuz araç 30 bin. Benim evimin olduğu binanın giriş dairesi 150 bin.
Yıl 2022. Sıfır km B sınıfı en ucuz araç 300 bin vardır heralde di mi?
Giriş kattaki daire niçin 1.5 milyon olmasın?
2012'de o dairenin 5 araba etmesi problem edilmezken, şu an niye birilerinin zoruna gidiyor?
Ayrıca emlakta arz fazlası varken ev almayı aklından bile geçirmezken, şimdi niye "ev alamıyoz yea" diye YAYGARA koparıyor?
Sizin zaten ev almaya niyetiniz yoktu ki.
Halen de yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tam tersi.
Asıl ben bu günlere tırnaklarımla geldiğim için kimsenin ağlayıp zırlamasını çekemiyorum.
Bugün ev konusunda ağlayan tiplerin zamanında benden daha az çalışıp daha sorumsuz harcadığına kalıbımı basarım. (Birkaç istisna illa ki vardır ama insanların genel halini gayet iyi gözlemledim)
Haddini aşanlar, başkasının emeğine ucuza çökmeye çalışanlardır.
Beğenmeyen oturmasın kardeşim.
Benim malımda sizin zerre hakkınız yok.
Sanki evler bedava dağıtılmış da, tümünü üç beş ev sahibi kapmış da, zavallı kiracılara ev kalmamış gibi davranmayı kesin.
Adam çalışıp çabalayıp parasıyla almış.
İstediği rakama kiraya verir.
Amme hizmeti yapmak zorunda değil.
Dar gelirliyi, bol gelirliyi, sıfır gelirliyi falan düşünmek zorunda değil.
Banane senin gelirinden?
Ben kirayı senin gelirine göre belirlemeyeceğim. Sen kendi gelirine göre ev tutacaksın.
Gelirin bodrum kata yetiyorsa, bodrum katı tutacaksın.
Gelirin tek odaya yetiyorsa, tek oda tutacaksın.
Biz devlet değiliz.
Biz hayır kurumu da değiliz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tamam.
-
banane senin kiracılardan çekmenden bizi ilgilendirmiyor ne yaptığın .ayrıca milletin ne yapacağından karışamazsın millete.kendine nasıl karıştırmıyorsan milletin böyle hata yapmış şunu yapmasından seni ilgilendirmez.çok büyük konuşuyorsun veren birgün bir alır şaşırırsın ne olduğunu.ben neler gördüm.haberin olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leftercan1907 -- 12 Mayıs 2022; 19:6:20 > -
Kiraya yüzde kaç zam yapmak caizdir hocam?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 12 Mayıs 2022; 19:25:52 >
Tam tersi artacak. 3-4 yıl sonra asgari ücret 4250TL mi kalacak? Veya verilen ücret artışı fiyatlar düştü diye gerimi alınacak?
Hepsi dengeli ilerler. Eski fiyatları unutun o devir kapandı.
-
Geçen yıl haziran ayında ev satın aldım 740.000TL'ye. Şuan emlakçının biçtiği değer 2 milyon TL. Neden acaba, ne değişti 1 sene de?
bu arada Istanbul'un göbeğinde 1 yaşında bina, giriş katta değil 1. kat. Demekki 1.5 milyondan başlaması gerekmiyormuş.
Bişeyleri kabul etmek neden bu kadar zoruna gidiyor. ? Herşey çok normalmiş gibi davranarak kendinimi kandırıyorsun?
-
Enflasyon denen şeyden haberin var mı güzel kardeşim?
Şu an abarttığınız milyon, "NAS"tan önceki 500 bin demektir.
Geçen yıl bir ev 500 ya da 800 olsa sorun yok, ama bu yıl milyonu geçince vay efendim ne değişti.
Enflasyon nedir aç bak öğren güzel kardeşim.
Youtube'da bunu anlatan bir sürü video var. Yorma beni.
Ya ben de ondan bahsediyorum, ama sen normalleştirmeye çalışıyorsun. Banane asgari ücret alıyorsan vs. gibi yorumlar atıyorsun. İnsanları tahrik ediyorsun.
Senin matematiğin ile 5000TL maaş alan da geçen seneye göre 1000TL alıyor. Ne yapacak adam köpek gibi çalışıp sokaktamı yatacak. Banane yağğ demekle olmuyor. Azıcık insanlığınız vicdanınız olsun, tuzun kuruysa da gelip buraya insanları tahrik etme.
-
Marketteki ürün 10 liradan 20 liraya çıkınca "iktidar" kabahati marketçiye atar.
Ev kiraları ve fiyatları iki katına çıkınca "muhalifler" ev sahiplerini suçlar.
Sorsan bunlar muhalifmiş.
İktidarın sebep olduğu enflasyonu direkt ev sahiplerinin üzerine yıkarak iktidarın ekmeğine yağ süren süper zekalı muhalifler.
Allah her iktidara böyle zeki muhalefet nasip etsin.
Asıl kiracılar biribirini gaza getirerek ev sahiplerine karşı öfke örgütlemeye çalışıyorlar.
Geçinemeyen derdini hükümetle halletsin.
Ev sahibinin bütçesi vakıf sandığı mı? Ev sahibi hayır kurumu mu?
Hayat sana pahalandı da bana ucuzladı mı?
Hayat pahalılılığı enflasyon konusunda hiçbir sözüm yok. Herkesi mahvettiler zaten. Ben senin tavrından dolayı mesaj attım. Insanları kucuk goruyorsun yok zamanında alsaydın kuzum, ağlama belki biri beleş ev verir. Buraya gelip insanları tahrik eden mesajlar atarak eline ne geçiyor? Aferim ev almışsın kendine ne güzel, kendini burada mı tatmin ediyorsun?
Enflasyon ne kadar kötüyse bi okadar kötü olanda çoğu aç gözlü, çıkarcı, gözü doymaz olan insanlarımız. En tepesinden en aşağısına kadar. 1 verirsin 2 ister 2 verirsin 5 ister 5 verirsin 10 ister.
Virus cıkar maske olur 10 katı fiyat.
Yangın cıkar yanık kremine bile zam gelir.
6000-7000 Kira ister evinin değeri üzerinden hesaplama yapıp ama satacağı zaman rayiç bedelden satışı yapıp parayı elden alır.
Hayır kurumu olmaya gerek yok az bi vicdan sahibi olunsa yeter.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarambaKarambita* -- 12 Mayıs 2022; 21:37:2 > -
Nüfus artıyor, imara açık alanlar belli. Topraklarımız da nüfusumuza oranla artmadığına göre toprağın yani gayrimenkulün değeri doğal olarak zamanla artacak. İstanbul nezdinde bu sorunu yaşıyoruz(yaşadığım yer olduğundan gözlemim istanbul ile sınırlı) aşırı fazla nüfus ve bu nüfusa yetmeyen bir alan ve konut arzı.
Basit bir formül; talep>arz ise fiyatlar yükselir. Maalesef ekonominin görünmez eli sadece piyasayı değil İstanbul'un nüfus yapısını da değiştirecek. Milyon liraları verebilen kesim İstanbul'da rahatça yaşayabilecek asgari ücretliler de merkezden çok uzakta düşük-orta halli mahallelerde yaşayacak. Bu durumun tek iyi yanı nüfus yoğunluğu diğer şehirlere yayılacak.
Şu anda standart maaşlı bir beyaz yakalı öncesinden bir birikimi yoksa milyon liralık konut alamıyor veya konut kredisi çekemiyor. Alımların büyük çoğunluğu ya yabancı uyruklu ya da Aralık ayındaki döviz oynaklığından veya borsa, coin vs'den parayı vuran kesimden. E beyaz yakalı da bari alamıyorum kiraya çıkayım diyor tabi önceki voleci tayfadan daha kalabalık bir güruh olduğundan kiralık evlerde talep patlaması oluyor.
Ekim-Kasım gibi 10tl den 1 milyon dolar alan adam Aralık ayında 17tl den sattı. Ardından 12tl den 1 milyon dolarını yerine koydu. Bu adam aradaki 5 milyonu ne yapacak?
Pandemide 0.69'dan 1 yıl ödemesiz konut kredisi alan kişi çektiği kredinin daha ilk taksitini ödemeden gayrimenkulünün değeri ikiye katlandı. Bunu görenler için gayrimenkulün garanti yatırım olması gayet doğal. Bu yüzden o adam da gayrimenkul alıyor. Bunu yüzlerce belki de binlerce kişinin 1 milyon dolardan daha fazla bir meblağ ile yaptığını düşünün. Ayrıca az birikimi ile aynı vakitlerde döviz almış satmış beyaz yakalı çalışanı da hesaba katın.
Kurdaki oynaklık ve enflasyon ortamında insanların harcamalarını ertelememe isteği, ayrıca gelen zengin yabancı uyruklu kesim kaçınılmazı daha da hızlandırdı sadece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwerlawK -- 12 Mayıs 2022; 22:7:41 >
-
Adam haklı birader.
Kiracıların ev sahiplerine karşı toplumda nefret uyandıracak bir hareket başlattığının farkında değil misin?
Kiracılar bunu yapınca tepki verdin mi ki şimdi ev sahipleri savunmaya geçince tepki veriyorsun?
Sosyal medyada kiracıların yürüttüğü nefret politikası ortada.
Kiracılar zaten kimsenin umurunda değil, burada yapılan konut stoğunu tatlı kârlarla satmak. Sonunda kiracılar mağaralara geçecek, cilalı taş devrine hızlı bir dönüş yaşanacak.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz ev falan alamayız fiyatlar olmuş 1-2 milyon nereden para bulup alınacak? Krediyi bile karşılayamayız.
-
900 tl kira gelirine 900 tane 1 tlden simit alabiliyordum. simdi eski kiraci 1400 e oturuyor. 4.5 tl simit 311 adet e dustu.. nerde 600 simit ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X