Şimdi Ara

Konut kiraları nereye gidiyor !! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
2
Favori
14.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2.5 sene once aldgim ev 300k idi. suan 1.2m oldu
    gelirim 2 kar artti ev 4 kar artti . suan istesemde ev alamazdim…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • catik kullanıcısına yanıt

O zaman konut fazlası vardı. Hem fiyatlar hem kiralar düşüktü. Fırsatı değerlendiren değerlendirdi.

"Nasıl olsa kiralar düşük, beton almak enayilik, kirada oturmak daha mantıklı" diyen sivri zekalılar şimdi klavye başında ev sahiplerine küfür ediyor.

Ellerinden anca bu gelir.  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torkema61 kullanıcısına yanıt

Allah sabır versin zor. Ne yapıcaz bilmiyorum bende aynı durumdayım...

• derlemeler kullanıcısına yanıt

Amin. Biz henüz yeni taşınmıştık. 4 yıl dolana kadar da çıkmayı düşünmediğimizi açık açık söyledik.

Kira ile ilgili yasaların düzenlenmesi gerek acil.

1- Eve çıktıktan sonraki en az 4-5 yıllık süreçte haklı gerekçeler bahane gösterilip kiracı rahatsız edilmemeli.

2- Kiracı evden çıkarıldıktan sonra ev sahibi başka birisine evi kiralarsa, eski kiracının alacağı tazminat kendi ödediği son 1 yılın parası değil, kendinden sonrakinin ödediği aylık kiranın 24 katı olmalı.

Adam benden 1850 kira alıyor, yıllık 22K yapıyor. Benim kaldığım evi benden sonra kiralasa en az 6K yapar. Bu da yıllık 72K yapıyor. 22K'yı da seve seve verir yani nedir ki.

Cidden yazık yani halkı çaresiz bırakmakta bu hükümetin üstüne tanımıyorum.

Normalde çıkartamaz ama şöyle bir yasal boşluk var. Ben gelip oturcam veya oglum gelip oturacak derse 6 aylık süre veriyorlar sana o şekilde cıkartabiliyor. Yada mülke zarar verirsen, komşular dilekçe falan verirse. 5 yılı doldurduysan zaten rahatça çıkartır. İşini kötüsü ben gelicem çık derse kanıtlamakda çok zor aylarca mahkeme ile uğraşıyorsun o süre zarfında, ama kanıtlarsan 12 aylık kirayı sana tazminat olarak veriyorlar. İşte burada strees olayı kötü yaa anlıyorum seni Allah sabır versin bir şekilde uzlaşmaya bakın şuan bok gibi kiralar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 12 Mayıs 2022; 10:33:54 >
  • Tug4Ra kullanıcısına yanıt
    Yeni hükümetin el atması gereken o kadar çok konu var ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2 tane haklı gerekçe var:

-Ya ev büyük çapta tadilata girecek,

-Ya da kiralayanın alt-üst soyu oturacak veya bakmakla yükümlü olduğu kişi oturacak.

Biz haklı gerekçemizi sunduk, kabul etmediler, hukuki süreci başlatacaklarını söylediler, hay hay dedik. Sonra da tehditler başladı karşı taraftan. Hepsi kayıtlı mesajların.

Tadilat sebebiylede çıkartabilir doğru ama bence bahene. Mahkemeye gidin bence. Tadilat sonrası ne kadar istiyor sorun bence bir. Eger 4000 - 5000 istiyorsa direkt şikayet edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 12 Mayıs 2022; 10:49:46 >

Onlar açsın davayı açacaksa. Benim yapacağım başvuru olursa uzaklaştırma kararı için olur.

Şu genç hayatımızda uğraştığımız şeye bak ya.

4000-5000 istemiyor. Diyor ki "O zaman oğlum eve çıksın, evinin kirası kadar bana kira ödeyin."

Yok ya   Sıfır zararla işin içinden çıkmaya çalışıyorlar akılları sıra.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torkema61 -- 12 Mayıs 2022; 10:51:10 >
  • ALLAH ıslah etsin. Direkt üşkagıtcı işte oglu eve çıkacak kadar rakam zaten 4000 - 5000 şuan 2+1... Allah zaten kendisinden veya colugundan cocugundan bir şekilde çıkartıyor, burada çıkmadı ahirette hesabı var... Aslında bunun temel sebebi hükümet, kontrolsüz fiyat artışı olmaz. Bizim vatandaşın eline bırakırsa hükümet böyle olur. Avrupadaki gibi olması lazım yada rayiş bedel m2 ye ne kadarsa o kadar olması lazım. Bizim insanımıza fırsat verirsen o fırsatı dibine kadar kullanır sömürür resmen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 12 Mayıs 2022; 10:57:25 >
  • Ülkemde fiyatı artan bişeyin düştüğünü gördünüz mü hiç, bu fiyatlar düşecek diyen hayal kuruyordur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekmeği dolarla mı alıyong ,kirayı dolarlamı ödüyong diyenlere girmeye doğru gidiyor.Aynı gemide olduğumuzdan olan bize de oluyor.

• Windows95 kullanıcısına yanıt
    Dünyanın en içi boş düşüncesine bir ödül verilecek olsaydı, açık ara farkla kazanırdın tebrik ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansa Magna -- 12 Mayıs 2022; 12:52:52 >
    "5 yılı doldurduysan zaten rahatça çıkartır. " DEĞİL. 10 yıl.

• Sansa Magna kullanıcısına yanıt

Senin içi dolu düşüncelerini de bir dinlesek hele.

Belki komik falandır. Günümüz şenlenir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.