Enflasyonun % 100, maaş artışlarının da % 40 olduğu ortamda, kiracının " %22'lik tüfe oranı kadar zam yapar otururum, git istediğin yere şikayet et" demesi hak mı? Helal mi? Ev sahibinin rızkını çalmak ahlak mı? Hani kabir mabir din iman meselesini açtın madem, bunu da söyle bakalım hoca efendi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Konut kiraları nereye gidiyor !! (9. sayfa)
-
-
Marketten şimdi geldim, 50 küsür liraya aldığım peynir 80 lira olmuş.
Alıp kasaya gidince kasiyer para istiyor.
Acaba ben de ona "bak forumda biri dedi ki, peynire çok para istersen kabirde gözüne acı dolarmış, ona göre ayağını denk al" desem korkup peyniri bana bedava verir mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok basit bir şey söyledim 2 nizede 5000 maaş alıyorsam matematik belli dimi? 4.000 kiraya verdim kalan 1 kusur TL ile ne yapabilirim bana bunu anlat kardeşim tamam sen haklısın diyeceğim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 11 Mayıs 2022; 18:39:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alıntı
metni:Hatta dün bu artışlardan dolayı 3 gün önce ki fiyatı 1.2M olan ev ilanını silip 1.6M 'ye koyanlar inşaat malzemesi ve enflasyondan dolayı koydular ilanlarını Verilen krediler, zaten yüksek olan enflasyonu daha da yükseltecek.
Yani zaten adamın alacağı 1.6M çok kısa bir süre sonra 1.2M değerine düşecek.
Hatta kredi haberinden önceki 1.2M aslında geçen eylülden yani "NAS"tan önceki 600 bin TL ile aynı şey.
Geçen yıl 500-600lük evler kimseyi rahatsız etmiyordu, şimdi şu "milyon" kelimesi nedense çok problem ediliyor.
Enflasyon yaşamamış görmemiş bir millet de değiliz ama nedense yadırgıyor millet.
Tek mi yaşıyorsun?
Bekarsan ailenle yaşa.
Evliysen eşin de çalışsın.
Daha olmadı ucuz bir eve taşın.
"Ucuz ev yok" deme, kriterleri düşürdüğün zaman bulursun.
-
Yani Pkk lılar mı?
Senin gibi ev sahiplerini amme hizmeti yapan insan olarak görenlere hastayım. Millet parasını eve gömüyor, karşılığında bir şeyler kazandırmasını bekliyor. 1 yıl önce 3000 lira getiren ev bugün 7000 getirmeli ki sadece değerini korusun. Maaşının enflasyon kadar artmasını beklersin; ama kiranın artmasına aç gözlülük dersin. İki yüzlülüktür bu. Allah kabirde senin zalimliğinin karşılığını da verecek merak etme.
-
Peki reelde enflasyon %5 olsa kira artisi %25 olarak gorulse kac ev sahibi %5 bana yeter der.bu arada bunu hem ev sahibi hem kiraci olarak soruyorum???
Hocam ya 5000 lira maaşlı işte çalışmayacaksınız yada 4000 lira kirası olan evde oturmayacaksınız.Acı ama gerçek.Gönül ister kirala dahil herşey ucuz olsun benim kiracım 3000 lik evde 1500 e oturuyor adam korkusundan 1 hafta önce yatırıyor kirayı yazık günah dediğiniz gibi adamın geliri çok artmadı bende eve cüzi bir zam yaptım fakat böyle düşünen kaç ev sahibi var?
-
düşünürken kafanızda bulunması gereken beyin 'i kullanmamız öneriliyor. eğer aradığınız beyin mevcut değilse, lütfen zorlamayınız. bırakınız, sahip olanlar düşünsün, siz takılın.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Reelde enflasyon %5 olsa hükümetler onu % 1 göstermeye çalışır.
Yani tüfesi müfesi hiç bir zaman reeldeki enflasyonun üzerinde olmaz. Eşit bile olmaz.
Yasal artışlarda kazık daima ev sahibine girer. Ev sahibinin hakkını alması için ya çok belalı olması gerekiyor, ya kiracının tayini falan çıkması ve yeni kiracı gelmesi gerekiyor, ya da mevcut kiracının insaflı ve hakkaniyetli davranıp gerçek enflasyona uygun zammı kendi isteğiyle yapması gerekiyor.
Vicdansız ev sahibinden kat kat fazla vicdansız kiracı var. Kozlar kimin elindeyse o hemen haram yemeye kalkıyor. Ve tabi ki kozlar çoğu zaman kiracının elinde.
Ama hala bir ton bıdı bıdı..
Çok başarılı taktikler, yamalı pantolon da giydimi hepimize tasarruf dersi verirsin adeta.
Çiğnenmiş sakız satın alıp yerde bulduğun izmariti de kullan tam olur.
Bir kere matematiksel konuşmadığın zaman böyle goygoyu insan çok güzel sürdürür.
Ümraniye'den bi ev alsana, ışık görsün, iki üç veya dördüncü kat olsun. Kedi köpek duvarına işemesin.
Park eden arabanın yanmış yağ kokusu gelmesin. Millet habire balkonuna falan pislik atmasın.
Gelen giden habire kapıcının zilini çalar gibi senin zili çalmasın.
99 depreminden önce dikilmiş olmasın, üç kişilik ailede herkesin bir odası olacak şekilde en çok 3+1 olsun.
tuvaleti, mutfağı biraz düzgün olsun, çamaşır makinesi tuvalette duş kabininin dibine konup habire paslanmasın.
Aspiratör çıkışı olsun mutfakta.
Yani sen bunlardan da kısmayı kabul edersin, eksi üçte olsun, tuvalet mutfak bir olsun?
İstanbul nüfusu 22 milyon, kiralık daire sayısı 17.500 tane.
Satın almak istesen ahırdan hallice daireler.
Avrupa yakasında beylikdüzü, esenyurt ve benzeri yerlerde binlerce dolandırıcılık ilanı da cabası.
Bana kalsa iki tane daire de alırım öyle, inan birikmişle kredi çeksem şimdi gidip alıyorum ama mesela böyle dikko ev almamak.
Türkiye'de telefon al iki yıl sonra satmak için temiz kullan hatta piyasası olan telefon kullan.
Araba al öyle, Ev al öyle.. Her işimiz günübirlik, kısa vadeli ve günü kurtarmak olduğu için sokaklar göt göte ev dolu.
Bir de eskiden millet çevirmiş arsayı, hırsızlık yaparak dikmiş binayı.
-
Bizim kiracilar bedavaya oturuyor o zaman 1800 2500 3 oda 1 salon çamlıcada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 12 Mayıs 2022; 3:17:50 > -
Araba sahipleri 0 araba fiyatları 2-3 katına çıkınca ellerini birbirine sürtüyorlardı yaşasın bizim arabanında fiyatı arttı diye satıp borcsuz ev alırım diye hükümet el attı işte olaya 1 milyon altında daire bırakmadı. Kiralar da ona göre arttı daha da artar. Ayrıca araba satıcıları galeriler zam yapınca birşey yok ev fiyatı artınca ev sahipleri niye çakal oluyor?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben dövizin patlamasından hemen önce dolar 8 lirayken 210 bin liraya ev aldım. 6 ay kadar önce işte.. O uygun zamanda alip, şuanda da iyi bir gelirim olmasına ragmen kredisini su an zar zor ödüyorum, üstelik tek yaşıyorum. Şu anki fiyatlarla millet hiç alamaz. Çift maaş şart. Asgari ücretli için zaten hayal...
Herşeyden önce peşinat vermeniz lazım. Kimde o kadar peşinat parasi cikacak? Aileden es dosttan veya düğünden altin vs yoksa o iş yaş yani... Ben bile 210 liralik 1+1 ev peşinatı icin ufak bir arsam vardi onu satip peşinata verdim.
Zor aga zor. Ayrica hickimse bu şartlarda Survivor yaparak ev almak zorunda değil. Reva degil yani. Hayvan miyiz biz de karin tokluğuna 10 yıl çalışıp apartman dairesine oh be diyelim? Tamam ben bir sekilde aldim, ama bu alamayanlar icin "beceriksizsiniz" veya "alan nasil aliyor" demeyi gerektirmez. Hepimiz ayni gemideyiz. Ekonomi berbat ve bunun sonuçlarını bu halk çekiyor... Kimse 1 ev icin omur boyu borc bataginda yuzup kemer sıkmak zorunda kalmamalı... Çalışan hakkını alamıyor. Paranin degeri yok. Nokta...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 12 Mayıs 2022; 5:24:30 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de ev sahibiyle mahkemelik olmak üzereyim
-
Oh oh ne güzel bir ev tarif etmişsin.
Sitenin kapısında güvenlik de olsun.
Biz arabayla işe gidip gelirken güvenlik sanki komutan geçiyormuş gibi selam da çaksın.
Hangi şirketin patronuyuz bu arada?
Boş hayaller bunlar. BİLDİĞİN BOŞ GOYGOY.
Herkes 3+1 üst katta oturursa girişte kim oturacak?
22 milyonun hepsi merkezde oturursa o merkezin hali ne olacak?
Herkes kral olursa çöpü kim toplayacak?
Sevdiğim bir söz vardır
"Sen ağa, ben ağa, bu ineği kim sağa?"
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 12 Mayıs 2022; 7:19:58 >
Karavan dönemine giriyoruz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X