bu konut ve kira fiyatları ülkede evsiz kitle yaratır. yakında görmeye başlarız. |
Konut kiraları nereye gidiyor !! (11. sayfa)
-
-
Sen paranı betona gömeceksinki bu akıllı arkadaşlar paralarıyla kripto alacak batıracak ve sen bu akıllı arkadaşlara servetini peşkeş çekeceksin.
Sen gidip tavuk döner yiyeceksinki onlar gidip balık lokantasında lagos gömecek.
Bu fikir ve zikir sahipleri tabiki seni enayi görecek, çünkü kafaları bu yönde çalışıyor. Tavuk döner yiyen adamın neden tavuk döner yediğini hatırlatmak boynumuzun borcu dostum. Hepsi adam olacak.
-
Aynen bitcoin aynen tavuk döner :) Bir tane ortodontik tedavi ile aylık kazancınızı alıyorum ama yine de en iyisini siz bilirsiniz. Kiradan para kazanmaya çalışmaya devam edebilirsiniz siz :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tavuk döner yiyen adam derken aslında borca girip oturacağı evi alan adamları kast etmiştim. Yani et yiyeceğine hayat standardını düşürüp tavuk yiyor babında. Bu adamların salak olmadığını vurgulamak istedim.
Sen ortodontik işlerini yapmaya devam et.
-
Yukarıda birisi de giriş katlarını beğenmiyordu hocam. Park eden aaçların yağ kokusu geliyormuş.
Ev dediğin depreme dayanıklı yeni binada üst kat ve 3+1 olacakmış.
Bunlar mağdur falan değil valla. Uygun fiyata 3+1 bulsalar "benim balkonumdan deniz manzarası seyretmeye hakkım yok mu" diye şikayet ederler.
Biz 4 kişilik bir aile olarak fareli ve rutubetli 1+1 evde yaşadık 30 yıl.
Vallahi enayiymişiz.
Halbuki git lüks bir daire kiralayıp otur, sonra da geçinemiyom diye bağır çağır, adamın malına çök.
Biz cahildik, bilemedik bu yöntemleri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kiradan para kazanmak mı?
Yahu malımıza çöken tipleri görmüyor musunuz?
Kira almayı falan geçtim, malımdan defolup gitseler de bari satıp kurtulsam.
Çöküyorlar kabus gibi, bir de utanmadan ağlıyorlar.
2012 de 93 bin tl ye aldığım ev 1.5 m yaklaşmış kiraları 6 bin e yaklaşmış,gel gelelim alım gücü belli,kimse 1.5m vermez o eve.Bu fiyatlar anlamsız,faiz arttırımı olduğu taktirde ev fiyatları çok düşer
Vallahi öyle. Boşuna yırtmışız yakamızı ev alacaz diye. Bi tane enayi bul çök malına, git balık lokantasında ye lagosunu keyfine bak.
Devlet babanın standartlar geliştirmesi lazım. Tüfe diye kiracı kollayacağına ilk önce oturulan evin durumuna bir baksın, aşağı bir standart belirlesin ve oturulan ev belirlenen standarttan yukarı modelse kiracıya bu ne perhiz bu ne lahana turşusu desin. Yani aşağı standartta ev var, geçinemiyorsan oraya geçeceksin kardeşim kusura bakma diyecek.
Kimse barınma hakkı falan filan demesin, bu barınma hakkını memurları tayin ederek bilakis devletin kendisi delebiliyor. Mal mülk sahipleri içinde gayet abi işletilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 12 Mayıs 2022; 13:56:20 > -
Hesaplamayı TL ile yaparsanız tabii düşmez denir. Fakat iktidarlar maaşları düşürebilmek için enflasyonlu bir ortam yaratırlar ve çalışanlar bu vergiyi pek anlamazlar üstelik maaşlara zam yaptı diye sevinirler oysa yapılan indirimdir ... Altın bazlı tespit %95 civarı doğru sonuç verebilir birşeyin fiyatının artıp artmadığı altın ile bakmak lazım tabii o da %100 doğru sonuç vermez ama %95e yakın verebilir yine de... Son zamanlarda ( pandemi dönemi) ise Üfe bazlı karşılaştırma yapılmakta. Mesela Üfe %114 tü bundan aşağı fiyat artışı ürünün değeri düşüyor denilebilir
madem bu kadar çok şikayetcisiniz kiracının olduğu evi satın.
-
Dediğin ilginçmiş ve kısmen de doğruymuş... Gerçekten düşük kira geliri varsa banka dekontu havale ile ispat etmek zorunda kalabiliyormuş ev sahibi... Düşük kira geliri alanlar bu belgeleri saklaması lazım eğer bu belgeler yoksa ve düşük beyan vermişse riskli durum olmakta... Ev satın almamak için bir neden daha
Parayı veren varsa giderde . Asıl soru bu kiraları kimler veriyor? Çift kamu çalışanı mı veriyor 2-3 kişi ortak tutan çalışanlar mı veriyor vs tek maaşlı kimler verebilir ki? Zor
*Ayrıca uzun yıllar İstanbul'da kalsamda Beylikdüzü nerde diye haritadan bakmıştım . Avcılara komşu ve denize yakın, böyle yerlerin değeri artıyor doğrudur. Beşiktaş'ta kalırken 11 dairenin 11 dairesinde de bekâr kalıyordu. Beşiktaş'ta çocuk görmek nerdeyse imkansızdı 55-60 M2 daireler 2-3 kişi ortak tutuyordu muhtemelen Beylikdüzü'nde de benzer gelişme olmakta
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 12 Mayıs 2022; 14:58:10 >
Çıkaramıyonki satasın. Sıkıntı bu.
-
500 binlik eve 6-8 bin lira vermede bir sıkıntı var zaten. Bunu düşünmeyen diğerini hiç düşünmez
Ülkede işsizlik %30-40 emlakçılık galericilik al-satçılık ve diğer aracılık hizmetleri yasaklanırsa ülkede işsizlik %50-60 olur... Şu an devlet 4.5 milyon aileye bakmak zorunda bunlar da yasaklanırsa 10 milyon aileye bakmak zorunda kalır 85 milyonluk ülkede 50 milyonu devlet bakmak zorunda kalır
TL bazlı düşünmeyeceksin altın bazlı düşüneceksin hatta pandemi dönemi Üfe bazlı düşüneceksin... Sen pahalı dediğin evleri arsaları yabancılar ucuz diye alıyor senin pahalı dediğin market ürünlerini Yunan Bulgar gürcü iranli silip süpürüyor
Selçuk GeçeryoutubeSelçuk Geçer Youtube Kanalında yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kesinlikle yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorumlar Selçuk Geçer'in kişisel görüşlerine dayanan analizlerden oluşmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, tamamen yoruma dayalıdır ve asla kesin ifade etmez. Burdaki yorumlardan yola çıkarak yatırım yapan kişilerin kararlar ve ticari amaçlı işlemlerden doğabilecek zararlardan Selçuk Geçer hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin hiçbir bağlayıcılığı yoktur. Dolar yorumları ile ilgili farklı görüşler olsa da dolar altın yorumları tek bir noktayı işaret ediyor. Herkes dolar neden yükseliyor sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Her ne kadar eski Hazine Bakanı Albayrak dolarla mı maaş alıyorsun diye sorsa da vattandaş için dolar bitti mi? Tabi ki hayır. Dolar ne olacak, dolar düşer mi yada dolar ne olur sorularını adım başı duyuyoruz. Yani dolar son dakika haberleri çok yakından takip ediliyor. en şaşırılan konuysa dolar nasıl düşer meselesi. dolardan sonra en çok merak edilen diğer bir yatırım aracı ise elbette altın. Onun için pek çok ekonomist altın yorumları konusuna önem veriyor. altın selçuk geçer için de önemli ve yakından takip ediliyor. Her gün her videoda altın yorumları ekonomist selçuk geçer tarafından yapılıyor. Dolar yorumları ile ilgili farklı görüşler olsa da dolar altın yorumları tek bir noktayı işaret ediyor. Herkes dolar neden yükseliyor sorusuna yanıt bulmaya çalışıyor. Her ne kadar eski Hazine Bakanı Albayrak dolarla mı maaş alıyorsun diye sorsa da vattandaş için dolar bitti mi? Tabi ki hayır. Dolar ne olacak, dolar düşer mi yada dolar ne olur sorularını adım başı duyuyoruz. Yani dolar son dakika haberleri çok yakından takip ediliyor. en şaşırılan konuysa dolar nasıl düşer meselesi. dolardan sonra en çok merak edilen diğer bir yatırım aracı ise elbette altın. Onun için pek çok ekonomist altın yorumları konusuna önem veriyor. altın selçuk geçer için de önemli ve yakından takip ediliyor. Her gün her videoda altın yorumları ekonomist selçuk geçer tarafından yapılıyor. Metaverse, birden fazla sanal dünyayı bir araya getiren kalıcı, çevrimiçi, 3D bir dünya konsepti. Metaverse internetin gelecekteki hali olarak düşünebilirsiniz. Metaverse; bu 3D dünyalarda kullanıcıların çalışmasına, buluşmasına, oyun oynamasına ve sosyalleşmesine imkan tanıyacak. Metaverse tam anlamıyla hayata geçmiş değil, fakat bazı platformlar metaverse benzeri öğeler içeriyor. Over bunlardan birisi ve gerçek hayata belki de en yakın olanı. Merkezi olmayan dijital katmanlı OVER kullanıcılarının daha önce hiç görülmemiş coğrafi yerelleştirilmiş deneyimler oluşturmasını sağlıyor. OVER, fiziksel ve sanal dünyayı Artırılmış Gerçeklik aracılığıyla birleştiren, AR metaverse tabanı için merkezi olmayan altyapı sunuyor. OVRLands satın alarak, satarak veya kiralayarak OVER ekosisteminde hak talebinde bulunabiliyorsunuz. Metaverse'e katkıda bulunan içerik oluşturucular, kendi AR deneyimlerini oluşturmak ve başlatmak için heyecan verici yeni fırsatların kilidini açabiliyor. Metaverse en yakın deneyim şu anda video oyunları tarafından sunuluyor.https://www.youtube.com/watch?t=2166&v=HRyV2Rfc_yw&feature=youtu.be
İzleyin adam nasıl anlatıyor bu fırsatcıları, fake ilanlar falan, bilerek fiyatları şişirenler. Çete olmuş adamlar hatta ben süpheniliyorum bu forumda bile böyle tipler var bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 12 Mayıs 2022; 15:1:1 > -
kiracılı satarsın.birşey yokki onda.mecbur cıkar.
-
Ya yabancı milletten gelenler kalıyor ya da hükümet yanlısı gelirinde bi problem olmayanlar çoğunlukta.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Biperva_ -- 12 Mayıs 2022; 15:24:40 > -
Dostum kro magnon çağı geçeli birkaç milyon yıl oldu.
Ortalama bi 3+1 100-110 metrekare lüks mü?
Güvenlik düşünseydim site içi derdim.
22 milyon insan var, kiralık doğru düzgün ev yok dedim, olay herkesin taksimde oturması değil zaten.
Bahsettiğim evler 10-25 yaşında, sıfır ev kafadan 1.5 milyondan başlıyor o da en alt kat küçükten itibaren.
Senin ev alan teyze dediğin merdiven temizleyen kadın mağmaya yakın oturuyordur.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X