Şimdi Ara

Konut kiraları nereye gidiyor !! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
2
Favori
14.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dediğin evi dediğin dediğin özelliklerde ve yerde biz eşimle alırken bizimle dalga geçiliyordu gençsiniz yeni evlisiniz gezip tozsanıza, bu eve bu para verilir mi diye. Hepimiz kendi tercihlerimizi yaptık ve sonuçlarına katlanıyoruz. Bu lanet olası ümraniyede yaşamayı zerre istemiyorum fakat şu an için mecburum başka bir seçeneğim yok.

Sayın kiracılar öfkenizde bir yere kadar haklısnıız. fakat hedef noktanız ev sahipleri değil ülkenin özellikle istanbulun içine eden ülkenin dörtte birini bir şehirde toplayan hükümet olmalı.

• djoz kullanıcısına yanıt

Milyon kelimesi bizim lügatımızı bozdu maalesef. Enflasyon gerçekten ülkeyi bitirdi. Bunun kullanıp piyasayı manipüle eden bir çok insan var bir de.

• eski düzeni unutun artık arkadaşlar

fazladan 10 15 milyon nufus

%150 enflasyon.

böyle kalırsa şükür etmek lazım fıyatların seneye dahada artacak gözüken o

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kira / evin fiyatı, ucuza oturacağını sanalar bunu bir düşünsün.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ev işi çözülür ama çözmek isteyen yok. sıkıntı zaten burada.

ingiltere ikinci dünya savaşı sonrası imece usulu işçi partisi iktidarında bu işi çözmüştür.

evi olmayan ve inşaatta çalışarak ev sahibi olmak isteyenlere devlet hazinesinden inşaat malzemesi verebilir. zaten 4 milyon işsiz var memlekette.

ayrıca kişi başı 2-3 daire sahipliğinden daha fazla mülk edinemez gibi yasayı da yapıştırdın mı bak bakalım kiracı kalıyor mu.

ev yatırım aracı bizim ülkemizde. esasında ev ihtiyaçtır yatırım aracı değildir bana göre. milyonlar var kiracı olarak yaşıyor, bu insanlara yazıktır günahtır bana göre.

• Alıntı

metni:
    ayrıca kişi başı 2-3 daire sahipliğinden daha fazla mülk edinemez gibi yasayı da yapıştırdın mı bak bakalım kiracı kalıyor mu.

Yanlış bir düşünce.

1-Bu mantıkla herhangi bir mağazanın veya marketin de 2 veya 3 şubeden fazlasını açması yasaklanmalı o zaman. Aynı hesap.

2-Herkesin kendi evine sahip olduğu, kimsenin kiracı olmadığı, kiralık ev diye bir şeyin de olmadığı bir ortam düşünün. Çocuğunuz başka şehirde üniversite kazandığında veya memurların tayini çıktığında kiralık ev bulamaması nasıl olurdu?

3-Yine aynı düz mantıkla araba fiyatlarının aşırı artmaması için araba almaya belli kriterler getirilse. Mesela evinde yaşlısı, hastası, ya da bebeği olanlar haricindekilerin araba alması yasak olsa nasıl olur?

4-Trafiği ve toplu taşımayı rahatlatmak için mesela gezmek yasaklanabilir.

Sadece işi olanlar seyahat etsin. Gezmek isteyenler sadece yürüme mesafesinde dolaşsın. Trafiği meşgul etmesin.

"Asacaksın, keseceksin, ağır vergi koyacaksın, bak o zaman bi daha yapıyorlar mı" zihniyetiyle hiç bir şey çözülmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forum ahalisine soruyorum, delikanlı gibi dürüstçe cevaplayın.

8 bin liraya kiralık ev tuttunuz.
    Sonra bir şey oldu ve o civardaki kiralar 3 bin liraya düştü.
    Siz anlaşmaya sadık kalarak 8 bin lira ödemeye devam eder misiniz?
    Yoksa hemen yan daireyi 3 bin liraya kiralayıp oraya mı taşınırsınız?

• veni60 kullanıcısına yanıt

bu sene 12 yi ödeyebilen seneye de 20 yi öder, sıkıntı yok. ama 12 bin lira kiraya vermek yerine konut kredisi taksidi de ödeyebilirsinizKonut kiraları nereye gidiyor !! 

• aslında ev kıralarının yükselmesi cahil,vasıfsız,suça meyilli alt tabakayı o muhitten temizliyor. geçen yıla kadar mahallemizde sezonluk barınan cingenler bu sene gelmediler mesela. ben destekliyorum. kiralar yükselsin. herkes kendi kulturuyle bir arada refah içinde yaşasın. parası olmayan insan her şeyi yapar.

• Artik herkes koyune donmeli.

• kendisinden daha kötü mali durumda olan kişileri suçlu ilan edenlerin olduğu bir ülkede, bu yaşananlar gayet normal maalesef. fakirleri kurşuna dizmek de bir sonraki dahiyane fikirleri olabilir.

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Hükümetin hataları yüzünden konuta yabancı talebi artarken, fiyat artışlarndan dolayı ev sahiplerini suçlu ilan edenler çok mu doğru yapıyor?

Akpnin hatası yüzünden halk halkı suçluyor. t

Akp tam da bunu istiyor işte.

Soğan depolayan suçlu, marketçi suçlu, ev sahibi suçlu, akp'nin olayla alakası yok.

Bravo muhalifler, çok zekisiniz.

Suçlayın ev sahiplerini.

Ev sahipleri evleri daha ucuza verirse (yani araplar ve ukraynalılar evleri daha ucuza alırsa) ülke kurtulacak.

• djoz kullanıcısına yanıt
    ev sahibini suçladığım kısım nerde? gözünüzle okumayı deneyin. ekonomi çöküyor, tek sebep de faizi inadına indirip, dövizi 2 katına çıkaranlar. biraz mantık, başka bir şey değil.

yoksul düşmüştür, bir tekme de ben atayım diyenin , gözümde zerre değeri yoktur.

• Kendi evimde oturuyorum çok şükür kiracı olmak zor bu ülkenin geneli sahtekar ev sahibi kiracı dürüst insan çok az ev sahibi kiracıyı s. Peşinde bizimde kiracımız oldu adam düzgün ödemesini yapıyorsa eve iyi bakıyorsa fiyata takılmamak lazım 2 binlik kirayı 4 bin yap 4 bine oturan o evin anasını belleyince anlarsınız dürüst kiracının değerini.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.