Şimdi Ara

Konut kiraları nereye gidiyor !! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
2
Favori
14.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çalışmayana mama yok. Kusura bakmayın arkadaşlar. Devlet hiç bir şey sağlamak zorunda değil size. Gençliğinizi heba edip ihtiyarlığınızda sürünmeyin. Şimdiden birikimlerinizi yapıp oluşan fırsatları değerlendirmeye çalışın. Kimse kimseye acımaz. Bunu böyle bilin.

• Ben ADSL'in en ucuz ve en yavaş tarifesini kullanıyorum. 16 mbps hız bol bol yetiyor.
    Ama her giren kiracı "bu sokakta fiber yok mu yeaa, adsl mi kullanıcaz" diye mızmızlanıyor.
    Çatıya digitürk çanağı koydurmak isteyen de oldu bir ara.
    2010 model B sınıfı ucuz bir arabam var. Hiç bir kiracımın arabası benimkinden kötü değildi.
    Kimse boş boş demagoji yapmasın.
    Kiracılık kader değil SEÇİMDİR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows95 -- 11 Mayıs 2022; 10:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konut kiraları nereye gidiyor !!

• Erwin kullanıcısına yanıt

vardı, siz kaçırmışsınız maalesef. 30000 tl ye bile vardı. ya yaşınız ufak yada yatırım vs den anlamıyorsunuz.

• investing kullanıcısına yanıt

15 yaşındayım abey

Beni alıntılamayın ya. Yatırımdan anlamıyor falan.

İstanbul içinden bahsediyorum ben, yeni yapılan dağ başı Kayaşehir gibi ücra yerlerden değil.

• maltepe istanbulun dışındaysa bir şey diyemiyorum.

• Bir yere gittiği yok reel enflasyon neyse insanlar ona göre fiyat belirliyor bu ülkede yığınla gıda fiyatlarınadn marketleri konut fiyatlarından konut sahiplerini sorumlu tutan

insan var ahahaah valla güldüm ama komik değil aslında trajikomik ne diyim bilmiyorum

• Erwin kullanıcısına yanıt

50 bin dediğim yer çeliktepede. istanbulun ortasında her yere ulaşımın merkezi.. 4 levent metro durağına yokuşsuz yürüyerek 7 dakika.

10 dakikada varan ihtiyardır.

Senin istanbuldan kastın etiler bebek falansa, gariban kiracılar edebiyatına en başta hiç girmemen gerekir.

• 2.100 TL 'ye oturduğum ev 3.000 TL oldu. Emsal evler 7-8 Bin TL olmuş. Önümüzde ki sene %100 mahkemeliğiz. Bu işin tek sorumlusu emlakçılar. Ev almak için Kasım Aralık 2021 döneminde 2 ay ev aradım. Tarifsiz insanlarla tanıştım. Emlakçılık mesleği yasaklansın bakın fiyatlara. Yemin ediyorum gözleriniz açık kalır. Türk Emlak Sistemi isimli bir sistem kurulmalı buraya insanlar evlerinin ilanını çıkmalı. Rayiç bedelleri bilirkişiler ve belediyeler belirlemeli. Serbest ekonomi olmaz bu ülkede.

• Kiraların düşmesini isterlerse düşer. Uygulanabilir çok iyi bir göç politikası lazım.

1. Tüm mülteci ve göçmenler gitse çok ciddi bir düşüş olur. Arz/ Talep dengesi yeniden oluşur.
    2. Büyükşehirlerdeki emeklileri bir şekilde kasabalara göndermeyi başarırlarsa yine çok ciddi düşüş sağlanır.

Devlet emeklilerle ilgili bir promosyon uygulasa 2. Maddenin olma ihtimali çok yüksek fakat mülteci meselesini biz ömür billah sırtımızda taşıyacağız gibi duruyor. Hangi hükümet gelirse gelsin bunu yapması kolay olmayacak.

Türkiyenin %75-80'i mültecileri istemese de Türkiye Düşmanı ülkeler Türkiye'nin tersine göç projesini muhakkak engeleyecektir. Başta engel koyacak ülke'de Amerika'dır.

Geçmişte Osmanlı'nın Ermeni'leri göçe zorladığı günler gelmeden ( Sırtımızdan vurulduğumuz günler ) bir şekilde bu insanları en azından genç erkeklerini yollamak lazım.

• Tug4Ra kullanıcısına yanıt
    tabi ki de. emlakçılar toplaşıp, "faiz sebep enflasyon neticedir" deyip, faizleri indirdiler. döviz şaha kalktı, iğneden ipliğe her şeyin fiyatı 2 - 3 kat arttı. inşaat maliyetleri de öyle. yoksa emlakçılar faizlerle oynamasa idiler, ekonomi biliminin nesnel gerçeklerine göre hareket etseydiler, bu emlak fiyatları, ona bağlı olarak kiralar bu denli artmazdı.

ah emlakçılar, vah emlakçılar.

not: bir sonraki bölümde, gıda fiyatlarını arttıran marketlere verip veriştireceğiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni engelleyen bir tip de demiş ki "sanki para gökten yağıyor da biz toplamıyoruz"
    Oysa ki kafasının almadığı şey şu, ev sahiplerine de hiç bir zaman gökten para yağmadı.
    Ben daha küçücük çocukken yırtılan ayakkabımı kendim dikerdim. (Yaşıtlarım marka beğenmeyip nike adidas isterken)
    Şimdi bazı tipler çıkıp da sanki evleri beleş bulmuşuz gibi konuştuğu zaman deli oluyorum.
    Ev kiraları düşükken tadını çıkartıp, kiralar yükselince ev sahiplerine laf etmek EMEĞİMİZE HAKARETTİR.

O kadar fesatsınız ki, hayatı boyunca yemeyip içmeyip gezmeyip biriktirdiği parsıyla
    alt tarafı kıçı kırık 1-2 daire alan insanlara bile aşırı yüklenerek "ferrariye binen adamın dramı"nı yaşatıyorsunuz.
    Kiralar yıllardır yerlerde süründükten sonra şimdi az buçuk değerini bulmaya başladı, onu da zehir ediyorsunuz.
    Ahmet Kayayoutube
    Ferrariye Binmek
    https://youtu.be/kE6A_bPg4WQ

• Arz talep dengesi. Mültecilere ve yabancılara ev satışına evet diyenler kira ve emlak fiyatlarının bu denli şişmesine de evet dedi. Ekonominin aşırı kötü yönetiliyor olması da hiperenflasyonla zaten fiyatları şişiriyor.

10 milyon kaçak göçmen gitse zaten talep otomatik azalacak fiyatlar hissedilir oranda düşecek. Adamlar 7 kişi birleşip bodrum tutar yine tutar ama size ev kalmaz.

Hükümetin yanlış ekonomi ve göç politikaları sokakta yatmanızı istiyor, ona göre seçimde son şansınızı kullanın.

• 2 tane ev sahibi gelmiş burada insanlara ahkam kesiyor, tabi kendileri para göz olduğu için bu insanların normal. Allah kabirde gözünüzü acıyla dolduracak merak etmeyin. Hak aramak değil bu zalimlik resmen. Ahlak mesalesi bu artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derlemeler -- 11 Mayıs 2022; 15:52:17 >
  • derlemeler kullanıcısına yanıt

Araban varmı?

• Hayır yok...

• derlemeler kullanıcısına yanıt

Allah güç kuvvet versin o zaman.

• Allah razı olsun...

• 1234Rambo kullanıcısına yanıt

Çok haklısınız bir gecede inşaat malzemelerinin fiyatları çok yükseldi.

Hatta dün bu artışlardan dolayı 3 gün önce ki fiyatı 1.2M olan ev ilanını silip 1.6M 'ye koyanlar inşaat malzemesi ve enflasyondan dolayı koydular ilanlarını.

Kendi oturduğum sitede oturan emlakçı var, diyorki sen çok ucuza oturuyorsun dua et ev sahibin benimle tanışmasın. O daireyi 2 katı fiyatına kiraya veririm ben diyor.

Sonuç olarak ben emlakçılar tüm ekonomiyi ele geçirdi demiyorum, ama olması gerektiğinden çok daha fazla manipüle ediyorlar diyorum.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.