< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
(Konut Kredisi) Beraberinde Yapılan Sigorta İptalleri 2021 TBB OLUMLU KARAR ÇIKTI (4. sayfa)
-
-
BES için cayma süresini geçirmeden ücretsiz iptal edebiliyorsunuz. Ancak sigorta için durum farklı bildiğim kadarıyla. Farklı bir şirketten sigorta yaptırıp bankaya ilettiğinizde iptal sağladıklarını yazıyorlardı. O şekilde 10 bin yerine belki 2-3 bine kapatabilirsiniz durumu. DASK zorunlu olması lazım.
-
Çok teşekkür ederim mobil bankadan sigorta cayma talebi yolladım bakalım ne olucak bes 1500 TL yapmış bankacı kafasına göre onunda iptal edeceğim birde bir sorum var bunlari iptal edince banka cektigik kredide bir sıkıntı yasatirmi bana acaba evi aldık.3 gün oldu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben 3 ay sonra besi iptal ettirebildim ve yatan para "erimiş" ama ev sigortası devam ediyor. bilgisizlikten ve uğraşmamak yüzünden halen devam ediyor. geçen sene 3700 idi bakalım bu sene ne kadar çıkacak.
-
13 Eylül de iptal iade kararı verdi bankalar Birliği tüketici hakem heyeti.
Bankalar Birliği hakem heyetinin kararıyla ziraat e gittim personel tamam başka bir yerden sigorta yaptırın getirin iptal edeyim dedi biraz gerildik , dilekçe yi bile almıyor.ziraatin sitesinden durumu anlattım karar tarih ve sayısını vererek 2-3 gün sonra başka poliçe yaptırmadan hesabımdan çekilen tüm parayı iade ettiler
-
Halkbankasında yaşadıklarımı anlatıyorum. Konut sigortamı 2023 yılında kredi çektiğim banka zorunlu olarak yaptı ve bu yıl yüksek fiyattan hesabımdan otomatik kesinti yaptı. Bende dışarıdan daha uygun bir teklif aldım ve orada yaptırıp bunu bankaya verdim. Banka tabiki kabul etmedi bunu biz yapacağız dışarıdan yapamazsınız dediler.
Peki dedim ve TBB ye başvurdum. TBB de beni haklı buldu sigortanın zorunlu olmadıgına karar verip paramın iadesini gerçekleştirdiler.
Durum böyle olunca bende dışarıdan yaptırdığımı da iptal ettirdim. bunun üzerine banka tekrar beni aradı. siz dışarıdan yaptırılanı da iptal etmişsiniz. krediniz devam ediyor konut sigortası zorunlu dediler. Tamam dedim siz yaparsanız ben de gerekli mercilere yeniden iletirim. Diretiyorlar da diretiyorlar bakalım nereye kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadurak -- 9 Ekim 2024; 11:46:3 > -
Sonuç ne oldu?quote:
Orijinalden alıntı: karadurakHalkbankasında yaşadıklarımı anlatıyorum. Konut sigortamı 2023 yılında kredi çektiğim banka zorunlu olarak yaptı ve bu yıl yüksek fiyattan hesabımdan otomatik kesinti yaptı. Bende dışarıdan daha uygun bir teklif aldım ve orada yaptırıp bunu bankaya verdim. Banka tabiki kabul etmedi bunu biz yapacağız dışarıdan yapamazsınız dediler.
Peki dedim ve TBB ye başvurdum. TBB de beni haklı buldu sigortanın zorunlu olmadıgına karar verip paramın iadesini gerçekleştirdiler.
Durum böyle olunca bende dışarıdan yaptırdığımı da iptal ettirdim. bunun üzerine banka tekrar beni aradı. siz dışarıdan yaptırılanı da iptal etmişsiniz. krediniz devam ediyor konut sigortası zorunlu dediler. Tamam dedim siz yaparsanız ben de gerekli mercilere yeniden iletirim. Diretiyorlar da diretiyorlar bakalım nereye kadar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
sonuç, banka genel müdürlük ile yazışmış sonra beni aradılar. Kusura bakmayın efendim konut sigortasını ister başka yerden yaptırın isterseniz hiç yaptırmayın dediler. Herhangi bir zorunluluk yokmuş
-
Keşke aslında otomatik yenilemeyi iptal ettirebilseniz. Yoksa seneye aynı muhabbet, aynı sinir stres tekrar başlayabilir. Her sene otomatik yenilemeyi de aynı hukuki süreç sonrasında kapattırabiliyor olmak lazım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yanlıs konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Axener -- 29 Ekim 2024; 3:13:38 > -
benim de 2022'de çektiğim ziraat konut kredisi vardı. 2 yıldır sigorta iptali ile ilgilenmemiştim ama bu sene yine neredeyse 4 katı zam yaparak sigortayı yenilediler. İlk adım olarak yeni bir poliçe yaptırdım sigortam.net'ten. yarıdan bile daha ucuza ve 9 taksitle yaptırdım. cuma günü gerekli mail dilekçe vb. düzenlemeleri yapıp ziraate başvurdum süreci takip edeceğim güncelleme yaparım.
-
aynı durumdayız, benim de 4. senem, geçen seneki Türkiye Sigorta priminin altında Sigortam.net Ray Sigorta yaptırdım. Ziraat müşteri temsilcime ilettim ama henüz cevap da yok, telefonlara bakan da yok.
-
Son durum nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
arkadaslar bu hafta 2.79 dan zıratten konut kredısı cekecegım. kullandırım ıcın cagıracak benım musterı temsılcısı de cıns bıraz o da tum sıgortaları mecburı dıyıp yapacaktır.. bunu yaptıktan ne zaman sonra iptal işlerıne gireyim? tapuyu devraldıktan sonra falan mı ? dask konut hayat bırakıcam gıbı teklfılere gore ama bes azg vb seyler var onları dırekt ıptal ettırırım yakın zamanda yapanlar varsa yazarsa sevın ırım
-
merhaba naptınız bu konuda bende konut kredısı cekıcem de bu hafta
-
poliçeyi mail atmıştım, dönüş olmadı tabi ki. Sonra şubedeki müşteri temsilcimi aradım, "tamam hallederiz" dedi.
Sonra 1-2 hafta geçti. Mobilden girdiğimde Türkiye sigortanın bu ayki kredi taksidine yansıdığını gördüm. Neyse ki hesapta para bırakmamışım da otomatik çekememişler.
Tekrar aradım temsilcimi, dedim "iptal edecektin, ne oldu, taksidi ödeyecem" ve o ara telefondayken poliçeyi iptal etti, tek kuruş ödemedim yani.
-
Merhaba hepsini iptal ettim dask iptal olmuyor kredi çekin sigortalari ödeyin 1 hafta sonra hepsini iptal edin
Hayırlı olsun. Nasıl iptal ettiniz, detaylı anlatır mısınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 17 Aralık 2024; 20:30:9 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X