|
Konut Tahliyesi, Depozito ve Bildirim
-
-
Merhaba. Bahsettiğiniz hususların tespitini sulh hukuk mahkemesinden talep edebilirsiniz. Bu tespit ilerle açacağınız veya size açılacak davada delil olur. İyi akşamlar -
Hukuka uygun hareket etmişsiniz fakat ev sahibi hukuksuz davranmıştır.
Siz ne kadarda zarar vermedim derseniz deyin burada ev sahibi kötü yaklaşım göstermiştir. Depozito tutarı kadar evde oturun alacağınızı böyle tahsil edin. Tespit davası veya icra takibinde masraf yapmak zorunda kalacaksınız.
Evden çıkmadanda yüksek çözünülürlüklü video çekerek evin heryerini malzemeleri vs. sağlam olduğunu gösterin anlatın. Olası bir suçlamayla karşılaşırsanız şahitlerle (evinizi taşıyan firma çalışanlarıda size şahitlik edebilir) ve bu video kaydıyla itiraz edersiniz. Evden taşındığınızda taşıma firmasına fatura kestirin saklayın. Konutun anahtarını mal sahibine çıkınca noter kanalıyla teslim edebilirsiniz.
Sizi suçlamaya kalkarsa sizde ihtarnamenizi gönderdiğinizi fakat depozito bedelinizi mal sahibinin çok geç tarihinde ödeyeceğinden bedelin tahsili için tutar kadarıyla evde kaldığınızı belirtirsiniz ayrıca taşınma belgesindeki faturayı delil olarak kullanırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3C704DB7A -- 2 Eylül 2019; 18:14:48 >
-
Aradan uzun zaman geçti ama yine de birilerine faydalı olur diye sonucu yazmak istedim. Evi tahliye edince beni aradım. Evi bolattığımı gelip kontrol etmesini istedim. anahtarı kapıcıya verirsin ben ondan alırım seninle muhattap olmak istemiyorum dedi. Kapıcı yollardır sitede bu tür işleri yapar. Ben de zaten aynı sitede başka bir daireye taşındım. Anahtarı almış ama konut teslimi için verdiğim tutanağı imzalamamış. Bu sefer noterden bir tebligat gönderdim. Bana depozitomun bir kısmını keseceğini kalan kısmı da 3 ay içinde iade etmeye hakkı olduğunu evi yıprattığımı yazmış. ben de üşenmedim tekrar tebligat yolladım. kanundaki üç aylık süre keyfi değil. bizim durumumuzda geçerli de değil. evde yıpranma da dediğin boyutta değil. kullanılan mal yıprnır ve bundan kiracı kanunen sorumlu değildir yazım. Tebligat eline ulaşınca şaka gibi ilk gün 50 tl yolladı. ikinci gün 50 tl yolladı hesabıma. güya intikam alıyor. ben de gittim icra dairesine hem depozito hem de de tebligat giderleri için takip başlattım. (o güne kadar 50/50/100 parça parça yolladığı parayı alacaktan düştüm) evine giden tebligatı da pttden ve uyaptan takip ettim muhtardan almadı ve itiraz günü bitti. ben de tekrar gidip banka hesaplarına bloke koydum. Velhasılı kelam en sonunda bütün paramı mecburen ödedi. Üstelik benim cebimden verdiğim noter tebligat paralarını da ödedi. icra takip masraflarını da ödedi. ortalamam normalden 600 tl fazla ödemek durumunda kaldı. Siz de haklı olduğunuza eminseniz peşini bırakmayın. Sabır edin araştırın kanunu okuyun mutlaka kazanırsınız.
-
Hocam merhaba.
Oncelikle tebrik ederim. Soke soke almissiniz paranizi.
Bende de ayni sorun var. icra takibini nasil baslattiniz. Itiraz etmeyince ne yaptiniz? Belgenin ulasip ulasmadigi takibini nasil yaptiniz?
Kisaca aciklayabilirseniz ben ve bir cok kisiye guzel bir ornek olur.
Cok tesekkurler simdiden -
Mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın. İcra müdürlüğüne kira kontratı vs depozito ödediğinizi gösteren evrakla gittiğiniz zaman konuyu anlatın ve takip başlatmak istediğinizi söyleyin. Memur arkadaşlar yardımcı olacaktır. Evrakın ulaşıp ulaşmadığını işleme başladıktan 10 15 gün sonra dosyaya bakarak anlayabilirsiniz. Posta memuru evrakı teslim ettikten sonra muhataba imzalattığı evrakı dosyaya getiriyor. Tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde itiraz edilmezse işlem yapabilirsiniz. Süreci her aşamada e devlet vatandaş uyap portalından takip edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra duruma göre birden fazla yol izleyebilirsiniz. Maaşına haciz konması için işyerine yazı gönderebilirsiniz, banka hesabına bloke koyabilirsiniz, evine icra memurlarının gitmesini talep edebilirsiniz, aracı varsa şerh koydurabilirsiniz vs. Hukuki konuda bilgi sahibi olsanız bile bir avukattan yardım almanızı tavsiye ederim. Haklıysanız alırsınız diye düşünüyorum ve Avukatın vekalet ücreti de karşı tarafa ait olacaktır.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X