Şimdi Ara

konuttaki manyetik alan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar cok acil cevaba ihtiyacım var.
    14 katlı bir apartmandayım giris katındayım ve oturma odasinin altında elektrik panolari vs. var ama tam ne oldugunu bilmiyorum. Zannedersem binaya elektrik burdan dagiliyor. Anlayan arkadaslar bilir ne oldugunu zannedersem. Bu panolar ne kadar manyetik alan ve elektrik alan yayar sizce. zararli olur mu? Cocugum da var ve gercekten endiseleniyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melangee -- 24 Kasım 2015; 7:55:19 >

• Zararlı olacağını sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu panolardan her binanın altında bulunur. İllaki bir evin odasının altına denk gelir. Yoğun bir manyetik alan oluşması için bir bobin sargısı bulunan bir cihaz olması gerekir. Bir trafo gibi. Basit panolarda ise trafo bulunmaz regülatör ihtiyacı varsa kurulmuş olabilir, ama düşük ihtimal. Bunun dışında elektrik olan her yerde manyetik alan her zaman oluşur. İnsana zararlı olan radyasyon ışımalarıdır. Özellikle yüksek frekansla çalışan aletlerin hepsinde bulunur. Cep telefonları, kablosuz modemler, mikrodalga fırınlar, tasarruflu cfl ampüller, saç kurutma makinesi gibi. Bu tür aletler çalışırken yakın mesafede uzun zaman durulmamalı mümkünse çok az kullanılmalı. Örnek olarak cep telefonlarında bilirsiniz SAR değeri vardır. İşte bu radyasyon ışıması değerinin sınırlar içinde olup olmadığını bildirir. Olabildiğince düşük SAR değerli telefon kullanmak her zaman daha iyidir. Bence panodan ziyade etraftaki wireless modemlerin yakınlığından endişe etmeniz daha mantıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Logic_Man -- 24 Kasım 2015; 8:45:26 >

• Baz istasyonu değil bu, altı üstü standart elektrik panosu. Hiç bi şey olmaz rahat olun.
  • manyetik alanı üretmek için trafo ups jeneraötör gibi şeyler lazım.
  • Teşekkürler cevaplarınıziçin. Baska gorusu olan var mı. Bu arada Kendim ölçüm yapmak için bir cihaz alacağım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K-II EMF Meter alabilirsin o halde...
    (eğer kendin bir tane yapmayı düşünmüyorsan)
  • bir pano, odandaki elektrik tesisatından fazla, manyetik alan yaratmaz. eğer evinin üstünden, enerji iletim hattı geçiyorsa endişe etmen gerekir.
  • Teşekkürler arkadaşlar. TES 1390 EMF Tester cihazı ile ölçümlerimi yaptım. 0,04 mikro tesla civarı çıkıyor değerler. Fazla endişelenecek bir şey yok gibi. Ama başka yerlerde açık alanda yaptığım bazı ölçümlerde değerin 1 mikroteslaya kadar çıktığı yerler var.
    Yüksek gerilim hatlarının yakınları ise 0,2-0,3 mikrotesla civarı çıkıyor tabii hatta bağlı bu değerler daha yüksekler de olabilir.
  • [önemli] EMF ölçer ile bina girişindeki kofra değeri ne gözüküyor ?! lütfen buraya yazarmısınız !?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.