Şimdi Ara

konuyu silin lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
12.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Durmaya yakın 2 den boşa at ve durdurursun. 1 e atarsan motora çok yük bindirirsin, uzun vade de sıkıntı yapabilir.
    Ayağını debriyaja basılı bekletme, uzun vade debriyaj ekipmanlarına sıkıntı yapar, hatta konusu bile vardı, yanlış hatırlamıyorsam debriyaj üst merkezini değişmişti bi aracın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: walegx

arkadaşlar ben ehliyeti aldım ama bir sorum var kursta bana şöyle söylediler ; kırmızıda dururken 3.vites te gidiyoruz diyelim kırmızı ışığa yaklaşırken 2. vites e aldım ve durdum boşa aldım . ancak babam bana 3-2- en son durmaya yakın 1.vites e al diyor babamda 16senedir kullanıyor ama kararsız kaldım durmadan vitesi değiştirmek zor oluyor 2.viteste durup boşa alsam olmuyor mu? en doğrusu nedir?

3. vitesin altında motor freni yapmak yani 2 yahut 1 e almak bence şanzımana zarar vermekten başka birsey yapmaz. 5 ten 4 e 4 ten 3 e düşülebilir ancak 2 ve 1. vitesi motor freni için gereksiz buluyorum 3 ve altında boş ve fren en iyisi.
  • ben de bir şey sorayım: yüksek hızda yavaslamamız gerektiğinde boşa almadan frene basıp hız belli bir ölçüde düştükten sonra boşa alıp frene basmak doğru mu?
    bu durumda 5.vitesten direk boşa atmış oluyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ned_Starkk -- 31 Ocak 2015; 11:02:10 >
  • Sanki atomu parçalıyorsunuz..Amma geyik yapmışsınız haa.
    yahu 200 m. boşta gitmeyi de " boşa atmak tehlikeli kardeşim" kategorisine soktunuz ya helal olsun..
    ilerde ışık mı gördün...eğer şehiR içinde 3 km ilerisini göme kabiliyetin varsa vitesle git. yaklaşınca boşa at dur.
    az ilerdeki ışıktan bahsediyorsan nasıl durmak istersen öyle dur kardeş.
    HAYIR O DEĞİL DE HAREKET HALİNDEKİ ARABAYI ZORLAYA ZORLAYA 1 E ALMANIN ZAHMETİNE NASIL KATLANIYORLAR ANLAMIYORUM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

babanın gibi araba sürersen balataları 40binde yersin en fazla ışığa yaklaştınmı vur kırbacı frene at boşa ^^

sırf yorum olsun diye yorum atmayın babam 16 senedir araba kullanır hiç arabanın bu tarz bi sorun çıkardığı da olmadı zaten böyle bir muhabbette balata muhabbetti olmazsa olmazdır sizi tebrik ediyorum devam edin araçda 99 model hyundai

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walegx -- 1 Şubat 2015; 23:33:18 >
  • Ben otomatikte N ye alıp bekliyorum.
  • yolun durumuna göre ayarlanması gereken bir durum. yolun aşağı doğru eğimli olduğu bir noktada araç motor freninden yoksun bırakıldığında kendi ağırlığından dolayı durma mesafesi uzayabilir.
  • Geri vitese takınca yakıt tüketmiyor diyolar

• 3te 20 km hıza kadar iner boşa atar dururum. 3 2 1 şeklinde uğraşılmaz arabayla ya sürekli öne yığılma hissi sürekli debriyaja bas çek zor iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: nıghtman

Vitesi boşa at kontağı kapat.

Adam bilmediği için soruyor, yarın senin dediğini yapsa, kontak kapalı olduğu için direksiyonu kitlense yada frenleri şişse, gitse öndeki araca yayaya vs vursa mutlu olur musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Adam bilmediği için soruyor, yarın senin dediğini yapsa, kontak kapalı olduğu için direksiyonu kitlense yada frenleri şişse, gitse öndeki araca yayaya vs vursa mutlu olur musun?

Daha aracı nasıl durduracağını bilmeyen sözde ehliyet almış bir şoför ile aynı trafik de araç kullanmaktan siz memnun musunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nıghtman -- 2 Şubat 2015; 14:30:42 >
  • Tır mı kamyon mu kullanıyorsunuz da ışığa yaklaştıkça vites küçültüyorsunuz hocam. Işık da ki süreye göre 5-4 4-3 yada 3-2 yapıp ayarlayıp geçebilirsiniz ama ışıkta duracaksanız 1 çok saçma olmuş. Kurs da ki hocalar zaten bi halt bilmiyor inanın. 23 yaşındayım nakliye şirketimiz var her sınıf aracı kullandım babanız biraz mantıksız konuşmuş. Öyle şey olmaz. eğer ustalaşırsanız şunu yapın 4. vites 75 km hızla ışığın kırmızı yandığını gördünüz. Yeni yandı ışık basın frene araç motoru zorlayacak devire gelmeden basın debriyaja çıkartın vitesten o esnada da ışığı bekleyeceğiniz yerde durmuş olursunuz hemen hemen.
  • Kesinlikle gidiş halindeyken araba boşa alınmaz/alınmamalı. 3. viteste diyelim ileride kırmızı ısık yandı hızını hemen azaltıp vites kücültürsün kırmızı ısıkta 2 veya 1. viteste durdugunda hemen boşa alırsın yeşil yandığında da 1 atıp kalkışını yaparsın.
  • araba tamamen durmadığı sürece 1 e alma
    zaten zor geçebilir hızın çok az değilse,

vitesi çat diye 4 e takma da ne yaparsan yap :)
  • quote:

quote:

quote:

Daha aracı nasıl durduracağını bilmeyen sözde ehliyet almış bir şoför ile aynı trafik de araç kullanmaktan siz memnun musunuz.

ben en doğrusunu soruyorum bilmediğimi söylemedim burda kaç kişi cevap yazıyor herkesden farklı cevaplar çıkıyor emin ol senden daha iyi kullanırım.

• 3-2 en son 1 olayı motor freni.
  • Ayağı gazdan tamamen çek. 3te yavaşlayabildiğin kadar yavaşla. Sonra 2. İkinci viteste de epey yavaşlayınca boş vites+ fren. Işıklara yaklaşırken eğer çok uzaktan geliyorsan bir alt vitese alıp tamamen gaz kes . Işık yeşil yanarsa beklemeden gaza basıp gidersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: walegx

quote:

quote:

quote:

ben en doğrusunu soruyorum bilmediğimi söylemedim burda kaç kişi cevap yazıyor herkesden farklı cevaplar çıkıyor emin ol senden daha iyi kullanırım.

Doğrusunu yeni ehliyet aldığın kursa sorman gerekiyor.

İnsan et aldığı kasaba bile etin kilo fiyatını, taze olup olmadığını soruyor.

Ama maalesef ülkedeki eğitim öğretim sistemi böyle olunca yapacak bir şey yok tabi sende haklısın.

• 3 te gidiyorken 2 ye düşüp hafif frenle destekleyerek yavaşlayacaksın durmaya yakın araba 2 de stop etmeyecek kadar yavaşlayıp debriyaja basıp tamamen duracaksın. Durunca da çok beklemeyeceksen 1 e alacaksın. Bu şekilde yakıt az yakarsın, balataların ömrünü uzatırsın. Boşa alıp frenle durmak tabi sürücüye kalmış ama bence güvenli değil ve acemice. Araba hareket halindeyken boşa alınmamalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cellman406

3 te gidiyorken 2 ye düşüp hafif frenle destekleyerek yavaşlayacaksın durmaya yakın araba 2 de stop etmeyecek kadar yavaşlayıp debriyaja basıp tamamen duracaksın. Durunca da çok beklemeyeceksen 1 e alacaksın. Bu şekilde yakıt az yakarsın, balataların ömrünü uzatırsın. Boşa alıp frenle durmak tabi sürücüye kalmış ama bence güvenli değil ve acemice. Araba hareket halindeyken boşa alınmamalı.

teşekkürler hocam güzel cevaplamışsınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.