Şimdi Ara

konuyu silin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
4
Favori
12.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walegx -- 18 Aralık 2020; 22:15:3 >

• boşa al fren
  • NZM_TURKEİ kullanıcısına yanıt
    vites düşürsek daha iyi değil mi? boşa almak her zaman uygun değil diye biliyorum. vites düşürmeli haline cevap verirseniz sevinirim.
  • Konuyu takipteyim, tecrübeli arkadaşlardan cevaplar bekleniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki motor freniyle yavaş yavaş durmak en mantıklısı hem gidene kadar yeşil yanarsa durmana bile gerek kalmaz , ben ehliyeti alırken de bir ton yanlış şeyler söylediler tecrübeye güven ama 1. vitese geçmesi için zaten durmaya yakın oluyorsun yani ışık hala kırmızıysa boşa atıp beklemek daha iyi
  • 3te gidiyorsan ışığa yaklaşırken gazdan yavaş yavaş ayağını çek kırmızının yeşile dönmesi için yavaş git donmediyse araba titremeye başlayıncaya yakın devriyaja bas ve frenle dur, durunca boşa al. Güvenli sürüş teknikleri eğitiminde bu şekilde söylemişti hoca, ben de bu şekilde kullanıyordum zaten sürekli vites değiştirmeye gerek yok.

• 1.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , ışık kırmızı , mesafe var. Boşa alırım , yeşil ben durmadan yanarsa , duruma göre 1. veya 2. vitese atarım devam ederim.

2.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , hızın mesafene göre fazla , boşa alıp fren yapa yapa yavaşlayacaksın .

3.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , hız normal , mesafe normal ama ileride ışık var , sana ne yanacağını bilmiyorsun , önündeki araçlar ya da sen öndeysen eğer vites ve hız küçültürsün . ışığa göre de vitese atarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NZM_TURKEİ -- 31 Ocak 2015; 12:43:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Konu açın
    5 ay önce açıldı
    Konu açın
    3 hafta önce açıldı
    silsin lütfen
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her durulduğunda 1'e alınır (Almanya'da "halten, einschalten" diye öğretiyorlardı). Böylece karar verip kalkmak gerektiğinde dikkat daha az dağılır ve doğru güçle kalkılabilir. Motor 2 ile tekler, boş vites zaman ister, 1 ile makina hazırdır. Bu güçlü bir öğretidir, biraz da vites iki veya üçte unutulmasın diye böyle alıştırıyorlar.

Ancak 30 sn'den daha uzun beklemelerde mutlaka boşa alınmalıdır. Işığa yalklaşılırken eğer bekleneceği kesinse, hız yüksek değilse, eğim aşırı değilse, ayak frendeyse 2'den boşa alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NZM_TURKEİ

1.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , ışık kırmızı , mesafe var. Boşa alırım , yeşil ben durmadan yanarsa , duruma göre 1. veya 2. vitese atarım devam ederim.

2.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , hızın mesafene göre fazla , boşa alıp fren yapa yapa yavaşlayacaksın .

3.Diyelim ki 3. viteste gidiyorsun , hız normal , mesafe normal ama ileride ışık var , sana ne yanacağını bilmiyorsun , önündeki araçlar ya da sen öndeysen eğer vites ve hız küçültürsün . ışığa göre de vitese atarsın.

3. maddenize göre yazalım vitesi küçülttüm 2.vitesteyim debriyaj+fren durdum direk boşa aldım bekliyorum benim yaptığım bu.

babam bu durumda ise şöyle yap dedi 2.vites sonra illa 1 e at dedi niye 2. de duruyorsun dedi? hangisi doğrusu ve debriyaj+fren 2.vites te durmak zararlı olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Her durulduğunda 1'e alınır (Almanya'da "halten, einschalten" diye öğretiyorlardı). Böylece karar verip kalkmak gerektiğinde dikkat daha az dağılır ve doğru güçle kalkılabilir. Motor 2 ile tekler, boş vites zaman ister, 1 ile makina hazırdır. Bu güçlü bir öğretidir, biraz da vites iki veya üçte unutulmasın diye böyle alıştırıyorlar.

Ancak 30 sn'den daha uzun beklemelerde mutlaka boşa alınmalıdır. Işığa yalklaşılırken eğer bekleneceği kesinse, hız yüksek değilse, eğim aşırı değilse, ayak frendeyse 2'den boşa alınabilir.

dostum benim kolayıma debriyaj+fren 2.viteste durmak geliyor sonra süre çoksa boşa alıyorum az ise 1.vites e alıyorum durmuş vaziyetteyken bu zararlı mı? Senin dediğin = yani durmamışken 2.vitesteyim hala durmadım 1.e vites e takıp öyle mi durmak lazım senin dediğinde?

• walegx W kullanıcısına yanıt
    1. vitese düşmene gerek yok.araç yavaşlayınca 2 ye düşüp debriyaj + fren yaparsın sonra boşa alıp beklersin..doğrusu budur..
  • Golfün yol bilgisayarından verdiği öneriyi anlatıyorum. 3. Viteste 2000 devir ile gidiyosun diyelim, yavaşlaman gerekirse frene basarak 1300devire kadar düş (ya da süzülerek 1300 devire düş) ondan sonra ya boşa alırsın ya da 2. Vitese düşersin ve 1300 devire kadar beklersin. 1. Vites aralığı çok kısa olduğu için ben 2 den boşa alıyorum direk. Güncel arabalar 1300 devir üzeri viteste süzülürken benzin yakmadığı için verimlilik adına golf yol bilgisayarı bu öneriyi yapıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • walegx W kullanıcısına yanıt
    Bu söylediğin ancak ve ancak şehirler arası yolda lazım olur bunu şehiriçi bir trafik lambasında yapamazsın . Zaten boşa almak yeterli. zaten bir arkadaşımız golfün yol bilgisayarının önerisinde de söylemiş , aracı boşa almanın zararı yok , aksine vitesle çok oynarsan zararı olur
  • vites ile yavaşlar isen bir şey olmaz, baskı balataların ömrü kısalır olur biter.
    boşa alıp ufak ufak durursanda bir şey olmaz, fren balatalarının ömrü kısalır.

şimdi baskı balata değiştirmek epey maliyetli
    fren balataları değiştirmek ucuz.

şimdi sen karar ver nasıl durmak istediğine.
  • babanın gibi araba sürersen balataları 40binde yersin en fazla ışığa yaklaştınmı vur kırbacı frene at boşa ^^
  • Vites düşürmeyi pek tavsiye etmiyorum. Onun yerine ışığa yaklaşırken gazı bırakıp arabanın viteste akması sağlanıp, ışığa doğru debriyaja basılıp frenle duruş temin edilebilir.
  • tabiki vites kucukterek yavaslamak daha saglikli ben kirmizida dururken bosta beklerim sari yaninca vitesi atarim

ama vites kucukterek yavaslarken 2den 1 e dusmek biraz olmamis gibi zaten arac durmaya yakin haric hareket halindeyken 1 e zor gecer 2 ile durmak bence en dogrusu

• vites düşürmeyle uğraşmak mantıklı değil bence ışığa yaklaşınca hangi viteste olursan ol at boşa frene bas yavaş yavaş
  • 10 mt kala boşa al gitsin, arabayıda kendinide yorma.

• Vitesi boşa at kontağı kapat.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.