Merhabalar. 97 model Corollam var. Bulunduğum bölgedeki ustalar iyi değil, keyfe keder iş yapıyorlar ve uğraşmıyorlar. Bir usta arayışına girdim. Aracımın A'dan Z'ye her şeyini yaptırabileceğim bir usta arıyorum. Servisine gidecektim aslında fakat çok pahalı tutar dediler. Bilemedim, çıkmaza düştüm. Konya başta olmak üzere, ek olarak Manavgat tarafında önerebileceğiniz ustalar var mı? Teşekkürler. |
Konya Toyota Servis Önerisi
-
-
Yardımcı olacak kimse var mı?
-
Yetkiliye gidip fiyat al. Sonrasına sonra karar verirsin. Eski araçlara fazla iskonto yapabiliyorlar bazen. Deneyin şansınızı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 29 Aralık 2024; 15:16:12 > -
Mantikli tesekkurler.
-
İnternete girince birçok dükkan ismi çıkıyor ve Google puanları da oldukça iyi (Yardım Toyota Konya gibi). Ne yaptıracaksınız ki A'dan Z'ye. 97 model araca? Bakım vs ise hepsi yapar.
Eğer liste çok uzun ise ve ağır işler yapılacaksa belli modellere sadece bakan ustalara yönelmeniz lazım. Örneğin sosyal medyada sürekli çıkan Uşak'taki Cidalı Halil usta, genel uzmanlığı efsane kasa Corolla'lar.
-
Hocam artık aracım yaşlandı. Eski randımanına tabii ki ulaşamaz ancak elimden geldiği kadar ilk güne döndürmeye çalışacağım. İlk olarak emme manifoldu, boğaz kelebeği vb. komple bi' temizlettireceğim. Katalizörü kontrol ettireceğim. Bunlar her ustanın yapabileceği işler. Asıl yaptıracaklarım birkaç ay sonra başlayacak aslında. Motorda ve şanzımanda yağ kaçakları var, teker teker onları halletirmem falan gerek. Buna benzer şeyler var aslında A'dan Z'ye dediğim. Sıfırdan motor yapar gibi aslında.
-
Boğaz kelebeği, akışmetre bunların temizliği basit. Katalizörü egzozcu anlar, az çok aracı lifte kaldırınca alttan vurduğunuzda içinde tıkırtı sesi geliyor mu kontrol ederek sizde anlarsınız, ayrıca yine bu parçayı sökerek gözle içinde çatlak olup olmadığı, ışık tutunca tıkanıp tıkanmadığı da kontrol edilir.
Motor ve şanzıman yağ kaçakları içinde gerekli contaları temin ettikten sonra herhangi iş bilen usta da yine yapar.
Baskı balata değiştirecekseniz şanzıman inecek ekstra, inerse arka krank keçesi gibi parçaları da değiştirirsiniz. Bunlarda gözünüzü korkutmasın.
Biraz çevrenizde araştırın illa ki eski nesil araçlara bakan ustalar vardı. Genelde yaşlı ustalar yeni araçlara pek bakmak istemezler. İlla Toyota ustası olması şart değil, sizin yaptıracağınız çoğu işlemleri usta olan herkes yapar.
-
Merhabalar. Servisle iletişime geçtiğimde bana direkt motor rektefiyesi önerdiler, ona da 200-250 bin TL arası fiyat teklifi sundular. Servis işi yattı yani. Sanayilerde gezeceğiz artık.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X