Şimdi Ara

Konya'ya ilk insansı robot fabrikası geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
1.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözünüzü seveyim şunları gösterip te millete kendinizi güldürmeyin ya! Tipe bak sen. Hiç olmuş mu?

• Yakında evlerde toplanıp altın günü ve dedikodu yapan robotlar görürsek şaşırmamak gerek.

• İnsansı robottan ziyade sanayi teknolojisi için üretim bandında çalışacak robot üretimi yapılsa daha iyi olurdu açıkcası. Ancak genede böyle çalışmaları görmek iyidir.
    Üretimin yapılacağı fabrika ortalama 5-6 milyon TL zaten. Ortalama 10 milyon tl lik bir yatırımla ancak bu kadar olur. 10 milyon TL ile 100 milyon TL ile yapılacak teknolojinin bir olmadığını anlamak zor olmasa gerek.

• Konya'nın da robotu eksikti zaten
  • ayrıca cinsiyetçi bir çalışma olmuş, kadına evinde otur diyen zihniyetten de bu beklenirdi. yobaz deyince kızıyorlar.

• Konya benim de hazzetmediğim bir şehir olsa da her şeyin İstanbul'da olmasının da sonu gelmesi lazım. Tabii seçimin konya olması gene düşündürüyor beni. Neden acaba? Tren yolu mu var? Havaalanı mı var? Şehiriçi ulaşım mı çok iyi de insanlar işe gidip gelirken zorlanmasın? Bunlar ihtiyaç duyacağı mal ve personel ihtiyacını Konya'dan karşılayacak mı? Umarım muvaffak olurlar.

Klavye mühendisi olmak matah olmasa da eğlenceli. Bunun destek/köstek olarak algılanmaması lazım. Garip sosyal mesajlar verenler, şiir yazanlar. Sanırısın kendisi gidip fabrikaya iki kürek atıyor ya da bağışta bulunuyor. G*te g*t demezsek asıl o zaman kötülük ederiz.

• En kısa surede japonya ve kore ile ortak teknoloji anlaşması yapmalı. Amerika yı tekrar keşfetmeye gerek yok bizim bilgi transferi yapmamIz gerek.

Üniversiteler için geniş imkanı laboratuvarlar kurmamız gerek. Yoksa böyle geriden geriden zor işimiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edirneli86 -- 17 Aralık 2015; 11:40:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağdaki Akın soldaki de soft sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre1393

Konyaya yobaz başkenti dediğime kızanlar olmuş, yarası olan gocunur, daha geçen ki maçta kendi vatandaşının ölümü için durulan saygı duruşuna tahammül edemedi, buna mı sahip çıkıyor kızanlar.

Robot olayını bir kenara bırakırsak maçtaki ıslık olayı ile ilgili birkaç şey söylemek isterim. Maçtaki biletlerin yarısı konya dışından gelen seyircilere satıldı.

O maça Ankaradan gelen bir seyirci olarak ben ben de katıldım. Televizyondan görüldüğü gibi bütün stadın ıslıklaması gibi bir olay yoktu. Stad büyük bir alan olduğu için o saygı duruşundaki sessizliğin içinde bir grup insanın ıslığı sanki yüzlerce insanın ıslığı gibi duyulmuş televizyondan. Hatta o ıslıklar başlayınca stadın büyük bir kısmı bir refleks olarak şşşş diyerek ıslıkları bastırmaya çalıştı. Keşke onlar da duyulsaydı.

• O göz dudaklar falan nedir ya

• quote:

Orijinalden alıntı: simbolmina

Konya benim de hazzetmediğim bir şehir olsa da her şeyin İstanbulda olmasının da sonu gelmesi lazım. Tabii seçimin konya olması gene düşündürüyor beni. Neden acaba? Tren yolu mu var? Havaalanı mı var? Şehiriçi ulaşım mı çok iyi de insanlar işe gidip gelirken zorlanmasın? Bunlar ihtiyaç duyacağı mal ve personel ihtiyacını Konyadan karşılayacak mı? Umarım muvaffak olurlar.Klavye mühendisi olmak matah olmasa da eğlenceli. Bunun destek/köstek olarak algılanmaması lazım. Garip sosyal mesajlar verenler, şiir yazanlar. Sanırısın kendisi gidip fabrikaya iki kürek atıyor ya da bağışta bulunuyor. G*te g*t demezsek asıl o zaman kötülük ederiz.

Konya özellikle imalat sanayide imkanları bol bir şehirdir. Orta Anadolunun Çin'i diyenler bile vardır. Bu anlamda doğru bir seçim olabilir. Ama robot dedikleri bu garip şeyden bir cacık olmaz, o ayrı konu. Yapabiliyorsa kaynak, punta yapan bir robot kolu yapsınlar da, dışarıdan almayalım böyle şeyleri. Kaş göz çizilmiş garson robot yaparak teşvik ütecekler çok net ortada.

• Plastik mankene insansı robot demek diğer robotlara hakaret olur.koskoca honda bile yaptığı asimonun birkaç merdiveni zar zor inip çıktığını düşünürsek buna ancak kadir inanır.

• Akın Dynamics
  • Diğer robotları iyi aslında. Kadına benzetilen robotları haberde ön plana çıkarmak insanları yanıltmış. Editörün hatası. Mesela tarım robotu çok doğru bir girişim. Bir tane de yabani otla mücadele robotu yapsalar iyi olur. Sessiz ve zehirsiz biçimde kendi başına bahçede otları temizlese harika olur.

Garson robotlarsa çocukları eğlendirmeye ya da korkutmaya yarar. Müşteri olarak ben robot istemem mesela. Ama garson istenmiyorsa şöyle bir şey düşünülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesincır -- 17 Aralık 2015; 22:19:05 >

• Yapılan iş güzel de şu kafayı acilen düzeltin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus8282 -- 18 Aralık 2015; 0:21:50 >
  • videoyu izleyince akıncı daha başarılı olmuş.

orta vadede güzel projeler çıkartabilirler.

ayrıca bu robotların vitrin olduğunu düşünüyorum. asıl parayı üretime yönelik yapacakları robotlardan kazanacaklardır.

• Abi yapmissin etmissin guzel. De bu tip ne ya. Azicik tipe calissaydinizya.

• Adamlardaki vizyona bak çektikleri tanıtım filminde insansı robot büroşür dağıtıyor, markette peynir standında peynir reklamı yapıyor.

Bunlar fabrikada oyuncak üretecek sanırım yani çinde 50 dolara üretilen robot oyuncağı 200 dolara üretip ardından okullarda dağıtılan tablet gibi 10 kat fiyatla devlete satilacak... Şişme kadına hoparlör, makara eklemişler yenilik diye satıyorlar gerçi şişme karı konsepti uygun sesleri de günlerden ortadoğuda çok tutar.

• Bizim bu saatten sonra yapacağımız en iyi şey ülkeler arası diyalog olarak daha sıcak ve daha kolay kaynaşma sağladığımız ülkeler ile ortaklıklar kurmak.

Kore ile duygusal bağlarımız çok fazla keza Japonya ile de Hindistan Pakistan ile de. Çok mu zor ki yerli üretim yapma hedefi ile yola çıkmış firmaların devletin de desteği ile bu ülkeler ile teknolojik birliktelik yapması. Misal Vestel; gidersin samsung ile Lg ile konuşursun anlaşırsın araya devletleri de katarak halkınDa Duygusal yanlarını tetikleyen bir iki organizasyon ile işlemci tasarım arge ne bileyim her türlü konuda bilgi alışverişi yapArsın Malzeme donanım alışverişini sağlarSın.

Artık geriden gelme lüksümüz yok adımlarınızı çok dalga geniş atmak zorundayız. 5 yılda 10-15yıllık atılım yapılmalı ki aradaki fark kapatılsın.

Üste de yazan olmuş honda nın robotu kaç senelerin senesi adım adım ilerlemiş bizde adım adım gidecek durum yok biz eğitim sürecini bir an önce iyi noktaya getirip diğer yandan güncel teknolojiye hızlıca erişim sağlamak yönünde hareket etmeniz gerek.

• Bir şey yazmışsın ama sildin galiba
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.