Şimdi Ara

KONYALI BİRİ BU ŞEHİRLERDE YAPABİLİR Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3kdayım tıp yazdım sırasıyla 1-ege tıp 2-dokuz eylül tıp 3- katip çelebi tıp 4-izmir tıp 5- yaşar tıp 6- ekonomi tıp

izmirde felan herkes parti veriyomuş gece 3te herkes dışarıdaymış ben kaldıramam bunları sizce izmir yazmamalı mıyım ? Şimdi diyeceksiniz sen de bu saatte tercih yapmasaydın siz de haklısınız

• Ahshajajsjahshshsjsjshshsh

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konya da da parti veriyoruz olm biz gelsene sen de
  • Limongillerdengelen kullanıcısına yanıt
    Bro diyen kizlari aliyonuz mu

• J.J kullanıcısına yanıt
    ayıpsın
  • parti parti partizani

• Ya arkadaşlar konya çomar felan diyorsunuz da, nüfusu 2.5 milyon olan bir şehirden bahsediyoruz. 2.5 milyonun hepsi sığ insanlar değil. En az 400.000 sizin gibi, ki bu minimum değer. Bu kadar insan sizinle aynı kafada, kaliteli insanlar. 400.000 insan diyorum, benim yaşadığım şehrin merkez nüfusu 350.000 zaten. Hani düşünüyorum da sivasta yaşayan bütün insanların benimle aynı kafada olduğunu ... (DÜŞÜNEMEDİ)

Kaldı ki siz üniversiteye gidiyorsunuz. Orada ki herkes öğrenci, sizinle ya yaşıt ya da yada aranızda en fazla 5 yaş var. Bizimle aynı kuşaktan.

Selçuk üniversitesi eğitimi kaliteli bir üniversite. Tutup da sırf konya çomar şehri diye başka bir şehirde ne idüğü belirsiz bir bölüm okuyacağınıza buraya gelin. Çok daha fazla şey katar size.

Başka bir alternatif olarak antalya, konyanın hemen komşusu. Otobüs ile 2 saat, biraz araştırsanız 25 liraya bilet bulursunuz. Ortam mı istiyorsunuz ? Sınav dönemi sonrası alırsınız antalya'ya bir bilet, deli gibi gezer ortama akarsınız ki ben öyle yapacağım. Yada bir hafta çok mu uzun ? Cumartesi sabahı bin otobüse, pazar akşamı gel. Yine gezdinizmi ? Evet. O günün gecesini antalyada evi olan bir arkadaşınız yada günlük çok cüzi miktara bir pansiyonda geçiririrsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    dostum esprisine diyorum ya konya çomar felan demedim
  • TheContortionist kullanıcısına yanıt
    Ben sizin üzerinize söylemedim, söyleseydim mesaja etiketlerdim :) Ben bunu genelin düşüncesine bir cevap olarak yazdım. Geçen forumda konya ile ilgili uzun tartışma oldu, bilirsiniz. Orayı açın bakın insanların genel düşüncesini. Sadece bu düşünce yüzünden başka şehirlerde daha kötü üniversitelere yönelmesin insanlar.

Benim sıralamam düşük, mf-4 150k'yım. Konyada bana çoğu mühendislik gelirken, izmirde sadece jeoloji müh geliyordu. İzmir aslına bakarsan tam benlik bir şehir, zaten istediğim şehir de izmirdi. Ama olmadı, ne yapalım, ben tembel bir insanım. Mezuna kalsam da kazanamam, sıralamamı üste çekemem. Ama sırf izmir benlik diye de jeoloji yazmam. Umarım anlatabilmişimdir.
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    hocam ben de 120kydım bu sene 38k yaptım yani düzenli çalışmadan hedefiniz yüksek değilse çekebilirsiniz benim çektiğim kadar
  • Lan bu nasıl laflar yok konya hepsi çomar yok şurası şöyle yok burası böyle insanları yargılamak bir kelime yazmak kadar kolay değil asıl sığ görüşlülük insanlarla alay edip onları aşağılamak her bölgenin farklı bi kültürel yapısı var yani arkadaşın sorduğu kültür şoku yaşarmıyım ki bana sorarsan yaşamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: TcCoskun44

Lan bu nasıl laflar yok konya hepsi çomar yok şurası şöyle yok burası böyle insanları yargılamak bir kelime yazmak kadar kolay değil asıl sığ görüşlülük insanlarla alay edip onları aşağılamak her bölgenin farklı bi kültürel yapısı var yani arkadaşın sorduğu kültür şoku yaşarmıyım ki bana sorarsan yaşamazsın

Bunlari oraya gidipte sacindan kupesinden sortundan dolayi sozle veya gozle tacize ugrayan insan kalmadiginda soyleyebilirsin.

• O İzmir hangi İzmir biz horul horul uyuyoz

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Ben sizin üzerinize söylemedim, söyleseydim mesaja etiketlerdim :) Ben bunu genelin düşüncesine bir cevap olarak yazdım. Geçen forumda konya ile ilgili uzun tartışma oldu, bilirsiniz. Orayı açın bakın insanların genel düşüncesini. Sadece bu düşünce yüzünden başka şehirlerde daha kötü üniversitelere yönelmesin insanlar.

Benim sıralamam düşük, mf-4 150k'yım. Konyada bana çoğu mühendislik gelirken, izmirde sadece jeoloji müh geliyordu. İzmir aslına bakarsan tam benlik bir şehir, zaten istediğim şehir de izmirdi. Ama olmadı, ne yapalım, ben tembel bir insanım. Mezuna kalsam da kazanamam, sıralamamı üste çekemem. Ama sırf izmir benlik diye de jeoloji yazmam. Umarım anlatabilmişimdir.

150kyla konyada ne geliyor ki 2013de 130kdaydim ankarada yari burslu bir ozele gittim.

Benim bildigim selcukda en dusuk ikinci ogretim bile 80kyla filan aliyor.

• 2016 sıralamarına bakarsanız çoğu yerin geldiğini görürsünüz. Artan kontenjanlar ve mezuna bırakanların ciddi oranda yükselişe geçmesiyle sıralamalar çok fazla düştü. Bu sene daha da düşecek. Artık her 3 kişiden 2 si mezuna bırakıyor ve bu bölümlerin puanın düşmesine sebep oluyor. Her sene sınava giren kişi sayısı 300 bin artıyor ve bu boş artış değil, yani hava civa olsun diye girenler değil. %90'ına yakını tekrardan bir yere girebilmek için bırakıyorlar. Fakat gerçekler daha farklı, atıyorum 30.000 bine yakın aday ilk 10k için seneye bırakıyor. Fakat hedefi ilk 10k olan her 3 adaydan 1'i hedefine ulaşırken geri kalan 2si tekrar mezuna kalıyor. Sadete gelirsek, yüksek sıralamalar yapacak her sene belli, sadece 10.000 kişi ilk 10.000'e girebiliyor :D Adamlar tercih yapmayıp talebi düşüyorlar. Sonuç olarak 80k daki adamın gideceği gere 150kda ki adam giriyor :D

• Dogu zaten yeterince ayristirildi simdi onu bide konyaya yayalim aferim gencler dogru yoldasiniz (!)

• Osvajac kullanıcısına yanıt
    hocam mizah be
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dentrassi

Ya arkadaşlar konya çomar felan diyorsunuz da, nüfusu 2.5 milyon olan bir şehirden bahsediyoruz. 2.5 milyonun hepsi sığ insanlar değil. En az 400.000 sizin gibi, ki bu minimum değer. Bu kadar insan sizinle aynı kafada, kaliteli insanlar. 400.000 insan diyorum, benim yaşadığım şehrin merkez nüfusu 350.000 zaten. Hani düşünüyorum da sivasta yaşayan bütün insanların benimle aynı kafada olduğunu ... (DÜŞÜNEMEDİ)

Kaldı ki siz üniversiteye gidiyorsunuz. Orada ki herkes öğrenci, sizinle ya yaşıt ya da yada aranızda en fazla 5 yaş var. Bizimle aynı kuşaktan.

Selçuk üniversitesi eğitimi kaliteli bir üniversite. Tutup da sırf konya çomar şehri diye başka bir şehirde ne idüğü belirsiz bir bölüm okuyacağınıza buraya gelin. Çok daha fazla şey katar size.

Başka bir alternatif olarak antalya, konyanın hemen komşusu. Otobüs ile 2 saat, biraz araştırsanız 25 liraya bilet bulursunuz. Ortam mı istiyorsunuz ? Sınav dönemi sonrası alırsınız antalya'ya bir bilet, deli gibi gezer ortama akarsınız ki ben öyle yapacağım. Yada bir hafta çok mu uzun ? Cumartesi sabahı bin otobüse, pazar akşamı gel. Yine gezdinizmi ? Evet. O günün gecesini antalyada evi olan bir arkadaşınız yada günlük çok cüzi miktara bir pansiyonda geçiririrsiniz.

Okumayın Selçuk virali

• Konyada bizim nesilden gidenler vardı Egeye.Gazi yazsan belki daha iyi olurdu yakınlık açısından ama Egeye de kimse laf edemez

• 6 sene Konyada okudum da arkadaş parti veriyorlar demiş diğer şehirlere. Arkadaşım Konyada Mevlananın türbesine 500m yukarıda Alaaddin tepesinde ve bir çok semt mahallesinde hayat kadını numarası yazılı kağıtlar yerlera atılıyor günlerce yerde kalıyor. Konyanın ilçesi Çumra vb birçok ilçesinde bir düğünde kasalarca içki içiliyor kadın oynatılıyor sonra gece olunca hayat kadınları getiriyorlar düğünden uzak bir yere gidiliyor (bazı düğünlerde) sonra olan oluyor. Bu düğünü öve öve bitiremeyen bizzat düğüne arkadaşlarımı götüren konyalı arkadaş. Benim midem kaldırmadı gitmedim. Ancak giden arkadaşın birinide milli etmişler öyle geldi. Sen Konyadan rahatsız olmuyorsan hiçbir yerden olmazsın korkma
    Konyada okuyan bilir Konyayı öğrenciler bozdu derler ancak üniversiteli kız arkadaşlarımıza sarkanlar laf atanlar genelide konyanın her semtine yayılmış apaçiler olurdu. Ayrıca bu apaçilerin en büyük özelliği kendilerini Allahın aslanı, doğrulur timsali, semtin koruyucusu sanmaları idi. Cumadan cumaya gider yolda geçen kızlara saldırır, konya mevlana kız yurdu etrafını şahinleri veya lüks araçları ile sarar boş bulunca kızlara laf atar yollu kız varsa arabaya bindirir götürürler. Aynı yurdun etrafındaki ev sahipleri ise kızlardan her gün şikayetci olr çünkü sevgilileri yurda bırakıyor ve kapının önünde iki çift laf ediyor. Bazıları sevgilisini öpüyor da gönderiyor diye şikayet ederler balkona çıkar bağırır ahlak ve edep dağıtırlardı. Oysa şahinle kız sıkıştıran mahalle gençlerine laf demezler ötede sür arabanı demezlerdir, Bu anlattıklarım bir fiil şahit olduğum şeylerdir. O mevlana kız yurduna akşam saat 8 den sonra sadece arkadaş olduklarımızı bile biz bırakır taa merama geri dönerdik. Çünkü arkadaşlarımızın can güvenliği yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucra -- 27 Temmuz 2017; 10:3:27 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.