Şimdi Ara

KONYALI BİRİ BU ŞEHİRLERDE YAPABİLİR Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Ne kadar zoruna gittiyse artık cevap veremeyip yanlış yazılmış bir kelime bulup ordan saldırmışsın konyalı
    Arkadaşlar yukarıda yazdığımı aynen kendiniz gidip gözlemleyebilirsiniz abartı katılmamıştır. Sende kudur gonyalı. Okudum ama zorla gün sayarak mezun olduğum günden beridir hiç özlem çekmedim. 6 sene meram dışında yaşanacak hiçbir yerini görmedim.
    Çomar kelimesine karşı savaşla geçirdim ömrümü ama konya yedi bitirdi beni...
  • Dostum öncelikle benim bilgi almak icin açtığımda konuyla dalga geçmen hic hoş değil. Ben bir izmirli bu şehirlerde yapabilir mi derken ayni zamanda fiziki kosullardan da bahsediyordum. Izmirli olmayi cok büyüttugum falan yok baska şehirlerde de yaşadim, ve evet bir kadin icin yasamasi en rahat sehrin izmir olduğunu yine soylerim. Yalniz bu senin dedigin gibi parti yapmak ya da icki içmek için degil insanlar birbirine karismadigi icin. Burda yobazlar yok mu?Tabiki hem de cok fazla. Anadolu sehirlemizde aydin olan insanlarimiz yok mu? Elbette ki var cogu anlamda da Anadolu insani başkadır. Modernlik dedigimiz sey insanlarin birbirine karismamasidir. Disarida insanlari elestirip evde gizli gizli elestirdigi seyleri yapmamasidir. Bu benim görusum tabi ki. Seninkine de saygim sonsuz.

Bu arada gercekten 3k olduysan ege cok guzel arastirma hastanesi cok iyi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Limongillerdengelen

Konya da da parti veriyoruz olm biz gelsene sen de

Yalniz adam parti veriyorlar diye gitmek istemiyor galiba.

Da ben Kadikoy'de bile gece 2-3 gibi kimseyi gormuyordum sokakta, Izmir'de ne parti vermesi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

Da ben Kadikoy'de bile gece 2-3 gibi kimseyi gormuyordum sokakta, Izmir'de ne parti vermesi?

genelde partiler sokaklarda verilmiyor diye biliyorum
  • Nedir bu konyalilarin izmir sevdası kardesim ya. Bir de butun tercihleri izmirden yapmis beğenmiyorsan bokluyorsan baska yere. Burası comarlara ait degil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

quote:

genelde partiler sokaklarda verilmiyor diye biliyorum

En azindan yolda giden gelenleri goruruz diye dedim.

E peki bu guzel mekanlari falan nereden nasil bilecegiz hocam, ortalik yerde de olmuyor, bilen gidiyor bilmeyen biz kaliyoruz oyle, eglenemiyoruz.

• izmirindağları kullanıcısına yanıt
    Gelince ilk kendileri sapıtırlar. Şu zamanlarda derin bir izmir nefreti var forumda.

• SkogensHjärta kullanıcısına yanıt
    O insan hakları ve saygını tavan yaptığını düşündüğünüz izmirdeki tecavüz ve kadın cinayetleri oranına bi bak istersen ben konya da olmuyor demiyor benim demek istediğim her yer de böyle tiplerin olması ve bunun bi bölge ile bağdaştırılması ben buna karşıyım yoksa izmir çok saygılı ve muhteşem bir şehir(bi tek altyapı ve belediye hizmetleri dışında hirdiğim bir mahallenin sokakları tamamen çamur du :D ) (bunun sebebinin devletin diğer illere yaptığı belediye yatırımlarının bu ilde olmadığının farkındayım)

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Düşme ihtimali çok yüksek. Mf-3 ten bayağı kontenjan açıldı, bu ister istemez mf-4'üde etkileyecek sonuçta mf-3'ten tıp, diş ve eczacılık yazacak adamında bir mf-4 puanı var ve adamlar potansiyel bir mf-4 adayı. Aynı şekilde mf-4ten de bayağı kontenjan açıldı fakat bu ilk 30-40k bandından ziyade 240k baraj altı bütün sıralamalara yayılan bir kontenjan artışı. Sadece bu bile sıralamarı düşürecektir.

İkinci tahminim ise ki 2016'da da böyle oldu; mezuna kalanların yüksek olması. Geçen sene çoğu kişi beklediğinden farklı bir sonuç alınca mezuna kaldı. Bu sene de öyle oldu. Sonuç olarak mezuna kalanlar yükselince adamlar talep yaratmayıp yerine başka sıralamada ki tercih yapan adam gitti. Bu da sıralamaların geçen sene ciddi düşmesinde bir etken.

Kötü olan senaryo ise yukarıda yazdığım ikinci tahminimin tersinin gerçekleşmesi. Bu sene olmasa bile 2018'de kesin yükselecek üniversite sıralamarı. Nitekim artık millet bu olaya uyanıp tercih yapmaya başlayacak. 2015'de 60k ya giren adam kayseri inşaat bile kazanamazken geçen sene eskişehir inşaata gitti. Bu da 60k sıralamadan mezuna kalacak adamın tercih yapmasını sağlayabilir. Ne kadar çok tercih o kadar çok talep, ne kadar çok talep ise o kadar yüksek sıralama demektir. Bu olay 2018 de kesin yaşanacak ama bu sene yaşanma ihtimali de var

Sonuç olarak benim tahminim üniversite sıralamalarının %65 düşeceği, %35 ise artacağı yönünde. Kötü olan ise %35'in gerçekleşme ihtimali var.

• Dentrassi kullanıcısına yanıt
    Hocam benim sıralamam 80253 uludağ makine iö 80600.Banko gelir diyebilir miyiz?Ayrıntılı analiz için teşekkürler.

• WWalker kullanıcısına yanıt
    Kesinlik iddia edemem ama çok yüksek ihtimal yerleşirsin.

• Yemeyiz valla gel

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.