Şimdi Ara

Konyalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aklıma geldi soruyum dedim. Konyalı şarkısında "Hani yada benim 50gr pastırmam pastırmam, Konyalıdan başkasına bastırmam oy oy" kımındaki bastırma ne anlama geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnroztrk -- 14 Eylül 2011; 18:39:05 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Konyalıdan Başkasına Bastırmam: Anlamı ve Kökeni

Konyalıdan Başkasına Bastırmam deyimi, Konya ilinden gelen kişilerin güçlü ve inatçı olduklarını ve kolay kolay pes etmediklerini ifade eder. Bu deyim, Konyalıların karakterini özetler niteliktedir.

"Konyalıdan Başkasına Bastırmam" Ne Demektir?

Deyim, Konyalıların kararlılıklarını ve mücadeleci ruhlarını vurgular. Bir işe giriştiklerinde sonuna kadar götürürler ve kolay kolay vazgeçmezler. Bu özellik, Konyalıların yüzyıllar boyunca gösterdikleri başarıların ve zaferlerin temelini oluşturmuştur.

Konyalıların Gücü ve İnatçılığı

Konyalıların gücü ve inatçılığı, tarih boyunca birçok olayda kendini göstermiştir. Örneğin, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Konyalı askerler, savaşlarda gösterdikleri cesaret ve kahramanlıkla ün kazanmışlardır. Ayrıca, Konyalıların ticarete olan yatkınlıkları ve ekonomik başarıları da bu deyimin doğruluğunu kanıtlar niteliktedir.

Deyimin Günümüzdeki Kullanımı

"Konyalıdan Başkasına Bastırmam" deyimi günümüzde de yaygın olarak kullanılmaktadır. Konyalılar, bu deyimi kendileriyle gurur duyduklarını ve güçlü bir iradeye sahip olduklarını ifade etmek için kullanırlar. Ayrıca, deyim, Konyalıların dayanıklılıklarını ve başarıya olan inançlarını yansıtır.

Sonuç olarak, "Konyalıdan Başkasına Bastırmam" deyimi, Konyalıların güçlü, inatçı ve kararlı karakterini özetler niteliktedir. Bu deyim, yüzyıllar boyunca süregelen Konyalıların başarılarının ve zaferlerinin temelini oluşturmuştur ve günümüzde de Konyalıların gurur kaynağı olmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: S.C.o.R.P.i.o.N.

Arkadaşlar aklıma geldi soruyum dedim. Konyalı şarkısında "Hani yada benim 50gr pastırmam pastırmam, Konyalıdan başkasına bastırmam oy oy" kımındaki bastırma ne anlama geliyor

kız olsan anlardın konyalıdan başkasına bastırılmayacağını.
  • bizde konyalıyız bastırtan olmadı hiç
  • Konyalı mecazı anlamda kullanılıyo hemen sevinmeyin konyalılar :D sanırım eski kagıt paraların arka yüzünde konyayla ilgili bi resim varmış yani konyalıdan kasıt para, bastırmak da nikah bastırmak anlamında yani para olmadan nikahlanmam :D bi forumdan ögrenmiştim neresiydi bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

bizde konyalıyız bastırtan olmadı hiç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    istanbulda baklavacı tavsiyesi?
    10 yıl önce açıldı
    Konyada Kokoreç Nerde Yenir
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.