Ankaralıymış sanırım yazık olmuş. Nazar değmiş. Bizi ilgilendiren kısma gelirsek size şunu söyleyeyim Roll Cage olmadığı müddetçe 150-200 km/h gibi sağ çıkacağınız araba yok kemerde hikaye. ABD'de millet 89 Chevy pikapla 320 basıyor ama 5 bin Dolar harcıyor tank gibi kafes yapıyor, en kaliteli koltuğu şasiye ve kafese kaynaklıyor arabanın şasisi karoserden ayrılsa bile kafes tek parça kalıyor. Hem bi de 200'le giderken freni köklediğin an 20 derecedeki disk 2 saniyede 250-300 derece oluyor hem ilk yalama da ısınınana kadar vakit kaybediyor, aşırı ısınınca da tutmuyor. Volvo vs. diyenler de olacaktır 2 tonluk XC-90 200'le beton bariyerlere girsin bakalım içindekileri teşhis edebilecekler mi? Özetle basmayın kardeşim. Uyuz uyuz gidin benim kayınpederde çift araba var asıl araba olarak G30 530i var uzun yolda 70-80 gidiyor adam yakıt kasıyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-61960E1CE -- 12 Ocak 2022; 1:59:24 > |
Konyaspor lu futbolcu Ahmet Çalık trafik kazasında hayatını kaybetti (2. sayfa)
-
-
Allah rahmet eylesin.
Çok üzüldüm ćok..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İç Anadolu bu aralar çok rüzgarlı malum her taraf tarla.
Acaba tırı geçer geçmez gelen rüzgardan mı etkilendi diye düşündüm, yerlerde de ıslaklık varsa kontrolü o şekilde kaybetmiş olabilir.
Arabam tank gibi deyip kemer takmamak zır cahillik zaten o konuya yorum yapmak istemiyorum.
Yazık olmuş gencecik adam.
-
kemer takmadıkça istersen tankla gez kazaya faydası yok.
-
yol ıslak, hız yüksek, kemer yok...
Kemer takılmamış ise konuşulacak tek konu kemer
Ama kemer hariç her şey konuşuluyor medya da
İnanılmaz gerçekten
Yazık hayatının baharındasın , çok güzel bir hayat sürebilirsin , sürati dahi anlarım hata kaza olur
Ama kemer takmamak nasıl olur ya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 15 Ocak 2022; 14:51:5 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nikah işlemleri için yola çıkmış.
Emniyet kemeri takılı değil aşırı hızda yapmış.
İnsan çok sevinçliyken veya çok üzüntülüyken kaza yapma olasılığı yüksek.
Dikkat etmek lazım.
Allah rahmet eylesin.
kaza aquaplanning yüzünden gerçekleşmiş.
-
150-200 km/s saatte kaza yaptığınızda sağ çıkma şansınız yok diye bir genelleme yapamazsınız. Kazanın nasıl gereçekleştiği de önemli, gidip duvara çarparsan 80 km/s ile giderken bile çarpsan ölürsün ama sert bir yere çarpmadıysan kurtulma şansın var.
-
120'yle karşıdan 120'yle gelen biriyle çarpışırsanız 240'la girmiş oluyorsunuz.
Güncel arabalarda 120'den sonra direk eğiliyor, sert bir yere çarpmasanda 200'le takla atınca iç organların ponçik tatlısına dönüyor.
Öncelikle Allah rahmet eylesin.
Emniyet kemeri ile ilgili yorumlara aynen katılıyorum.
Geçiş yaptığı TIR'ın oluşturduğu türbülans, down force kaybı, yerler ıslak...
Arkadan itişli araçla ıslak havada gazlamak extra tehlikeli, isterse en iyi araç olsun.
Gördüğüm kadarıyla arkayı kaybetmiş önce.
-
Konuyu karıştırmak istemiyorum ama ufak bir düzeltme yapayım. 120'yle giderken karşıdan 120 ile gelen araç eğer sizinle aynı ağırlıktaysa, çarptığınızda 240'lık bir kaza olmaz. Kendi başınıza 120 ile duvara vurmuş gibi olursunuz.
Eğer 80-90 gibi hızlarda deforme olmayan düz betona çarparsanız muhtemelen ağır yaralı çıkarsınız. Daha yüksek hızlarda daha da riskli, 110-120 üstünde sağ çıkmak mucize zaten. Çarpışma enerjisinin hızın karesiyle arttığını hatırlatalım.
Ama bu demek değil ki her 100 üstü kaza yapan ölüyor. Kazaların büyük çoğunda araba kazaya sert frenle girdiği için hız zaten düşmüş oluyor. Kazayı yapan kişi 120 ile gittiği için 120 ile vurdum sanabiliyor, ama aslında çarpmadan 1 saniye önce yaptığı frenle 60-70lere düşmüş oluyor vs. Veya tek seferde büyük bir darbe yerine bir kaç farklı yere farklı açılarla çarpıp yavaşlıyor, böyle durumlarda sağ çıkmak mümkün.
Tabii her şeyin başı kemer. Kemer takılı olmazsa 40 kmh'lik bir kazada dahi kabin içinde boynunuzu kırarak veya camdan dışarı fırlayarak ölme ihtimaliniz çok yüksek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Araç iç mekan tam duruyor, büyük ihtimal burnu bile kanamadan çıkacagı kazadan kemer takmadıgı için hayatıyla ödemiş. Yolda çevirme görünce apar topar kemer takmaya ugrasanlar, kendiniz için takıyorsunuz o kemeri, polis için degil bunu unutmayın.
-
Burda sadece vefat eden çocuk suçlu değilki. Bu mersedes volvo BMW sağlam algısını yaratan insanoğlunda. Analitik düşünmeyen bu algıya sahip insan zaten kemer takmaz. Ayrıca arabaları bi üretiyorlar herşey otomatik far silecek şerit takip vites vs vs. Resmen uyumaya teşvik edici ortam yaratıyor artık arabalar. Hiçbir şey yapmaya gerek kalmıyor. Böyle arabanın zaten neyi keyif veriyor onuda anlamıyorum ya neyse konu o değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 17 Ocak 2022; 11:56:52 >
Cam tavan gözüme takılıyor... Yorumları alalım...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X