Şimdi Ara

Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kızgınlık dönemi haricinde kediler sadece çok aşırı aç olduklarında ses çıkartırlar. başka bahane mi yok ?

• Evet bağırışmaları komik oluyor. Bazen bazıları öyle tuhaf sesler çıkarıyor ki bazen ağlayan bebek sesi bazen de zırlayan çocuk sesine benziyor   Hatta çocuk sesi mi bu diye şüpheye düştüğüm zamanlar olmuştur. Sadece erkek kedilerde değil çiftleşmek için peşinden kovaladığı dişiyle arasındakilerde de böyle komik sesler çıkaranlar oluyor. Bu sesler komik olsa da gece yarısında, gece filan hoş olmuyor. Genellikle 1-2 dk için gidiyorlar. Dişi kaçıyor bu da kovalıyor başka yerde ne oluyorsa oluyor.   Fakat geçenlerde burada sabaha karşı bir kedi sesiyle uyandım. İlk defa oldu bu. Ulan susmuyorlar bir türlü yani dişi de fazla kaçmıyor sürekli aynı şey aynı yerde devam ediyor. Bi yarım saat sürmüştür. Su atıyorum şerefsizlere gitmiyorlar. En sonunda defolup gittiler. Valla kedisever olarak ilk defa tahammül sınırlarım zorlandı, kedi sevmeyen hatta hayvan sevmeyenleri düşünemiyorum bile.

Ama gürültü konusu sadece sokak hayvanı konusu değil. Mesela insanlar köpeklerden şikayet ederken gürültü mevzusuna pek girmiyorlar. Sorun ısırılma, kuduz kapma, dolaylı yoldan ciddi yaralanma ve ölmelerle ilgili. Gürültü çok geniş br konu sadece hayvanı değil insanı da yapıyor. Sadece sokak hayvanı değil, evde bahçede tasmalı beslediğin hayvan da yapıyor. Mesela bizim bir komşumuz vardı. Bahçesinde köpek besliyor. Öyle gıcık sesler çıkarıyordu ki sabaha kadar uyutmuyordu. Yazın kavuran sıcağında pencereleri kapatmak zorunda kalıyordum. Havlasa yine iyi böyle bir tiz ses çıkarıyor ıslık sesi gibi ağlamaklı bir ses. Sabaha kadar uyku yoktu yahu. Bu şimdi sokak hayvanı da değil, başıboş hayvan da değil, sahibi var, bahçesinde. Nasıl olacak?

Gürültü sadece hayvan kaynaklı değil. Cahil cühela toplumun da yarattığı sorun. Çocuk annesine öküz gibi bağırıyor, ağlıyor zırlıyor. Halbuki bunlara gerek yok annesi duyuyor zaten. Annesi diğer komuşlarıyla anırır gibi bağıra bağıra konuşuyor, sank kaşrısında sağır var. Asker, düğün kutlamaları, gereksiz kornalar, sokak düğünleri. Gecenin bir yarısı bi boka benzemeyen müziğini son ses açıp yoldan geçerken uyuyan mahalleye dinletmeler, otomobiline ve dandik motorlu bisikletinin egzozuna taktığı zımbırtıyla gecenn yarısı sokak aralarında egzoz bağırtmalar (Zaten bunları yapanların yedi ceddine saydırıyorum, kaçarı yok) , gecenin bir yarısı üst katta komşunun çoluğunun çocuğun koşturup tavanda güm güm ayak sesleri çıkarmaları, merdiven çakarken gecenin bir yarısı bağırışmalar, çağırılmalar, çocuklarının sessiz olmaları konusunda uyarmama, düşünmeme... Say say bitmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

Yapılabiliyorsa olur neden olmasın. Sokak köpeklerindeki şikayetlere ve haberlere dikkat edersen kediler için verilen örneğin "uyuyamıyoruz, çok ses yapıyorlar" gibisinden şikayetler değiller. Sokakta yürüyemiyoruz, çoluk çocuğu ısırıyor, yaralıyor, ölümüne (kuduz, trafik kazaları vs) gibisinden ciddi şikayetler ve tamamen insana yönelik ciddi zararlardan bahsediliyor. Kıyaslama hatalı. Yoksa sahipli hayvan da gürültü yapabiliyor, hatta insanlar da gürültünün âlâsını yapıyor.

• Yapay kıtlık ve yapay afetler dünyayı mahvederken konu bu mu şimdi!

• Kopekleri temizleseler yeter

Peki o dediğiniz cahil cühela dolu bölgeden akıllı insanlar geçerse ve saldırı olursa ne olacak hocam ? Ya da o bölgede cahile saldırdı diye normal mi diyeceğiz ? Bu nasıl bir anlayış.. sonuçta o farklı bir canlı insan farklı bir canlı. Köpek eğitilirken bile yiyeceği verilir ödül olarak ona şartlanır sen yemek yerine onu sev okşa sevgini ver bakalım günlerce sonra sana saldırmıyor mu ya da çevreye... bu canlı yırtıcı bi canlı güçlü ve hızlı bir canlı yani insan için yeterince korkutucu doğasında var. Sen korkmuyorsun diye herkes korkmucak değil. Aslandan da korkmayan var yöntemini bilip. E herkes bu yöntemi bilmek zorunda mı.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

Sahipli vahşi köpekler daha büyük sorun bence tasmasız ve ağızlıksız gezdiriliyor bu çok tehlikeli nesine güveniyorsun anlamıyorum.

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Yapilir, istendikten sonra, oy verecek bir kesimin degil oy vermeyecek olsa da tum toplumun hassasiyetleri gozetildikten sonra yapilir. Kedilerin cok ses yapmasindan sikayetci olan var midir bilmiyorum, ama onlarin da sokakta olmamalari elzem. Cesitli acilardan, en basta bu zavallilarin cektikleri.

Kiyaslama yapmak degil niyetim, dogrusu veya yanlisindan ziyade. Kopekler bir sekilde ortadan kalksin, kediler dursun mentalitesinin dogru olmadigini anlatmaya calisiyorum. Veya birine hepten dusman olmayi. Bunlarin ikisi de bizle evrimlesmis, ve tarih boyunca bizlere cok faydasi dokunmus hayvanlar.

Ikisi birlikte sokakta olmamalilar. Cozum de ortak, yeni hayvan satisi alabildigine guclestirilecek, tamamen devlet kontrolune alinacak, sokaktan sahiplenme tesvik edilecek, ve kisirlastirilacaklar. Kopekler icin ayrica tehlike arz eden, vahsi hayatla ic ice, veya geri kalmis, kulturel olarak insanlarin sicak bakmadigi, belediyelerin kisirlastirma vazifelerini cok ihmal ettigi kirsal/banliyo bolgelerde bu hayvanlar korunakli alanlara alinabilir. Kedilerde o sans pek yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• tsfirtina kullanıcısına yanıt
    Yok ben oyle bir sey demedim. Kisirlastirilsin, nufus asiri arttiysa erkek ve dominant olanlar basta olmak uzere korunakli alanlara alinsin dedim. Yani kirsal/banliyo bolgelerde yasayan insanlarin rahatsizliklarina da saygim var, ama bu sorun en basta devletin ve belediyelerin, ama biraz da bu hayvanlari devamli kulturel sebepten seytan gorup, acimasizca davranan insanlarin hatalari sonucu oldugu da bir gercek.

Hadi kopekleri oldurelim, vuralim, zehirleyelim, iyi yapin da sizin yasamaya hakkiniz oldugu kadar bu hayvanlarin da var, Allah yaratmis, ha gec kimse icin bir endise yaratmayacak bir yerde bak, ama yasat yani, en azindan aci cektirme.

Ayrica bir insanin, hele bir cocugun bir kedi veya kopege merhameti tatmasi, karsiliginda hayvanin ona minnetini gormesi, kendisinden bu denli farkli ve akil olarak gucsuz bir hayvana sorumlulugu tatmasi, o cocugun gelisimi icin de onemli. De bunlar tabi medeni insanlara has konular, bazi insanlar icin bos geleceginin farkindayim.

Bu arada siz bence hic kopek bakmamissiniz. Anadolu'da bildigin yal verilen hayvan, saldiriyor mu sahibine? Tabii ki ben korkmuyorum diye herkes korkmamak zorunda degil, ama herkesin her istedigi olacak diye bir sey de yok, ortada bulusacagiz, elbette bir cozum olmasi gerekiyor.

• tsfirtina kullanıcısına yanıt

Ben güveniyorum gibisinden bir şey mi söyledim? 🤔

Doğru. Sokaklarda araba altında kalıp ezilerek ölen pek çok kedi gördüm. Üzücü. Çok korkunç ölümler.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

kisin sokakta kedi gormekte hos degil yazinda yemek sorunu var sokakta olmalari onlar acisindan kotu kisin yemek bulmalari dahada zor

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Kedilerini kaybeden new york paris gibi sehirlerin hali ortada her yerleri fare kaynıyor kedisiz şehir kokuşur leş gibi olur benden uyarması

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kediler uyutulsun diye bir kampanya falan yok bildiğim kadarıyla. Varsa kanıt ve link paylaşın. Verilen ekşi sözlük linkinde de kaynak linki yok. Kaynaksız mesnetsiz iddia konusuna dönmüş.

Bence hayvanseverlerin köpekleri kurtarmak için kedileri kullanarak uydurduğu bir iddiadan ibaret.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ağustos 2023; 8:25:49 >
  • Orrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Anladınız siz

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

ne faresi fare avlayan kedimi kaldı herkes türlü türlü mama veriyor fareyi gören kedi korkup kaçıyor fare dediysek fındık faresi. 

• Kediler uyutulsun diye bir talep yok. Bu olay mama lobisinin yeni taktiği. Güvenli sokaklar isteyenlerin haklı taleplerini sulandırmak için bakın köpeklerden sonra kedileri de öldürmek istiyor, bunlar cani şeklinde propaganda yapmak için mama lobisi tarafından uydurulup yayılmaya çalışılan bir kampanya. bu oyuna gelmeyin. sizi yönlendirmelerine izin vermeyin.

sokak köpekleriyle kedileri arasındaki farklar:

1. bir kedi ile sokakta yolunuz kesiştiğinde kedinin üzerine doğru yürümek zorunda kalırsanız kedi kaçacak yer arar.
    2. bir köpek ile sokakta yolunuz kesiştiğinde köpeğin üzerine doğru yürümek zorunda kalırsanız köpek havlayıp sizi ısırabilir. siz kaçacak yer ararsınız. hatta köpeğin üzerine doğru yürümeseniz bile 50-100 metreden sizi görüp fark edip size doğru koşup size saldırabilir. çünkü köpekler alan savunması yapar. kendi koruduğunu düşündüğü alanlarına girerseniz sizi potansiyel tehdit olarak görüp tehdidi yani sizi bertaraf etmeye çalışabilir.

3. kist hidatiğin ana konağı köpektir.
    4. kedi de kist hidatik taşıyabilir ama riski daha düşüktür.

5. kediler temiz hayvan denir ama bu doğru değildir. kedilerde çok sayıda parazit olabilir. sokakta gördüğünüz kedilere yaklaşmayın, ellemeyin, okşamayın. sokak kedisi okşayıp elini yıkamadan gözüne elleyenlerden kör olanlar var. ancak bunlar sokak kedilerinin toplu uyutulması için yeterli sebepler değildir.
    6. eğer kedi okşamak istiyorsanız evinize kedi alın, bakımını aşısını vs tam yaptırın, ondan sonra istediğiniz kadar okşayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ağustos 2023; 9:38:13 >

• Köpekler, kırsal kesimde insana çok faydalıdır. Şehir hayatına uygun değildir.

Kediler, şehir hayatında insana en fazla faydası olan canlıdır. Ancak kedilerin faydalı olabilmesi için insanların onları beslememesi gerekiyor. Kediler kendi yiyeceklerini insan için zararlı olan küçük canlılardan, doğal yollardan ölmüş kuşlardan karşılayabilir. Bir kediyi sürekli ev yemekleri, et ve mamayla beslerseniz o kedi fare gibi haşarata bakmaz bile çünkü bende kedi besledim. Kediyi rahata alıştırırsanız size hiçbir faydası olmaz.

Bu işler kedi köpek uyutmayla olmaz. Sokak hayvanı sorunu böyle çözülmez. Başta mama üretimi ve satışı yapan kişi ve sektöre katı kurallar getirilmelidir. Evcil hayvan besleyenler için sokak hayvanları lehine kurallar konulmalı ve denetimi yapılmalı. Pet shoplarda illegal kedi köpek satışı yasaklanmalıdır. O kadar çok hayvanseverler ise, barınaklardan pekala sokak hayvanlarını sahiplenebilirler. Sahiplenip bir süre sonra sıkılanlara ise sert cezalar uygulanmalıdır.

Eğer hükümet ve hayvanseverler bu sorun hakkında samimi iseler, Bazı Avrupa ülkelerinin bu sorunu nasıl çözdüğü hakkında araştırma yapabilirler. Ancak her iki tarafında samimi olduğuna inanmıyorum.

• Mama verilen hiçbir kedi fare peşinde koşmaz.

Eskiden köpekler sokak da kedi kovalardı şimdi birbirlerinin koynunda yatıyor. Hazır mamalar hayvanların genetiğini bozdu.

Bu dediklerinize katılıyorum. Tabi ki öldürmek değil benim kastım da. Ufakken az yavru kedi besleyip büyütmedik biz de şırıngayla falan. Hayvan sevgimizi bilemezsiniz yorumlara bakarak. Benim isteğim ben çocuğumu alıp sokağa çıkınca karşımda 10 tane köpek görünce geri dönmeyim. Çıkıp yürüyüşümü yapayım. Bunun için gerekli önlem alınsın. Hayvanlara zarar vermeden gereken yapılsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.