Şimdi Ara

Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
0
Favori
2.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim olduğum semtte geceleri köpek sesinden uyumak imkansız biri bi hav yapıyor kıyamet alametler kopuyor hepsi bir ağızdan başlıyor
    Hepsi de dana gibi kocaman kocaman iri ırk köpekler galiba şehirden toplanıp benim oralara atılıyor bunlar çoğu da kısırlaştırılmışlar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

Hocam kaldı ki zaten sokaktaki kedilerin büyük çoğunluğu terk edilmiş cins kediler. Bu kedileri fare yakalasa yer zaten :)

• Kedi deyip geçmeyin sevimli görünseler de onlarında tehlikesi var

Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk!
    Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk!www.hurriyet.com.tr
    Kedi ısırığı sonrası hayatını kaybetti! 15 ameliyat geçirdi, parmağı kesildi ama kurtulamadı...
    https://www.hurriyet.com.tr/dunya/kedi-isirigi-sonrasi-hayatini-kaybetti-15-ameliyat-gecirdi-parmagi-kesildi-ama-kurtulamadi-42187891

bu geçen sene yaşanan bir olay çok nadir olsada olmayacak değil özellikle dışarıda kedi severken dikkatli ve tebbirli olmakta fayda var hatta mümkünse hiç dokunmamak en iyisi.

• tsfirtina kullanıcısına yanıt
    Yok sizinkini bilemem de daha once de yazdim, koy yerinde zehirlensin, vurulsun diyen kani bozuklar var, onlar canimi sikiyor.

Sorun zivanadan cikmistir, ona bir itirazim yok, ekstra bir cozum bulunmak zorunda oldugu da asikar. Ama cozumsuzlukle bizi birbirimize kirdirmaya calisiyorlar, vazifelerini yerine getirmiyorlar, siyasi destege ihtiyaclari olunca vay kopek vay bilmem ne basliyorlar. Nasilsa hayvanlara duyarli tayfa muhalif, onlara vurmasi kolay geliyor.

Ben elimden geldigince etrafimdaki kediyi de kopegi de kisirlastiriyorum, 3 kopegim var sokaktan aldigim, devlet de vazifesini yerine getirsin medeni, tum Turk milletini memnun edecek sekilde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu yazıyı daha önce okumuştum. Bu adam tam bir bahtsız bedeviymiş gerçekten. Kuduz olma şansı bile muhtemelen daha yüksekti. (Olasılık olarak o da düşük)

Beni sayısız kez sokak kedisi tırmaladı, ısırdı. (Oyun oynarken elimizi kolumuzu kullandığımızdan, yoksa tabii hayvan gelip durduk yere tırmalayıp ısırmıyor, oyun istiyorum abisi Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! ) bunun üzerine ne doktora gittim ne de aşı oldum. Tabii bu yanlış ama o zamanlar bilincimiz yok. Kediler oyun sever. Oyun oynarken çıplak elimizi kolumuzu vermek yanlış. Kediler oyun oynarken tam olarak öyle tırnağını çıkarıp gerçekten ısırmaz, kolpadan ısırır gerçekten tırnağını geçirmez. Ama bu kediden kediye değişir bazıları oyunu ciddiye alıp gerçekten ısırır ve tırnağını geçirir, genellikle normal hatta bazıları hiç bunu da yapmaz, kanatmaz sadece ölü derinin bırakacağı kadar tırnağını çıkarır. Yaşadım orada biliyorum. Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! Ama yetişkin bir kedi gerçekten sinir/öfke/korku/acıyla tırnağını geçirdi mi deriyi yarar atar. Bu da bir keresinde başıma gelmişti. Sebebini bir türlü anlayamadım, hayvanın görmeden bir yerini mi pencereye kıstırdık naptıksa.

Çok şükür bu konuda başımıza bir şey gelmedi. Ama aradan yıllar geçince düşünüyorum da başımıza bir şey gelmese bile yaptığımız iş sakat. Çünkü kediler avcı ve meraklı hayvanlar. Avladıkları, temasta oldukları şey uçan kuş da olabilir, hamam böceği de, fare de. Lağım faresi bile olabilir. Belki elimizi kolumuza değdirdiği tırnağıyla dişiyle az önce bir fare yakalayıp öldürene kadar oynadı, bilemeyiz. O yüzden artık sokak kedisi severken bunun bilincinde olmak gerektiğini düşünüyorum. Yine de bazıları aşırı şirin şeytan dürtüyor git sev diye. Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Ağustos 2023; 12:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    bir kedinin bir fareyi yeme videosu izledim. herkesin de izlemesini tavsiye ederim. o videoyu izledikten sonra kedi temiz hayvan diyenlere kıçımla gülüyorum.

kedi farenin önce kafası ağzına soktu. boynundan birkaç defa ısırıp kafasını kopardı, kafayı yuttu. ondan sonra yere dökülan kanları bir güzel yaladı yuttu diliyle. ondan sonra da kalan kısmını da farenin bacakları dahil ağzına sokup yavaş yavaş yuttu. geri kalanını midesi hallediyor herhalde. çok fazla çiğnemedi fareyi. fareden en ufak bir kırıntı kalmadı etrafta. kan dahil. farede ne kadar mikrop vs varsa kedinin midesine gitti. umarım kedinin midesindeki asit seviyesi faredeki bütün mikrop ve parazitleri yok etmeye yetecek kadardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ağustos 2023; 13:6:27 >
  • alex59 kullanıcısına yanıt

Hbaeri okuduysanız durduk yere adama saldırıp adamı öldürmemiş. Yavru kedide bir bakteri varmış adam kediyi taşırken kedi onu ısırmış. Milyonda bir denk gelecek şey.

5-6 kedi bir araya gelip adama saldırdıda adam öldü gibi anlatıyorsunuz.

Ona bakarsanız sinek ısırığından ölen de var. Muhtemelen 1 yılda sivrisinek kediden daha çok insan öldürmüştür.

• Baykuş da fare yiyor yani ne var.

Yediği şey hayvanın temiz olmadığını mı gösteriyor.

Doğada bir çok hayvanın avı zaten fare. Biraz belgesel izlemeye davet ediyorum sizi.

• FyKy kullanıcısına yanıt
    onun için sivrisinekler de zehirlenip öldürülüyor. umarım sivrisinekler için de onların da canı var. sivrisinekleri öldüremezsiniz. sivrisineklerin doğal yaşam alanı sokaklar demezsiniz.

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

Mübala yaptığım açık değil mi? Demek istediğim kedilerin sağlık açısından bir zararı olmadığı yoksa kedi ile sivrisineği bir tutuyor değilim herhalde.

Milyonda bir münferit bir olay için kedileri itlaf mı edelim.

zaten kimse kedilerin öldürülmesini istemiyor. bu konu baştan aşağı provokasyon. Mama lobisinin yeni taktiği. Güvenli sokaklar isteyenlerin haklı taleplerini sulandırmak için bakın köpeklerden sonra kedileri de öldürmek istiyor, bunlar cani şeklinde propaganda yapmak için mama lobisi tarafından uydurulup yayılmaya çalışılan bir kampanya. Detaylar bu konuda:

https://forum.donanimhaber.com/kopek-mamasi-lobisinin-yeni-taktigi-kediler--156669640#156670863

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ağustos 2023; 13:24:55 >
  • Ne diyorsunuz la değişiklerKopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk! 

Kopeklerden sonra simdi de kedilerin uyutulmasi icin kampanya basladi. Ilgi cok buyuk!

Ne anlatıyorsun sen nerde anlatmışım 5-6 kedi adam öldürdü diye? Ben yorumda ne yazdım iyi oku nadirde olsa olmayacak bir şey değil yazdım çaktın mı. Paylaştığım şey ibretlik bir olay derdim kediler yok edilsin değil öyle algı yapıp insanı zıvanadan çıkarmayın.

Kedi köpek dahil kaç tane hayvan baktım ama gerçekten baktım öyle çakmalar gibi bol bol yem döküp uzaktan bakmadım o yüzden o yaygara koparan çoğu kişi benim gözümde hayvansever filan değil.

Kedi işine gelirsek yetkililer aptal değil onlarda kedilerin zararsız olduğunu biliyor o yüzden bu algılar havada kalır. Ama köpekler büyük tehlike ve toplanmaları şart. Benim için önce can sonra canan.

• kedilerin toplu olarak uyutulmasına karşıyım ancak bir kişinin kedilerden şikayetçi olduğunu duydum:

Bahçe katında oturan bir vatandaş, bahçenin kedi sidiği koktuğu için camlarını açamadığından bahsediyordu.
    Benim bir komşum da apartmanın içine giren kediyi aparmanın içinde koridorda beslemeye başlamış. bir baktık paspasların üzerine dışkısını yapmaya başladı kedi. şikayetçi olduk kediyi apartmanın içinden çıkarttık.

Yani kediler öldürülmesin ama kedi beslenmesinin de kuralları olsun, sayıları sınırlansın, kısırlaştırılsın vs.

Eğer sokak köpekleri toplanırsa kedi sayısı artacağı için kedilerin kısırlaştırılması daha bir önem kazanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 23 Ağustos 2023; 15:41:0 >
  • Kıymayın kedilere....

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

:) yok size değil lafım zaten o tarz düşünenler yani nesine güveniyor demek istedim

Kediler çoğunlukla fareleri yemek için değil oynamak yakalıyor. Tabi oynarken de farenin pestilini çıkarıyorlar, oyunun sonunda fare ölüyor %99. Hijyen sorunu fareyi yemese de var. Sonuçta o fare nerelerden geçtiyor. Mikrop, virüs varsa teması yeter. Aynı şekilde bilimum böcekleri de öldürüyorlar, hamamböceği, sinek, arı vs. Küçük ve hareket eden ne olursa bunların avcı iç güdülerini harekete geçiriyor. Ev içinde beslenmeyen hayvan hijyen konusunda soru işaretidir. Dışardaki hayvan seviliyorsa da mutlaka eller yıkanmalıdır.

Hocam evine alıp besleyecek.

Yok apartmanın içinde yok sokakta böyle birsey olmaz .

Sorumluluğunu almadan hiçbir canlıyı beklememek gerektiği öğretilecek.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.