arkadaşlar köpru tipi dogrultucular nedir bulamadım.
Dört tane diyot alınır. İki tanesinin eksi yani çizgili uçları birbirine bağlanır. İki tanesinin de artı uçları birbirine bağlanır. Sonra boşta kalan artı ve eksi uçlar karşılıklı birleştirilerek bir kare oluşturulur. İşte buna köprü doğrultucu diyoruz. Tek diyotla yapılan doğrultmalarda sadece artı alternanslar geçirildiği için güç yarıya düşer. Köprü diyotta artı alternans artı çıkışa eksi alternans da eksi çıkışa yönlendirilir. Bu sayede kayıp olmadan doğrultma yapılabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: etembulut01
arkadaşlar köpru tipi dogrultucular nedir bulamadım.
resimdeki gibi ,kalın sağlıcakla.
Böyle daha akılda kalıcı olur kardeş
quote:
Orijinalden alıntı: _KARDELEN_
/>
bencede
quote:
/>
Çıkıştaki paralel direnç ile kond. bağlı anahtarın amacı nedir? Saygılar...
Merhaba Sevgili Dostum Biraz fikir alışverişi yapalım Sizce ne olabilir ? Devre bir doğrultmaçdır ve çıkış katında bir kondansatör bulunmaktadır.Hımm sizce ne olabilir ?
Soruya soruyla cevap verdiğiniz için size çok minnettarım, fikir alışverişine katılacak başka arkadaşlarla da devam edebiliriz. Katkınız için teşekkürler...
quote:
Merhaba Sevgili Dostum Biraz fikir alışverişi yapalım Sizce ne olabilir ? Devre bir doğrultmaçdır ve çıkış katında bir kondansatör bulunmaktadır.Hımm sizce ne olabilir ?
Zihnimizi zorlayalım değil mi ?
Rica ederim mustyyyyy
Beyin jimnastiği iyidir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goçhisar -- 14 Ocak 2015; 21:40:12 >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme