Yapıştırrrr, müstehakk. |
Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi! İşte yeni fiyatlar (2. sayfa)
-
-
Lan bir de özel otoyollara daha az {%50} zam yapmışlar.
Nasıl olsa garantileri vergiden ödeniyor tabi.
-
Temmuz da bir zam daha yaparlar artık.
-
Para nereden çıkıyor peki?
Körfez köprüsündeki geçiş garantisi günlük 40000 araç. Ücret garantisi de 35 dolar + KDV karşılığı 1200 lirayı geçiyor.
400 lirasını geçen ödüyorsa geri kalan 800 lira nereden karşılanıyor? İşletici firma 400 lira ile memecoin alıp elin maskelisine pump pump diye mavi kuş göndererek yükselmesini beklemiyorsa kasadan ödeniyor demektir. Kasaya para neren geliyor? Bingo, vergiler.
-
Köprüler geçiş rakamını tutturuyor, hatta geçiyor.
Ve bugüne kadar o köprülerin ve yolların yapılmamasının maliyetini her yıl görev zararı olarak sen ve ben ödüyorduk, şuan garanti tutturuldugu için geçen ödüyor.
Örneklemek gerekirse bir nakliyeci olarak yazayım
Devletin yaparız deyip yapmadığı Hatay Belen geçidinin yıllık görev zararı 1 milyar lira.
Kuşadası Buharkent yolu topuklu Efe yapacaktı çivi çakmadi yıllık 1 milyar lira
Topuklu efenin projesi 10 yıldır konuşuluyor 10 milyar lira
Antakya'ya otoban inecekti 20 bakan 10 hükümet gördü halen ortada yok hesabı sen yap
Dolar kuruna vur yapılmayan hizmetten giren kazığı garantiyi tutturan ve özel sektörün yapip teslim ettığı işle karşılaştır
Bingo.
10 köprü 20 otoyol yapacak parayı hayal satmaya harcadınız.ve sadece 2 proje saydım
Bunları 20ye,50ye tamamlarım,hayal satmanın maliyeti de ona göre olur.patates mi depolasak denilen bolu tüneli gibi.
E tabi siz bekle devlet yapar diye hayal satarken elin almanı bütün lojistikte şebekesini bundan 30 sene önce bitirdi.
E bunun bir De maliyeti olacak
İşte yap işlet devretlere ödenen bu yüksek,dolar kuruyla hesaplanan o maliyeti de,yani geçmişteki ve günümüzdeki devlet anlayışının YAPMADIĞI -Bak yapamadığı demiyorum YAPMADIĞI işin faturasını da bizler ödüyoruz
Elde 2 seçenek var
1-Hayal sat yapma bedel ode
2- yap işlet devret o süreçte pahalı kullan
3. Seçeneğimiz iş ahlakının yerlerde surundugu ülkelerde yok, üzgünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 15 Mayıs 2024; 22:29:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben hep körfezi dolaşarak gittiğim için beni etkilemiyor :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demir1357 -- 16 Mayıs 2024; 10:11:58 > -
Devlet kasasında para kalmadı kamu dış borçları da çoğaldı ee olan da fakir vatandaşa oluyor. Esnafa göz koydular bir de. Neymiş iban ile para atanların gözü üstlerindeymiş. Enflasyondan haberleri yok galiba. Zam yapsalar çok fahiş zam yapıyorsun diyorlar. O zaman kapatsın herkes dükkanı banka soyalım.
-
Sonra da enflasyon neden düşmüyor diye sorarlar. Enflasyon demek fiyat artışı demek. Gerçi enflasyonu da doğru açıklamıyorlar.
-
geçene de geçmeyene de geçirdiler,
bu kafayla giderlerse erken seçim yakındır..
-
oooooooooooooooooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X