Şimdi Ara

Kopya işini çok mu abarttık? [Analizli]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google Trends'de medyan mod medyan ve mod gibi aramaların yapıldığı tarihler pek bir manidar. Ben mi paranoyak oldum yoksa birileri bu işi meslek haline mi getirmiş? Yanlışım varsa düzeltin ben pek bir anlam veremedim hep üniversite sınavı arefesinde "medyan" kelimesinin bu denli çok aranmasını.

http://trends.google.com/trends?q=medyan&ctab=0&geo=all&date=mtd&sort=0

Yükseköğretime Geçiş Sınavı
    2011-YGS 27.03.2011

http://trends.google.com/trends?q=medyan&ctab=0&geo=all&geor=all&date=2010

Yükseköğretime Geçiş Sınavı 11.04.2010

2010-YGS

Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) 19.06.2010
    2010-LYS1

http://trends.google.com/trends?q=medyan&ctab=0&geo=all&date=2009&sort=0

Öğrenci Seçme Sınavı
    2009-ÖSS 14.06.2009

Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (Sonbahar Dönemi)
    2009-KPDS Sonbahar Dönemi 22.11.2009

Hani dedim öss öncesi öğrenciler hatırlamak için son kez öyle bakıyordur tüm konulara netten dedim

baktım en çok çıkanlar

Çarpanlara Ayırma

http://trends.google.com/trends?q=%C3%87arpanlara+ay%C4%B1rma&ctab=0&geo=tr&geor=all&date=ytd&sort=0

Mantık

http://trends.google.com/trends?q=Mant%C4%B1k&ctab=0&geo=tr&geor=all&date=ytd&sort=0

Permütasyon

http://trends.google.com/trends?q=Perm%C3%BCtasyon&ctab=0&geo=tr&geor=all&date=ytd&sort=0

Faktöriyel

http://trends.google.com/trends?q=Fakt%C3%B6riyel&ctab=0&geo=tr&geor=all&date=ytd

Mutlak Değer

http://trends.google.com/trends?q=Mutlak+De%C4%9Fer+&ctab=0&geo=tr&geor=all&date=ytd&sort=0

Örnekler çoğaltılabişir. Gördüğünüz gibi diğer müfredat konularının aranma istatistikleri dağınık yani bir sınav ile bağdaştırılamayacak şekilde. Bu durumda aklıma sınava 2 gün kala neden medyan araması googlede aşırı şekilde yapılmaya başladı sorusu geliyor. Cevabını size bırakıyorum.

• ya olum ben kafayı yiycem sen nediyonlaaaa ne paranoyası

• Buradan da anlaşılacağı üzere her sene bu "medyan" internette araştırılmış, büyük ihtimalle de bütün sınavlarda aranmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RIDANES

/>

/>

Buradan da anlaşılacağı üzere her sene bu "medyan" internette araştırılmış, büyük ihtimalle de bütün sınavlarda aranmış.

= bütün sınavlarda bu dümen dönmüş.

• quote:

Orijinalden alıntı: tnfrDNZ

quote:

/>

/>

Buradan da anlaşılacağı üzere her sene bu "medyan" internette araştırılmış, büyük ihtimalle de bütün sınavlarda aranmış.

Bütün sınavlarda bu dümen dönmüşse neden geçen sene ortaya çıkmadı veya ondan önceki sene? Neden bu sene, tam da seçimler öncesi ÖSYM gibi kurumda böyle bi patlak çıkıyor?

• Ortada kopya işi filan yok... Son derece hatalı hazırlanmış bir algoritma ve bunun haklı olarak doğurduğu 2 şüphe var:

1. Farkında olmadan hata yapılmıştır...
    2. Bilerek ve isteyerek hata yapılmıştır (Kopya)...

Her 2 ihtimal de şu anda olasılık dahilinde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdarix

Ortada kopya işi filan yok... Son derece hatalı hazırlanmış bir algoritma ve bunun haklı olarak doğurduğu 2 şüphe var:

Üstteki resimlere bakılacak olursa bence algoritma hatası. Çünkü kopya olayı varsa neden geçen senelerde olmadı? Böyle bişeyi geçenlerde yapmadılar da bu sene yaptılar.
  • quote:

quote:

quote:

/>

/>

Bütün sınavlarda bu dümen dönmüşse neden geçen sene ortaya çıkmadı veya ondan önceki sene? Neden bu sene, tam da seçimler öncesi ÖSYM gibi kurumda böyle bi patlak çıkıyor?

Artık mızrak çuvala sığmamaya başladı hocam belki de
    Geçen sene çıksaydı neden referandum öncesi denilecekti
    Ondan önce çıksa kim bilir neyle bağlantı kurulacaktı
    Bu sene bulunmuş artık herşey ayyuka çıkmış ne yapsalardı " ya şimdi önümüz seçim şimdi ortaya çıkarmayalım bu oyunu yanlış anlarlar" mı deselerdi.
    1.7 miylon gencin kaderiyle oynamak ne demek farkında değilsiniz galiba?

bu sınavla bağlantılı 2. bir sınav var haziran ayında derhal bu sınavın sağlıklı bir şekilde tekrarlanması gerekli ve bu işin içinde kimlerin parmağı varsa tek tek cezalandırılmalı. Bunun seçimmiş şuymuş buymuş bekleyecek vakti yok asıl "seçime az kala akpyi yıpratma çalışması" gibi yorumlayıp olayı siyasi rant haline getirmek isteyen hükümetin tam kendisidir.

• quote:

quote:

Ortada kopya işi filan yok... Son derece hatalı hazırlanmış bir algoritma ve bunun haklı olarak doğurduğu 2 şüphe var:

Üstteki resimlere bakılacak olursa bence algoritma hatası. Çünkü kopya olayı varsa neden geçen senelerde olmadı? Böyle bişeyi geçenlerde yapmadılar da bu sene yaptılar.

Nasıl oluyor algoritma hatası ya? biri bana açıklasın bunu?

kimler arıyor bu medyan kelimesini googlede? ösym çalışanlar mı?
    Ösym başkanı bile daha inandırıcı açıklama yapıyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

/>

/>

Artık mızrak çuvala sığmamaya başladı hocam belki de
    Geçen sene çıksaydı neden referandum öncesi denilecekti
    Ondan önce çıksa kim bilir neyle bağlantı kurulacaktı
    Bu sene bulunmuş artık herşey ayyuka çıkmış ne yapsalardı " ya şimdi önümüz seçim şimdi ortaya çıkarmayalım bu oyunu yanlış anlarlar" mı deselerdi.
    1.7 miylon gencin kaderiyle oynamak ne demek farkında değilsiniz galiba?

bu sınavla bağlantılı 2. bir sınav var haziran ayında derhal bu sınavın sağlıklı bir şekilde tekrarlanması gerekli ve bu işin içinde kimlerin parmağı varsa tek tek cezalandırılmalı. Bunun seçimmiş şuymuş buymuş bekleyecek vakti yok asıl "seçime az kala akpyi yıpratma çalışması" gibi yorumlayıp olayı siyasi rant haline getirmek isteyen hükümetin tam kendisidir.

Ben de bu sene girdim sınava hocam.

Ama ilk duyduğum da bile böyle bişeye ihtimal vermedim, vermiyorum da. Hele ki geçen sene çıkan KPSS'den sonra böyle kopya olayına bir daha mahal vereceklerini sanmıyorum ve tamamen algoritma hatası olarak düşünüyorum ben.

• quote:

quote:

quote:

Nasıl oluyor algoritma hatası ya? biri bana açıklasın bunu?

kimler arıyor bu medyan kelimesini googlede? ösym çalışanlar mı?
    Ösym başkanı bile daha inandırıcı açıklama yapıyor.

Hocam net ve tartışılmaz olan algoritma hatasının kabak gibi ortada olduğu (Ve bunun da başlangıçta örtbas edilmeye çalışıldığı)... Bu bile tek başına kopya şüphesi doğurmaya yeter, hele yakın geçmiş göz önünde bulundurulursa... Dediğin gibi rüyada mod/medyan görmeler gibi enteresan enteresan karineler var ortalıkta kopya şüphesi uyandıracak...

Ama şu aşamada kopya yoktur yalnızca hata vardır diyen de, kopya kesinlikle vardır bu hata da onun için yapılmıştır diyen de kesin delillere dayalı konuşuyor olmaz...

Yalnız kopya şüphesi vesvesedir yok hükümeti yıpratmak için yapıyorlar diye gargaraya getirmeye çalışırsanız yalnızca şüpheyi derinleştirirseniz... Ben açıkça söyleyeyim bu hükümetin KPSS2010 ve sonrası yaklaşımına bakarak adil olacağına zerre kadar güvenmiyorum, güvenmek mecburiyetinde de değilim... Güvenenin kendi bileceği iş, ama benim neye güvenip neye güvenmeyeceğim kimse tarafından değerlendirilemez... Hükümet ve hükümeti destekleyenler doğrudan kopya şüphesi olanları hükümeti yıpratmaya çalışmakla suçluyor olabilirler(kısmen haklılık payları olur ama asla bütünü kapsamaz)... Velev ki herkes hükümeti yıpratmaya çalışıyor, buyrun yıpranmamak elinizde... TBMM'den tüm partilerden üyelerin oluşturacağı bir komisyon denetiminde bir an evvel delilleri korumaya alıp daha fazla zanlının denetiminde bırakmadan halkın da takip edebileceği şeffaf bir şekilde ortaya koyarsınız... Herkes de eşek gibi haklılığınızı görür... Siz değil sizi yıpratmak istediklerini iddia ettikleriniz yıpranır... Bu çözümün kime, özellikle halka ne zararı var anlamış da değilim...

Ama sistemli gargaraya getirme çabaları ve tatmin olduktan sonra asla tatmin olunmaması gereken hataların ve yalanların gün yüzüne çıkması şüpheleri kuvvetlendiriyor...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.