Şimdi Ara

Kopya Korumalı DVD yapmak istiyorum (ACİL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oluşturduğum bir proje için sadece tarafımca kopyalayabileceğim bir DVD yapmak istiyorum. DVD nin içeriğinde 2 adet Microsoft Word Dökümanı var toplamda 15MB kadar yer kaplıyor. DVD ye kaydedip projemi pek te emin olmayacağım kişilerin eline vereceğimi düşünün. DVD karşı tarafın eline geçtiğinde kendi bilgisayarından herhangibir şekilde kopyala yapıştır yapamayacak ve herhangibir kopyalama yazılımıyla kopyalamaya çalıştığında yazma işlemi verinin kopyalamaya karşı korumalı olduğunu bildirip yazım işlemini durduracak. Ayrıca word dökümanına çift tıklanıp açılmak istendiğinde şifrelenmiş veri olduğunu belirten bir uyarı çıkacak uyarıda da benim telefon numaram olacak, yani dökümanı açmak isteyen ancak benimle konuştuktan sonra şifreyi benden alıp word dökümanını açabilecek. Dökümanı açan kişi Farklı kaydet veya kaydet gibi özelliklerin pasif durumda olduğunu görecek. Yani şifreyi telefonla benden alacak olan kişi de herhangibir şekilde kopyalama yapamayacak. Malum bu devirde projeler zor üretiliyor birde emek hırsızları başında dikilince böyle bir program/lar varmı diye araştırayım dedim.

Konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum.

• Şifre korumalı olduğunda hazırladığınız medyanın klonu alınabilir,
    Word üzerinden belgeleri şifreleyebilirsiniz,
    ya da pdf dönüşümü yaparak şifreli pdf dosyaları hazırlayabilirsiiniz.
    PDF dosyaları kolaylıkla kırılabiliyor fakat word konusunda bir fikrim yok.
  • Teşekkürler "iGroN" PDF olarak ta olur tabi fakat PDF lerde şifreleme gibi bir özellik olduğunu bilmiyorum varmıdır? Yani istediğim PDF'e çift tıklandığında şifre istemesi extra bir note pad BENİ OKU dosyasında şifrenin nereden isteneceğini belirtebilirim. ABBYY adlı programla içeriğine müdahale edilemez bir PDF yapmak mümkünmüdür acaba. Orası da uzman işi... Bu arada "CD Lock" adlı bir program buldum bu sitedede anlatılmış FULL sürümünü araştırıyorum. Program iki dosyasyı alıp uzantılarını değiştirip 8-10 kadar dosya sayısına çıkartıyor ve kopya koruma oluşturuyor ve cd ye yazmaya hazır hale getiriyor, fakat bununda nekadar güvenilir olabileceği hakkında pek bir bilgim yok açıkçası. Şu an için edindiklerim bunlar Bu konuyu okuyan diğer arkadaşlarında yardımlarını bekliyorum Teşekkür ederim.
  • quote:

Bu arada "CD Lock" adlı bir program buldum bu sitedede anlatılmış FULL sürümünü araştırıyorum.

Benim takıldığım kısım şu, siz başka ürünlerin kopyasını araştırıyorsunuz ama kendi emeğinizin kopyalanması konusunda titizsiniz.

quote:

ABBYY adlı programla içeriğine müdahale edilemez bir PDF yapmak mümkünmüdür acaba.

Ekran görüntüsü alabildiğim sürece hiçbir program ABBYY finereader dan kaçıramaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

quote:

Bu arada "CD Lock" adlı bir program buldum bu sitedede anlatılmış FULL sürümünü araştırıyorum.

Benim takıldığım kısım şu, siz başka ürünlerin kopyasını araştırıyorsunuz ama kendi emeğinizin kopyalanması konusunda titizsiniz.

quote:

ABBYY adlı programla içeriğine müdahale edilemez bir PDF yapmak mümkünmüdür acaba.

Ekran görüntüsü alabildiğim sürece hiçbir program ABBYY finereader dan kaçıramaz.

evet nasıl satın alacağımı araştırıyorum! Beni yanlış anlamışsınız sanırım Demo sürümünü denedim ve hoşuma gitti.

• PDF ler şifrelendiğinde reader konusunda bir problem oluşmuyor. Yalnızca üzerinde bir değişiklik yapmak veya metnini koptalamak, (ekran görüntüsü almak haricinde) içerisinden bir resim almak istediğinizde buna engel oluyor. Şifresini kıran programlara erişmek zor değil.

Klon alınabildiği sürece hemen hemen bütün media 'lar kopyalanabiliyor. Sadece hiç ihtiyacım olmadığından word ve exel şifrelerini kurcalamadım.

Bu tip bir yol arıyorsanız bir memory stik üzerinde dışarı kapalı bir alan oluşturarak şifreleme yazılımı üretebilir ve bu yazılım bilgisayar üzerinde çalışmadıkça dosyaların açılmasını engellersiniz ki bu kadar güvenlik gerektiren bir şey olucağını da sanmıyorum.
  • Anlamadığım kısım o zaten neden satın almayı araştırıyorsunuz, alışverişin araştırılacak kısımı yok ki

Kopya koruma için de şuanda tek etkili yöntem dongle tarzı korumalar. Türkiye'de birden çok firma dongle koruması için satışı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 20 Temmuz 2011; 20:50:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum Syn iGroN,
    Syn Residen, Anlamadığınız kısmı aslında anlamış gözüküyorsunuz. Karşınızda kaç seçenek var ? Kaçı en güvenilir? İşte bunu araştırıyorum. Bakınız yeni duyduğum fikirleriniz var çok beğendim doğrusu. dongle koruması nasıl birşey oluyor biraz bahsedermisiniz nerelerde satılır nasıl edinilir.
  • Hocam Dongle bildiğimiz USB flash bellek boyutunda yine usb den çalışan bir donanım. Firmalar korumak istediğiniz programın içine kendi programlarını entegre edip USb den dongle takılı iken çalışmasını sağlıyor. Yani USB de firmanın dongle donanımı takılı iken korunmak istenen program çalışıyor. USB den çıkarıldığı an program iptal oluyor.
    Genelde müzik programları bunları kullanıyor ve kırılması çok zor olduğu için uğraşan da olmuyor.

Sizin elinizde program varsa sadece firma ile iletişim kuruyorsunuz. Ama maliyeti ne olur bilemem, en son Cebit te böyle bir firma ile görüşmüştüm ve bilgi almıştım sene 2006 da.

Eğer ki yazı ve resim içeren bir döküman korunacaksa da benim tavsiyem bunu önce resim yapıp sonra C++ benzeri programlama ile sadece tek bir exe dosyasında çalışan, tam ekran ve her zaman üstte kalacak iekilde programlanmış ve ekran görüntüsü alacak tuş kombinasyonlarının iptal olduğu resim gösterici hazırlamak. Sonra da artık maliyetine göre dongle ya da seri numarası ya da challange - response türü sadece belli pc lerin mac numarasında çalışan seri numarası ile bir koruma düşünülebilir.

• Syn Resident hocam verdiğiniz bilgilerden ötürü öncelikle teşekkür ederim, bu dungle dan yola çıkarak kriptolu 2GB flash bellek buldum fiyatı 25$ Özellikleri 256Bit AES Şifreli Hafıza Şifreli Bölüme Parola Korumalı Erişim gibi özellikleri var (http://shop.okyanusbilisim.com/product_info.php?cPath=29&products_id=56) sanırım işimi görecek.
  • Hocam ürüne fazla bakamadım ama bunun kopya koruması değil de şifreli dosya saklama özelliği var gibi. Yani şifreyi bir kere bilince aynen kopyalayabilir anladım ben ürünün tanıtımından. Biraz daha araştırmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Hocam ürüne fazla bakamadım ama bunun kopya koruması değil de şifreli dosya saklama özelliği var gibi. Yani şifreyi bir kere bilince aynen kopyalayabilir anladım ben ürünün tanıtımından. Biraz daha araştırmak lazım.

Bu ürün ürettiğiniz yazılımlar için geçerli sayılabilir. Yazılımın çalışmasını sağlıyan donanımsal bir ek olma görevi üstleniyor.

Size şöyle bir şey söyliyim, her halükarda dökümanlarınız kopyalanıcaktır. Yaptıklarınız sadece bunu zorlaştırmaya yönelik olur.
  • evet haklısınız
  • Aynen katılıyorum. Şuanda birçok firma dongle kullanan kopya korumasını bıraktı çok daha basit seri numarasına geçti. Çünkü yüzlerce dolar veren müşteriler bilgisayarlarına sürücü ve ekstra program yüklenmesini, her program için dongle almayı ve takmayı istemiyorlar. Parasını veren kişiye eziyet veriyorsunuz ve programı kırılmış kullananlar da bu dezavantajları yaşamadan korumasız oalrak kullanıyorlar. Haksızlık olduğu için artık korumalar abartılmıyor. Hatta birçok büyük oyun tamamen korumasız çıkıyor.
  • Yapabiliceğiniz en iyi koruma şuanda ethernet kartı üzerinden mac adresine lisans yapılması ve sistemde olan bilgisayarların internetten takip edilmesi.

Lisans aldıkdan sonra kullanılan bilgisayar ile bir daha internete bağlanmadıkça yasa dışı kullanılabilir fakat bununla birlikte cracklenmesi ve güncellemeleri takip etmek gerçekten zor. Fakat bunlar exe 'ler için geçerli olabilir, sizin elinizdeki veri içeren medya rahatlıkla kopyalanıcaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.