Şimdi Ara

kör olucam galiba lutfen herkez baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben ms8mulitpl skleroz) hastasıyım galiba kör olucam çok iyiyim şuan herşeyimi yapabiliyorum bir engelimde yok ama şuanda kortizon tedavisi yapıyorlar daha önce(5 ay) ivig tedavisi yaptılar sağ kolda güçsüzlük vardı onu bitirdiler şimdi uyuşma başladı ve bunun için kortizon verdiler okuduğuma göre koritozn kör felç organların kesilmesi vb şeyler yapabiliyormuş ve en önemlisi uvit hastalığı glokom vb şeylerde yapabiliyor ne yapacağım akradşlar lütfen yardım edin daha 14 yaşındayım bu yaşta kör felç olmak istemiyorum salı günü çıkıcam buradan göz muaynesi yaptırıcam lütfen yardım ne yapabilirim ben

• kardeşim Allah şifa versn. MS'le ilgli 2 yazı aktaracağım :

quote:

Arılarla gelen şifa

Paylaş
    Benimsayfam'da Paylaş
    Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş

hurriyet.com.tr 7 Nisan 2010
    Arılarla gelen şifa
    İngiltere'de 12 yıldır MS hastası olan ve yatağa bağımlı yaşayan bir kadına arı sokması tedavisi uygulandı ve hasta artık yürüyebiliyor.

İngiltere'de yaşayan ve 12 yıldır MS hastası olan 45 yaşındaki Sami Chugg adlı kadın, hastalığı dayanılmaz boyutlara gelince Çin'de çok uzun yıllar öncesine dayanan ve arıların sokmasına dayanan bir yöntemi denemeye karar verdi. Bu tedavi süresi boyunca kadının bel bölgesindeki belli noktalara canlı arılar yerleştirildi ve kadını sokmasına izin verildi.

1500 ARI ÇALIŞTI

Chugg'ı tedavinin sürdüğü 18 ay boyunca haftada iki kez, toplam bin 500 arı soktu. Çoğu kişi için bir arı tarafından sokulmanın dehşet verici olabileceğini belirten Chugg, "arılara çok şey borçluyum, sağlığımı onlar sayesinde yeniden kazandım" dedi.

Akupunktura çok benzeyen tedavide, akupunktur iğneleri yerine arının iğneleri kullanılıyor. Ana tedavi doğal bir ilaç olarak görülen arıdan gelen toksin.

Arı terapisi, romatizma ve eklem iltihabı gibi sorunlar yaşayan hastalarda gözle görünür etki yapıyor. Arının zehri kan dolaşımını hızlandırıyor, ağrıyı dindiriyor ve iltihabı yok ediyor.

HASTALARIN YÜZDE 90'I TAMAMEN İYİLEŞİYOR

Doktor, arıları cımbızla tek tek sorunlu bölgeye yerleştiriyor. Arı içgüdüsel olarak yerleştirildiği noktayı sokuyor ve ölüyor. İğne ve zehir, vücutta bir süre bekletiliyor. Çin'de 3 bin yıl öncesine dayanan bu tedavi yöntemi günümüzde de kullanılıyor. Çinli doktorlar hastaların yüzde 90'ının tamamen iyileştiğini belirtiyor.

UYARI: BU YÖNTEMİ SAKIN EVDE TEK BAŞINIZA DENEMEYİN.

Kaynak :http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/14330064.asp

quote:

hWang Menglin'in kliniğini ziyaret edenler, alışılmışın dışında, hatta acı verici bir tedavi yöntemini denemek için sırada bekliyorlar.Çin’de 27 binden fazla hasta, kanser ve ölümcül hastalıkları tedavi ettiği gerekçesiyle arı sokmasından medet umuyor. Menglin'in kliniği de bu tedavi yöntemini uygulayan merkezlerden biri.Binlerce kişi bu acılı yöntemin hastalıklara iyi geldiğini düşünse de tıbben elde herhangi bir kanıt olmadığı için ‘apiterapi’ denen bu yöntemi tıp uzmanları, ‘şarlatanlık’ olarak nitelendiriyor.Wang arıları kullanarak romatizmadan kansere birçok hastalığı tedavi ettiğini iddia ediyor. Hatta bu yöntemin hastalıkları önlemede de etkili olduğunu savunuyor.Wang’in yöntemini uygulayan hastalardan biri de doktorların kendisine beyin kanseri teşhisi koyduğunu ve ancak bir yıl daha ömrü kaldığını söylediklerini, 'arı sokması' yöntemiyle tedavi olmaya başladıktan sonra ise kendini daha iyi hissetmeye başladığını söylüyor.Ancak tıbben bu iddiaların pek de geçerliliği yok. Amerikan Kanser Derneği, arı zehrinin ya da bal ürünlerinin kanseri önlemede ya da tedavi etmede fayda sağladığına dair bir araştırma olmadığını söylüyor. ‘Sadece bu tür yöntemlere güvenmek ve geçerliliği olan tıbbi tedavi yöntemlerini ertelemek kötü sonuçlara yol açabilir’ diyor.Batı ülkelerinde de arı sokması yöntemi MS (Multipl Skleroz) tedavisinde kullanılıyor. Ancak Uluslararası MS Derneği’nin internet sitesinde şöyle bir bilgi yer alıyor: ‘Arı zehrinin MS hastası olanlar üzerinde tedavi edici etkisi olduğuna dair yaygın olan inancın aksine, 24 haftalık bir araştırma sonucu, hastalığın seyrinde bir gerileme ya da hastaların hayat kalitesinde bir artış görülmemiştir.’

Kaynak :http://haberkibris.com/kansere-karsi-ari-sokmasi-2013-08-15.html

Kesin çare mi değil mi bilinmyor henüz. Bunun yanıdna arı sokmasına karşı alerjk reaksiyon gösteren insanlarda tek bir arı sokması dahi ölümle sonuçlanablyor.
    Doktorunuz muhtemelen literatürdeki İngiliz hasta vakasından haberdardır. Bu tür deneysel bir tedavi için görüşmenizi öneririm ama kendi başınıza denemeyin.

• Allah sifalar versin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.