Şimdi Ara

Korona Virüsünden 24.000 kişinin öldüğü resim gösterilince ortalık karıştı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Olabilir ama bütün bir hubei karantina altına alındı ve maalesef ölümlerde hubei ağırlıklı. Düşünün orada kaç tane hastane var. Hepsi ağzına kadar dolmuş. Bütün kapalı spor komplekslerini hastaneye çevirdiler.

Adamların elinde kit kalmadı kit! durumu çok ağır olanları ölüme terk ediyorlar. Vefat edince de ecel diye kayıtlara geçiriyorlar.

Ama ben olayın salt istatiksel bi hedeye dönüştürülmesine karşıyım. Adam gibi bilgilendirin milleti, millet de ona göre şimdiden çaresine baksın önlemini alsın.

Daha bugün metroda metrobüste höyküren höykürene, aksıran hapşuran, bu nedir aga.

Millete çıkıp bişey yok bişey yok diye pompalarsanız sonuç bu olur. En azından kalabalık ortamlar için önlemler alınmalı diye düşünüyorum ama nerede.

Üç beş tane panik atak ölümden korkan ılıklar yüzünden aman abartmayalım aman keyfimiz kaçmasın ama hasanın keyfi bozulmasın diye umursamazlık tavan yaptı.

• dünya tarihindeki ölüm ve virus kayıtlarını araştır bu ölüm sayısı hiç birşey, viruste çok bulaşıcı türde değil olsa şu an tüm dünya kan ağlıyordu globalleşen dünyada onun genel olarak sadece çinde kalması imkansızdı yerlerde ceset tarlaları görürdün kendi ülkende bile..yani bulaşması zor bir türde evrilmiş bir virus bulaşma riski yüksek değil,enfekte olan kişiyle çok yüz göz olma şarti var allahtan yoksa aksi olsaydı şu an insanoğlu ayvayı yemişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2020; 0:55:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

dünya tarihindeki ölüm ve virus kayıtlarını araştır bu ölüm sayısı hiç birşey, viruste çok bulaşıcı türde değil olsa şu an tüm dünya kan ağlıyordu globalleşen dünyada onun genel olarak sadece çinde kalması imkansızdı yerlerde ceset tarlaları görürdün kendi ülkende bile..yani bulaşması zor bir türde evrilmiş bir virus bulaşma riski yüksek değil,enfekte olan kişiyle çok yüz göz olma şarti var allahtan yoksa aksi olsaydı şu an insanoğlu ayvayı yemişti...
    sen dalga geçiyorsun galiba benle? pandemic olan son virüsü araştırıp gelip sana burda rakam vermişim 800 ölü diye. şaka mısın sen? 800 ölünün olduğu sars virüsü için dsö kırmızı alarm vermiş diyorum ve 800 ölü 8 ayda olmuş rakamlar ne kadar doğru tartışılır. henüz bir ay bile olmamış virüste coronada 719 ölüm var. hayır sarsta 800 ölüm varmış yazdığıma göre nasıl araştır diyosun okumuyosun sanırım.

• sanki sadece dünyadada sars vardı 1980 lerdeki bir salgında hatırladığım kadarıyla ölü sayısı 100.000 lerdi şimdi net hatırlamıyorum adınıda, oda gripti..orta çağda gorulen ne olduğu bilinmeyen bulaşıcı bir hastalıkta en ağır vakka diye hatırlıyorum milyonlar...ben olay çok düşük önlem almayın gibi birşey demedim, sadece ölücez mahfolcaz tarzı birşey yok, çok bulaşıcı türevde bir olayı yok dedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2020; 2:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

sanki sadece dünyadada sars vardı 1980 lerdeki bir salgında hatırladığım kadarıyla ölü sayısı 100.000 lerdi şimdi net hatırlamıyorum adınıda, oda gripti..orta çağda gorulen ne olduğu bilinmeyen bulaşıcı bir hastalıkta en ağır vakka diye hatırlıyorum milyonlar...ben olay çok düşük önlem almayın gibi birşey demedim, sadece ölücez mahfolcaz tarzı birşey yok, çok bulaşıcı türevde bir olayı yok dedim..
    hasta olmasakta, ölmesekte bu işin ekonomik boyutu var, işler çok kötüye gidiyor, sandığın kadar hafif bir durum değil, oldukça endişe verici bir durum ve insanlar artık sürekli güncel bilgiyi merak ediyor bu konuda...

çinin zarar etmesi tüm dünyaya yansır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dream_55

sen dalga geçiyorsun galiba benle? pandemic olan son virüsü araştırıp gelip sana burda rakam vermişim 800 ölü diye. şaka mısın sen? 800 ölünün olduğu sars virüsü için dsö kırmızı alarm vermiş diyorum ve 800 ölü 8 ayda olmuş rakamlar ne kadar doğru tartışılır. henüz bir ay bile olmamış virüste coronada 719 ölüm var. hayır sarsta 800 ölüm varmış yazdığıma göre nasıl araştır diyosun okumuyosun sanırım.

Alıntıları Göster
    Hocam 1000-1200 yılları civarında olan Kara Vebayı biliyorsunuz değil mi, Avrupanın 2/3'ü ölmüştü. Bu virüs Çin'in ya da Avrupa'nın 2/3'ünü yok etsin size hak vereceğim. Çin'in nüfusu 1 milyar 386 milyon. Üçte ikisi yani 924 milyon insana bir şey olursa dediğinizde haklısınız bir kara veba gibi salgın. Ya da Avrupa'nın üçte ikisini alırsa yani 741 milyonun 494 milyonu ölürse, size hak vereceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

Hocam 1000-1200 yılları civarında olan Kara Vebayı biliyorsunuz değil mi, Avrupanın 2/3'ü ölmüştü. Bu virüs Çin'in ya da Avrupa'nın 2/3'ünü yok etsin size hak vereceğim. Çin'in nüfusu 1 milyar 386 milyon. Üçte ikisi yani 924 milyon insana bir şey olursa dediğinizde haklısınız bir kara veba gibi salgın. Ya da Avrupa'nın üçte ikisini alırsa yani 741 milyonun 494 milyonu ölürse, size hak vereceğim.

Alıntıları Göster
    hayretler içinde okudum mesajınızı 1000li yıllarda tıp ne derece gelişmişti? 2020 tıpıyla 1000li yılların tıpını nasıl kıyaslarsınız? ölüm oranı hastalık kara vebadan daha beter olsun böyle bir şey mümkün olabilir mi? bilimin ve tıpın o yıllara göre çok geliştiği bir devirde o ölüm oranlarıyla kıyaslamak aşırı yanlış. bugünün tıpına ve bilimine bakmak lazım. bu kıyaslamaya kesinlikle katılmıyorum son derece saçma.

eğer bir salgınla kıyaslayacaksan en yakın tarihli sarsa kuş ve domuz gribine bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_55 -- 8 Şubat 2020; 13:4:47 >

• gripten farkı yok şunun amma abarttılar
  • quote:

hayretler içinde okudum mesajınızı 1000li yıllarda tıp ne derece gelişmişti? 2020 tıpıyla 1000li yılların tıpını nasıl kıyaslarsınız? ölüm oranı hastalık kara vebadan daha beter olsun böyle bir şey mümkün olabilir mi? bilimin ve tıpın o yıllara göre çok geliştiği bir devirde o ölüm oranlarıyla kıyaslamak aşırı yanlış. bugünün tıpına ve bilimine bakmak lazım. bu kıyaslamaya kesinlikle katılmıyorum son derece saçma.

eğer bir salgınla kıyaslayacaksan en yakın tarihli sarsa kuş ve domuz gribine bakmak lazım.

Alıntıları Göster
    Bahsettiğiniz oran 24.000 bin bile değil belki. Hangi kanıta dayanarak 24 bin diyorsunuz?

Endişelenmek için iki sebep var: Ölenlerin oranının yüksek olması, Çinde yaşamak.

Hadi ölüm oranı 1.000.000'u buldu. Peki biz Çinde mi yaşıyoruz da endişelenelim.

Önlem alınır ülkeye hastalık ciddi oranda gelmez.Kaldı ki İstanbul dışında yaşayan herkesin endişelenmek için hiçbir sebebi yok ama bana göre İstanbullular maske takıp, aşısı çıktığında yaptırırsa iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

Bahsettiğiniz oran 24.000 bin bile değil belki. Hangi kanıta dayanarak 24 bin diyorsunuz?

Endişelenmek için iki sebep var: Ölenlerin oranının yüksek olması, Çinde yaşamak.

Hadi ölüm oranı 1.000.000'u buldu. Peki biz Çinde mi yaşıyoruz da endişelenelim.

Önlem alınır ülkeye hastalık ciddi oranda gelmez.Kaldı ki İstanbul dışında yaşayan herkesin endişelenmek için hiçbir sebebi yok ama bana göre İstanbullular maske takıp, aşısı çıktığında yaptırırsa iyi olur.

Alıntıları Göster
    Ben zaten 24.000'e kesin demedim ama verilen ölüm oranı düşük geliyor bana bu doğru. burada verilen rakamlara inanıyorum demedim doğru ya da yanlış bilemem.

Hastalık ne kadar yayılırsa ülkemize gelme ihtimali o kadar artar bundan endişeleniyorum ben. singapur'da hali hazır 33 vaka japonya'da 80 vaka varken kesin gelmicek diyemiyorum ben ülkeye.

Ayrıca ne demek istanbul dışı endişelenmesin? Bu nasıl bir bakış açısı? Enfekte olan Japon Kapadokya'ya gidemez mi orayı etkileyemez mi? Mersin'de yaşayan birinin ailesi İstanbul'da olamaz mı? Hiçbir şey için endişelenmeyelim o zaman çok dar bir bakış açısı bu.

• quote:

Ben zaten 24.000'e kesin demedim ama verilen ölüm oranı düşük geliyor bana bu doğru. burada verilen rakamlara inanıyorum demedim doğru ya da yanlış bilemem.

Hastalık ne kadar yayılırsa ülkemize gelme ihtimali o kadar artar bundan endişeleniyorum ben. singapur'da hali hazır 33 vaka japonya'da 80 vaka varken kesin gelmicek diyemiyorum ben ülkeye.

Ayrıca ne demek istanbul dışı endişelenmesin? Bu nasıl bir bakış açısı? Enfekte olan Japon Kapadokya'ya gidemez mi orayı etkileyemez mi? Mersin'de yaşayan birinin ailesi İstanbul'da olamaz mı? Hiçbir şey için endişelenmeyelim o zaman çok dar bir bakış açısı bu.

Alıntıları Göster
    Aşı çıkınca yaptırırsınız hocam. Ben de aşı çıkınca yaptırırım. Sakin olun, daha kritik bir durum görmedik. Ama aşı çıkarsa en önce İstanbul olmalı bence.

• Umarım aşısını yaparlar. TV de bi uzman bu virüsü HIV, AIDS virüsüne benzetmişti.
  • Guangzhou şehrinide tamamen karantinaya almış çin bu şehirde tam 400 Milyon kişi barınıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger-gddr

Ölü sayısı 500'den daha fazladır,yoksa medyada açıklanan rakamlara baktığımızda korona virüsün öldürücülüğü grip kadar bile değil
    Abd'de grip yüzünden hastahanelik olup ölenlerin oranı muhtemelen Corona'dan daha fazla(Çindeki Coronayı grip olarak düşünürek oranlarsak yoksa bende biliyorum Abd'de Coronadan ölen olmadığını.)
    Centers for Disease Control and Prevention
    Burden of Influenza
    https://www.cdc.gov/flu/about/burden/index.html

Grip dünyada ise yüzbinlerce ölüme sebep oluyor her sene!

Ölüm oranı gribin muhtemelen Corona'dan daha yüksek (18-49 ölüm oranı tahmini %2 Coronada ise bildiğimiz kadarı ile 18-49 yaş arası ölüm oranı %1 altı.)
    https://www.worldometers.info/coronavirus/

Corona grip(İnfluenza) karşısında bilinirliği az ve üzerinde çalışılıyor şu haliyle gripten bile tehlikesiz gözüküyor ama yeni bir mutasyon ile ciddi ölüm oranına sahip olabilir.

Çinin yaptığı en iyi şey karantina bu süreç içerisinde yönetim mekanizması ve imkanı olmayan bir ülkede çıksa muhtemelen milyonlara yayılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 8 Şubat 2020; 15:54:29 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.