Şimdi Ara

Korona Virüsünden 24.000 kişinin öldüğü resim gösterilince ortalık karıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.987
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çin’in en büyük teknoloji ve yazılım şirketlerinden biri olan Tencent’in hafta sonu yayınladıktan kısa bir süre sonra sildiği görüntü panik yarattı. Şirketin resmi internet sitesinde yer alan corona virüsü takip sisteminde cumartesi günü ölenlerin sayısı 24 bin 589 olarak açıklandı.

Kısa bir süre sonra silinen rakamlara göre corona virüsü taşıdığından şüphe edilen insanların sayısı ise 154 bin 23. İyileşen hastaların sayısının 269 olarak gösterildiği grafikte enfekte sayısı ise 79 bin 808. Taiwan News isimli internet sitesinde yayınlanan haber kısa bir süre içerisinde sosyal medyada gündem oldu.

Çin’de resmi makamlar tarafından bugün açıklanan rakamlara göre toplam 563 kişi yaşamını yitirirken, 28.018 kişide de virüs tespit edilmişti.

Korona Virüsünden 24.000 kişinin öldüğü resim gösterilince ortalık karıştı

Tencent’in internet sitesinde yayınlanan rakamlarda soldaki kırmızı olan rakam, corona virüsü taşıyan insanları gösterirken, sarı rakam da virüs taşıdığındna şüphelenen insanları gösteriyor. Sayfanın en sağındaki gri rakamlar ise corona virüsü dolayısıyla yaşamını yitiren insanlar.
    https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-korkunc-rakamlar-corona-virusun-gercek-bilancosu-ortaya-cikti-olu-sayisi-4-kat-artti-5609745/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroavalon -- 6 Şubat 2020; 20:35:26 >

• Olabilir ama bütün bir hubei karantina altına alındı ve maalesef ölümlerde hubei ağırlıklı. Düşünün orada kaç tane hastane var. Hepsi ağzına kadar dolmuş. Bütün kapalı spor komplekslerini hastaneye çevirdiler.

Adamların elinde kit kalmadı kit! durumu çok ağır olanları ölüme terk ediyorlar. Vefat edince de ecel diye kayıtlara geçiriyorlar.

Ama ben olayın salt istatiksel bi hedeye dönüştürülmesine karşıyım. Adam gibi bilgilendirin milleti, millet de ona göre şimdiden çaresine baksın önlemini alsın.

Daha bugün metroda metrobüste höyküren höykürene, aksıran hapşuran, bu nedir aga.

Millete çıkıp bişey yok bişey yok diye pompalarsanız sonuç bu olur. En azından kalabalık ortamlar için önlemler alınmalı diye düşünüyorum ama nerede.

Üç beş tane panik atak ölümden korkan ılıklar yüzünden aman abartmayalım aman keyfimiz kaçmasın ama hasanın keyfi bozulmasın diye umursamazlık tavan yaptı.
  • Topu, Plague Inc. Oyununa atabilirler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komplo teorisyenlerine malzeme çıktı. Şimdi bir video çekerler baya izlenir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dogrulari yanlisliklami girdiler ne, yanlislari dogru diye gireceklerine.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 milyon insanın yaşadığı şehir karantinaya alınıyor ve şehirde hiç kimse sokağa çıkmıyorsa bu salgın 500-600 kişinin öldüğü salgın değildir. bu kadar insan grip nedeniyle türkiyede bile ölüyor. çinliler gerçekleri gizliyor. durum ne kadar vahim gelecekte belki öğreniriz.
  • Bana da bazen inandırıcı gelmiyor 500 kişinin öldüğü falan. 1,5 milyar nüfuslu bir ülkenin en büyük şehirlerinden biri karantina altına alınıyor, yüzlerce, binlerce uçuş iptal ediliyor ve ekonomik olarak milyarlarca dolar zarar oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24.000 spesifik bir rakam. Ben o kadar çok insanın öldüğüne inanmıyorum. İnsanlar artık mitler efsaneler üretiyor.
  • Ölü sayısı 500'den daha fazladır,yoksa medyada açıklanan rakamlara baktığımızda korona virüsün öldürücülüğü grip kadar bile değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danger-gddr -- 7 Şubat 2020; 12:6:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: danger-gddr

Ölü sayısı 500'den daha fazladır,yoksa medyada açıklanan rakamlara baktığımızda korona virüsün öldürücülüğü grip kadar bile değil
    500'den fazladır ama 24 bin olduğunu da sanmıyorum.
  • Eyvallah Çin kapalı ülke anlıyorum da, 24 bin nedir ? Günümüzde bunu saklaman mümkün değil. Hiç inandırıcı değil.
  • MağaraAdam kullanıcısına yanıt
    Çin öteki ülkelere benzemez.. hertürlü herşeyi gizleyebilirler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam virüs çok kötü okey çok kolay yayılabiliyor sürekli mutasyon vs. ama,

Medya biraz abartıyor diye düşünüyorum, korku panik vs. yaratıp ticaret savaşlarının bir parçası olarak Çin ekonomisini sekteye uğratmak adına fırsattan istifade bir takım düzenlemeler gibi geliyor.
  • hueaq123 kullanıcısına yanıt
    bunu çindeki bir amerikan şirketi yapsa dediğinde haklısın da tencent çin firması
  • bence de çin saklıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cem

dogrulari yanlisliklami girdiler ne, yanlislari dogru diye gireceklerine.
    75 bin deniyor enfekte olan sayısı 150 bin kurtulan ise 256 deniyor.Zaten boşuna demediler taburcu edilenlerde tekrardan hastalık belirtisi gözlemlenebilir diye bu arada hastalık yarasa ve yılandan değil pangolin denen soyu tükenmekte olan bir memeliden bulaşmış et ve dersinin ticareti varmış normalin aksinede bayağı pahalı birşeymiş.
  • Amerikalı bir tv haber programı, wuhan da yerel bir hastanede, birebir, wuhan lı doktorla röportaj yapmış. Röportajı yapmış bitirmişler. Gazeteci sonradan röportaj kayıtlarını dinlerken fark etmiş. Verilen değerlerle doktorun bahsettiği şeylerde sayısal olarak aşırı derecede mantık hatası var.

Doktor resmen tek bir hastanede neredeyse her gün 100'e yakın meftayı paketleyip yakmaya çalıştıklarını ve bu yüzden 7/24 çalışmak zorunda kaldıklarını ve ayrıca wuhan daki hemen her hastanenin de böyle olduğu söylemiş. Söylemeden öte durumu bu şekilde atlatmış.

var gerisini sen düşün. Tabi gazeteci orada doktor bey ciğer buysa kedi nerede, bu kediyse ciğer nerede diye sormamış, soramamış, sadece bu ilginç bilgiyi röportajla beraber paylaşmış.

Matematiksel hesap kitap filan da yapmışlardı ama bi denklemde tam da bu tencent'in ölüm oranlarına yakın (aslına bakılırsa daha kötü sonuçlar çıkıyor, bütün hastaneleri işin içine katınca) daha fazla sonuçlar çıkıyordu.

Her şeyi geçtim, sadece 60 milyon insan neredeyse tecrit altında 24k olmasının neresi spesikisif! yani insan hayret ediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spinata

Amerikalı bir tv haber programı, wuhan da yerel bir hastanede, birebir, wuhan lı doktorla röportaj yapmış. Röportajı yapmış bitirmişler. Gazeteci sonradan röportaj kayıtlarını dinlerken fark etmiş. Verilen değerlerle doktorun bahsettiği şeylerde sayısal olarak aşırı derecede mantık hatası var.

Doktor resmen tek bir hastanede neredeyse her gün 100'e yakın meftayı paketleyip yakmaya çalıştıklarını ve bu yüzden 7/24 çalışmak zorunda kaldıklarını ve ayrıca wuhan daki hemen her hastanenin de böyle olduğu söylemiş. Söylemeden öte durumu bu şekilde atlatmış.

var gerisini sen düşün. Tabi gazeteci orada doktor bey ciğer buysa kedi nerede, bu kediyse ciğer nerede diye sormamış, soramamış, sadece bu ilginç bilgiyi röportajla beraber paylaşmış.

Matematiksel hesap kitap filan da yapmışlardı ama bi denklemde tam da bu tencent'in ölüm oranlarına yakın (aslına bakılırsa daha kötü sonuçlar çıkıyor, bütün hastaneleri işin içine katınca) daha fazla sonuçlar çıkıyordu.

Her şeyi geçtim, sadece 60 milyon insan neredeyse tecrit altında 24k olmasının neresi spesikisif! yani insan hayret ediyor.
    ben de inanmıyorum rakamlara. dediğiniz veriler bunlardı sanırım.Korona Virüsünden 24.000 kişinin öldüğü resim gösterilince ortalık karıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream_55 -- 8 Şubat 2020; 0:28:25 >

• virus fazla abartıldı salgın dediğiniz olayda en az bir milyon insan ölür tırting bir virus, fazla dayanıklı ve bulaşıcı değil ha öyle olsa şu an dünyada küresel bir kaos vardı...dünyanın en az 3 te 2 sinede yayılmıştı oyle sadece çinle kalmazdı,sadece genel olarak çinde görülmesi bile virusun dayanıksız yapısını ortaya koyar bilimsel olarak, yani enfekte olmuş hastayla çok yüz göz olmanız öpüşmeniz sevişmeniz kucaklaşmanız şart çok bulaşıcı türde değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 8 Şubat 2020; 0:40:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

virus fazla abartıldı salgın dediğiniz olayda en az bir milyon insan ölür tırting bir virus, fazla dayanıklı ve bulaşıcı değil ha öyle olsa şu an dünyada küresel bir kaos vardı...dünyanın en az 3 te 2 sinede yayılmıştı oyle sadece çinle kalmazdı,sadece genel olarak çinde görülmesi bile virusun dayanıksız yapısını ortaya koyar bilimsel olarak, yani enfekte olmuş hastayla çok yüz göz olmanız öpüşmeniz sevişmeniz kucaklaşmanız şart çok bulaşıcı türde değil..
    senin fazla abartılıyor dediğin virüs sars'ı geçti ve sars pandemik bir etki yaratmıştı dünyada. dünya sağlık örgütü tarafından kırmızı alarm verilmişti sars'ta ve ölen kişi sayısı 800dü. bilim adamları bir şey bilmiyor zaten bir siz biliyorsunuz salgın olup olmadığını

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.