Şimdi Ara

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] (4910. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
98.228
Cevap
226
Favori
4.403.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
250 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 49084909491049114912
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Current Epidemic Growth Status (Based on Rt) for States and Territories (cdc.gov)

Covid19 Amerika da artisa geciyor ( 1 eyalet tersine ) .

Peki Turkiye'de durum nedir ?

Merak eden

Guncel bilgiler raporlar filan var midir ?

• Ya covidmi kaldı Allah aşkına bu konu neden cevaplarım kısmından düşmüyor? Bu covid artık üst gribal enfeksiyon gibi bir hastalığa çoktan geçip gitmiştir. Aşılarımızı olduk ettik çoğumuz geçirmiştir. Covidden önce nasıl grip oluyorsak şimdi de gene grip olabiliriz ve bu covid olabilir normal?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya şehir hastanesi ateş, ishal, kusma hastası çocuklarla dolup taşmış. Sebep meçhul.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corona plandemisinden sonra sırada maymun çiçegi var
    Kapanak şövalyeleri woke tayfası zevkten 4 köşe olurlar

• Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]birgun.net
    Erzurum'da bir hemşire, geçirdiği gribal enfeksiyon sonrası öldü
    https://www.birgun.net/haber/erzurum-da-bir-hemsire-gecirdigi-gribal-enfeksiyon-sonrasi-oldu-560712

Grib virusu deniliyor.

Baska virus degilmis anlasilan. Beyanak boyle ...

• Geliyor gelmekte olan... Maalesef....

• Komplocular toplanmaya erken başladı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chaveez kullanıcısına yanıt

Griptir diyecekler. Hatta bunu destekleyici evraktan yanlış tanı bile konulacak. Öncesinde olduğu gibi.

Griptir ölse dert değil algısı yapılmaktadır.

• Colda kullanıcısına yanıt

Aşı olmazsak ortalıkta virüslü virüslü dolaşarak aşılılara bulaştırıp aşılıların ölmesine sebep oluruz di mi? Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU] 

• Bilimsel bir makale yayınlanmış özetçe : Covid19 geçirenler diğer klasik virüslere karşı koruma da sağlatıyor.

Denekler fare ama fare seçilmesinin de insanlar için bilimsel bir yatkınlığı mantığı da vardır :

" Fare çalışması, COVID'in neden olduğu bağışıklık hafızasının ciddi grip vakalarına karşı koruma sağlayabileceğini gösteriyor "

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]

Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]
    Koronavirüs (Covid-19) [ANA KONU]msn
    COVID-induced immune memory could protect against severe cases of flu, mouse study suggests
    https://www.msn.com/

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Doğal bağışıklık, vücudun daha önce patojenlere maruz kalarak savunma mekanizmasını harekete geçirerek antikor oluşumu ve bağışıklık hafızasının gelişmesi üzerine değil mi zaten?

Pandemi döneminde SARS-CoV-1 veya MERS-CoV'den kurtulanların SARS-CoV-2'ye karşı nispeten korunup korunmayacağına dair yapılan araştırma ve çalışmalarda da enfeksiyon yoluyla (hastalıkla) oluşturulan humoral ve hücresel immünolojik hafızanın koruma sağladığına yönelik bir çok makale yayımlandı zaten.

• kadobay kullanıcısına yanıt

Normalde atlatılan daha doğrusu çok ağır değilse evet bir bağışıklık kazandırıyor hatta covid19 için bu etki baz araştırmalara göre ömür boyu değildi ama aylarca filan koruyor. O yüzden antikor sayımı da aşı olunmuş gibi yorumlanıyor. Bunların dışında burada bahsedilen başka tür virüslerde de koruma sağlatması enteresan olan bu.

Baya detaylar var ama halk diliyle çıkartılacak özet mana budur .

• Son 10 günden beri inanılmaz halsizlik ve baş ağrısı ile evde yatıyorum. Güne güzel başlayıp akşam saatlerinde bir anda halsizleştiğim zamanları yaşıyorum. Halsizlikle birlikte direkt uykum geliyor ve saatlerce uyuyorum. Uyandığımda kendimi çok iyi hissediyorum ancak 3-4 saat sonra sistem başa sarıyor. Corona mı değil mi bilmiyorum. Daha önce corona atlatmış biri olarak söylüyorum üstümdem garip bir şey geçiyor. Test yaptırmadım evde takılıyorum. Kendinize dikkat edin. Psikolojik olarak insanı fena yoruyor. Bir anda eklem ağrısı ile gelen halsizlik hissi psikolojik olarak insanı çok yıpratıyor. 3-4 yılda bir hasta olan biriyim ve genelde ağır atlatırım. Bunun kadar yorucusuna ilk kez denk geliyorum. Coronadır değildir bilmiyorum ama kendinize dikkat edin.

• Moja kullanıcısına yanıt
    yaşadıklarınızı 2 oldu biz yaşadık geçen hafta yine grip gibi oldum ama grip değil ara ara gelen ateş, halsizlik akabinde yoğun balgam a bağlı öksürük sırt ağrısı.Geçen haftaya göre çok iyiyim ama sağ bademcikte ağrı iltihab devam ağzım yara oldu geçmiyor.aile hekimi antibiyotik te vermedi.Etrafımda çoğu kişi özellikle kadınlar kızlar hastanelik acillik oluyorlar.Bir an önce kış gelip adam gibi dize kadar kar yağması gerekiyor inşallah yaradan nasip ederse .

• Geçmiş olsun hocam. Bendede ayni semptomlar var. Akşam üşüme geldi. Zor uyudum. ısınamadım. Baş ağrısı desen ayrı çile......

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    geçmiş olsun size de dostum. eğer aşılarınız tam ise, (garip bir cümle oldu ama ne yapayım ), tansiyon sorununuz yok ise, grip ilaçlarından 1 taneyi yatmadan yarım saat önce alıp, taş gibi uyursunuz. ilaçların yan etkisidr. uyku yapar. ayrıca ilerde olası ağrı, sızıyı azaltıp, burun akıntısı varsa keser.

• Teşekkür ederim hocam, sağolun. Soğuk algınlığı ilacı içiyorum. Beni en çok rahatsız eden baş ağrısı ve halsizlik.

• meeb kullanıcısına yanıt

Bende de en son bademcikte iltihap kaldı. Yutkunmakta inanılmaz zorlanıyorum. İlaç kullanmadan şu süreci atlatırsam çok mutlu olacağım. Pazartesiye kadar boğazımdaki kuruluk ve ağrı geçmezse aile hekimine gideceğim. Tuzlu ve karbonatlı suyla gargara yapıyorum, inanılmaz rahatlatıyor. Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 49084909491049114912
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.