Şimdi Ara

Korsan konusunda su ornegi dusunmenizi rica ediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Babanizin bi kitap cikarmak istedigini dusunelim.Babaniz konusunda otorite konumuna gelmis durumda olsun(muhendislik,bankacilik vs...) Babaniz 50 yasinda ve 25 senelik is tecrubesi var.Ve babaniz yeni mezun universite adaylarina mesleginde 25 senede yasamis oldugu tecrubeleri,olumlu olumsuz yanlari,cozum yollarini vs... iceren 200 sayfalik bi kitap yaziyor.Bunun icin 1 sene ugrasiyor.Gecesini gunduzune katiyor.Aile ve sosyal yasantisinda aksamalar olusuyor.Yayinciyla anlasiliyor ve babaniz 25 senelik emegini kaleme aldigi bu kitap icin 10 ytl fiyat biciyor ve kitap raflardaki yerini aliyor.1 hafta sonra babanizla pazara cikiyorsunuz ve babanizin kitabini 'hadi kardesim 2 milyonnnn,sudan ucuz,kos gel vatandas' diye satildigini goruyorsunuz.Ne hissedersiniz?İste emekciler bu hissettiklerinizi hissediyor.
    2. bi ornek de muzik konusunda.Muzik eseri ortaya cikmasini kolay mi zannediyorsunuz?Kuzenim 5 senedir ugrasiyor ve daha yeni yeni bateri konusunda ustalasmaya basladim diyebiliyor.Bunun gitari var,orgu var vs...Tabi ki bu adamlar 7.5-10 veya 15 milyon emek parasi isteyecekler onlarin da meslegi,kazanc kapisi bu.Ayrica bu ucret emek arti yayinci bandrol gibi masraflari da iceriyor.
    Bunlari dusunerek vicdaninizin sesini dinleyip korsandan uzaklasacaginizi dusunuyorum.
    Soranlar cikicak sen hic korsan almadin mi?Evet aldim ama kuzenimin durumunu gorunce utanmaya basladim ve vazgectim.İlk is 95 dolara windows orjinal aldim.Artik kopya kitap,muzik almiyacagim.Alamayacagim fiyattakileri de dinlemiycem.Nolcak yani hayatin anlamini mi veriyorlar.Oyun konusunu sorarsaniz da oyun oynamiyorum.Herkese saygilar...

• o kitap 10 ytl ye çıkarsa işine yarayacak olan herkes alır zaten.konu müziğe gelince.müzik kanallarında album incelemelerini izlerim. ona göre gider orjinalini alırım.ama herkesin gücü yetmeyebilir.çünkü burası türkiye.
  • Biz sanki bunu çarşamba günü düşünmüştük.
  • Cok Haklisin KaRdes KoRsana Hayir!..
  • bu korsan konusu baya geniş bi konu aslında.kitaplarda bende korsana kesinlikle hayır diyorum.
    ama windowsmuş,oyunmuş orada dur.bu ülkedeki insanların onu alması zaten mantıksız.Windows Xp alıyorsun 85$ ama aldığı parayı kesinlikle haketmiyor.yok güvenlik açığı,yok firewall sorunu.85$ aldığı zaman mükemmel bir işletim sistemi isterim ben.yok öyle ama.
    kısacası; kitapta korsana HAYIR,ama windows,oyun vs... EVET
    quote:

Orjinalden alıntı: CEO

Babanizin bi kitap cikarmak istedigini dusunelim.Babaniz konusunda otorite konumuna gelmis durumda olsun(muhendislik,bankacilik vs...) Babaniz 50 yasinda ve 25 senelik is tecrubesi var.Ve babaniz yeni mezun universite adaylarina mesleginde 25 senede yasamis oldugu tecrubeleri,olumlu olumsuz yanlari,cozum yollarini vs... iceren 200 sayfalik bi kitap yaziyor.Bunun icin 1 sene ugrasiyor.Gecesini gunduzune katiyor.Aile ve sosyal yasantisinda aksamalar olusuyor.Yayinciyla anlasiliyor ve babaniz 25 senelik emegini kaleme aldigi bu kitap icin 10 ytl fiyat biciyor ve kitap raflardaki yerini aliyor.1 hafta sonra babanizla pazara cikiyorsunuz ve babanizin kitabini 'hadi kardesim 2 milyonnnn,sudan ucuz,kos gel vatandas' diye satildigini goruyorsunuz.Ne hissedersiniz?İste emekciler bu hissettiklerinizi hissediyor.
    2. bi ornek de muzik konusunda.Muzik eseri ortaya cikmasini kolay mi zannediyorsunuz?Kuzenim 5 senedir ugrasiyor ve daha yeni yeni bateri konusunda ustalasmaya basladim diyebiliyor.Bunun gitari var,orgu var vs...Tabi ki bu adamlar 7.5-10 veya 15 milyon emek parasi isteyecekler onlarin da meslegi,kazanc kapisi bu.Ayrica bu ucret emek arti yayinci bandrol gibi masraflari da iceriyor.
    Bunlari dusunerek vicdaninizin sesini dinleyip korsandan uzaklasacaginizi dusunuyorum.
    Soranlar cikicak sen hic korsan almadin mi?Evet aldim ama kuzenimin durumunu gorunce utanmaya basladim ve vazgectim.İlk is 95 dolara windows orjinal aldim.Artik kopya kitap,muzik almiyacagim.Alamayacagim fiyattakileri de dinlemiycem.Nolcak yani hayatin anlamini mi veriyorlar.Oyun konusunu sorarsaniz da oyun oynamiyorum.Herkese saygilar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.