Şimdi Ara

Korsan Windows 7 Kullananlara Şok ! [İlgili 18.02.10 Tarihli Güncelleştirme Çıktı] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
30.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Captor.

Kapattım güncelleştirmeleri. Uyardığın için sağol Microsoft

Sanırım milleti kortukmak istiyorlar.Vista'dada aynı şeyler olcaktı sözde.Ne olur ne olmaz bende kapattım.
  • bnm patladı şimdi win7 1 gün içinde aktivasyon yapmam gerekiyor
    3-4 tane activasyon progu denedim yemedi :)
  • Ne yaparlarsa yapabilirler. Artık Windows 7'den hoşlanmamaya başladım. Ani takılmalar meydana geliyor. Msn,Firefox ve bazı oyunlarda takılma yapıyor. Ayrıca hard disk'te dosya kopyalamaya kalktığında hiçbir işlem yapamıyorsun, yaparsan kasmaya başlıyor.

Oysa ki Windwos 7'den çok memnundum. Bu sebeplerden ötürü yakın zamanda Xp SP3 kurmayı düşünüyorum
  • bağa bişi olmaz olm bios modifiyeli
  • yaaa işte hacker lara uğraş çıksın... maksat o yani... bi bilişim uzmanı microsoft ta var sanki...

aga bu arada bios a nassı modifiye yaptın???
  • Win7 yi trial kullanıyorum zaten 10 gün oldumu olmadımı toplam bilmiyorum removewat dedim başkada bişey yapmadım sadece aktive edilmişmi edilmemişmi diye kontrol edecekse trial olduğum için geçecek. En fazla imaj alır 30 günde bir tekrar yükleriz ne var =^)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Win7 yi trial kullanıyorum zaten 10 gün oldumu olmadımı toplam bilmiyorum removewat dedim başkada bişey yapmadım sadece aktive edilmişmi edilmemişmi diye kontrol edecekse trial olduğum için geçecek. En fazla imaj alır 30 günde bir tekrar yükleriz ne var =^)

antor şu an gülmekten yerelere yatıyorum... çok ihtiyacım vardı çoook teşekkürler

demek image alıp 30 günde bi tekrar haa..

you are MY MAN...

• Ben testerlardan sızdırılan güncelleştirmelerden yüklemiştim... Belki normal güncelleme ilede gelmiş olabilir.

Windows Güncelleştirmesi (KB971033)

Yükleme tarihi: ‎01.‎02.‎2010 22:42

Yükleme durumu: Başarılı

Güncelleştirme türü: Önemli

Update to Windows Activation Technologies.

Ek bilgi:

Yardım ve Destek:
    support.microsoft.com
    http://support.microsoft.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oiven -- 13 Şubat 2010; 22:20:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xweser

Şu ana kadar kullandığım hiçbir işletim sisteminde güncelleştirme yapmadım..

Hep service pack li sürümleri bekledim. gereken dosyayı yükleyip devam ettim..

şu an güncelleştirmesiz windows 7 kullanıyorum.. sorun yok..

service pack 1 e kadar otomatik güncelleştirmeler devre dışı.. service pack 1 li sürüm gelince buradan devam edeceğim..

bir kargo şirketi vardı, sırf update yapmadıgı için yakaslık server dahil 150 bilgisayarına virüs girmişti bi açıktan ötürü. halbuki 2 ay önceki update'i yapsa sorun olmayacaktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

quote:

service pack 1 e kadar otomatik güncelleştirmeler devre dışı.. service pack 1 li sürüm gelince buradan devam edeceğim..

bir kargo şirketi vardı, sırf update yapmadıgı için yakaslık server dahil 150 bilgisayarına virüs girmişti bi açıktan ötürü. halbuki 2 ay önceki update'i yapsa sorun olmayacaktı.

doğrudur.. ama yine de işletim sistemini devre dışı bırakabileceğini düşünerek kapatıyorum.

fakat virüs girmesi update yapmamasından dolayı mı yoksa kullandıkları virüs programının yetersiz gelmesinden dolayı mı acaba..

• Herşeyin bir çözümü, alternatifi olduğu gibi bununda olacaktır.
  • Öncelikle yazıma başlamadan önce şu soruları sormak istiyorum.

1. Bazı dandik firma veya amatör kişilerin hazırladığı, işe yaramayan dandirik bir sürü yazılım biliyorum, bırakın kullanmayı veya güncellemeyi, ana ekranını bile açıp göremiyorsunuz, bu dandirik firmalar yazılımlarını koruyabiliyor da dünyanın en iyi yazılım mühendislerini bünyesinde barındıran, bilmem kaç milyar mı trilyon dolarlık bütçesi ile Microsoft mu yazılımlarının korsan kullanımını engelleyemiyor? Geçen 15 senede yazılımlar bu kadar gelişti ve bu kadar yol katedildi ama Microsoft saçma sapan 25 hanelik ürün aktivasyon anahtarı nasıl baki kaldı?

2. Türkiye'de ve birçok ülkede Microsoft bugün nasıl tekel olabildi?

Benim şahsi kanaatim eğer Microsoft isteseydi hiçbir sürümünü korsan olarak kullandırmazdı, buna Windows 95 ve öncesinde çıkardığı yazılımlar da dahildir. Bununla birlikte, Microsoft'un isteği dışında, internete bağlı bir bilgisayarın korsan işletim sistemi kullanması kesinlikle mümkün değil. Peki niye şimdiye kadar korsan kullanıma izin verildi ve bir anlamda destekledi derseniz, benim düşüncem bunun bir pazarlama taktiği olduğu yönünde, amaç kullanıcıların Windows tabanlı işletim sistemlerine bağımlı hale getirmek, başka arayışlara girmelerini engellemek ve işlerini sadece bu yazılımlarla görür hale getirmekti. İşletim sistemini korsan olarak kullandırmak ve tüm bunları planlamak hakikaten şeytani bir zekanın ürünüdür. Eğer korsan veya ücretsiz olarak Windows95'i kullanılamasaydı daha 15 yıl öncesinden alternatif yazılımlara yönelenler olacak ardından farklı yazılım firmaları ortaya çıkarak rekabet ortamı oluşacaktı.

Hatırlayanlar vardır bir ara XP işletim sisteminde Genuine Advantage yazılımı çıkmış ve Internet Explorer ve Media Player yazılımlarının yeni versiyonlarının güncellemesi yapılamaz hale getirilmişti. Ama ne olduysa Microsoft yöneticileri birkaç ay sonra Explorer ve Media Player'ı kendi kendine güncellenir hale getirdiler. Herhalde sonradan insanların Explorer yerine başka web bowser programlarına yönelebilecekleri ve Media Player üzerinden Müzik Film satışı yanında reklam geilrlerinden olmanın getirdiği düşünce ile Microsoft çark etti.

Bugün geldiğimiz noktada, Microsoft birçok ülkede amaçlarına ulaşmış ve tam anlamı ile tekel olmuştur, Birleşik devletlerde tekelcilik konusunda sürekli başlarının dertte olması sürekli aleyhlerine dava açılması ve bu davaların kaybedilmesi tesadüf değildir. Türkiye'de Linux veya IBM'in geliştirdiği işletim sistemlerinden kullananların oranı en iyimser tahminle %2 yi bulmaz. Bir dizüstü bilgisayar satın alan kişinin neredeyse Windows işletim sistemini beraber almaktan başka hiçbir çaresi yok, ancak tüketici haklarıydı vs uğraşırsa işletim sistemsiz bir dizüstü bilgisayara sahip olabiliyor. Bu alanda da tekelcilik almış başını yürüyor.

Bence Microsoft yöneticilerinin düşündüğü şey şu; Yazılımlarımızın yıllarca korsan kullanımına izin vererek acaba insanları yeterince kendimize bağımlı hale getirebildik mi getiremedik mi? Eğer bağımlı yaptıklarına kanaat getirdilerse önce Windows 7'den başlamak üzere işletim sistemlerinde korsan kullanımları deaktive etmeye başlarlar daha sonra da sorasıyla Vista ve XP versiyonları gelir, insanlar panik halinde bilgisayar firmalarının önüne hücum ederek Windows 7 satın alırlar, zira XP artık satılmıyor, Vista'nın işe yaramaz olduğu ise genel kanaat. Böylece deaktivasyon olayından etkilenmeyecek olan Windows 7 Basic ve Starter gibi sürümüne geçenlerin sayısını kontrol edilmeye başlanır. Duruma göre onları da bir süre idare ederler, bağımlıları kaybetmemek adına. Eğer bağımlı yapamadıklarına inanıyorlarsa bu durumda da insanların Linux versiyonlarından birine geçmemesi için korsana göz yummaya devam ederler, birkaç sene sonra bu cümleyi tekrar duyarız, "korsan yazılıma izin vermeyeceğiz".

Kaspersky Antivirüs ve Internet Security de Microsoft ile aynı taktiği kullandığını sanıyorum, her tarafta versiyon versiyon test sürümünü tekrar aktive eden yazılımlar dolaşıyordu, bir süre sonra en popüler antivirüs programı olunca, internetten yeni güncellemelerle beraber Kasperskyler mantar oldu, şimdi millet başka programlara yöneldi yarın öbürgün bakarlar insanlar kaçıyor yine bir aktivasyon çıkartıverirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aqualander -- 14 Şubat 2010; 1:11:21 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pascal.Nouma

quote:

doğrudur.. ama yine de işletim sistemini devre dışı bırakabileceğini düşünerek kapatıyorum.

fakat virüs girmesi update yapmamasından dolayı mı yoksa kullandıkları virüs programının yetersiz gelmesinden dolayı mı acaba..

aslında bir açık ve bu açıktan sızan bir virüs.sistemleri kornuyordu sadece antivirüs degil saglam firewall'larla da ama wsus update'ni yapmazsan doğru dürüst olacagı bu olur. Ha son kullanıcı için virüs problemi ne derece büyük bir sorundur orası herkesin kendi bilecegi iş

• quote:

Orijinalden alıntı: BabyIcey

Herşeyin bir çözümü, alternatifi olduğu gibi bununda olacaktır.

13 gün içinde bulunur umarım..
  • Merhaba hocam,

Bende masa üstü alt sağda şu mesaj çıktı:

Windows 7
    Evaluation copy.Build 7600

yorumlarınız nedir?
  • büyük olasılıkla insanları orijinal kopya satın almaları için caydırma amaçlı yapılmış bir spekülasyon olabilir.. böyle bir yama çıkacak olsa bile yinede böyle bir haber satışları tetikleyebilir.. yalnız yeniden kırılması fazla zaman almaz... hatta yama çıkmadan bile hallederler..
  • Bende halen tık yok aynen devam ediyor
  • arkadaşlar dün böyle bi uyarı geldi ekrana

• Daş gibi lunux üm var baa bişe olmaz.

• Windows 7'yi yasadışı yollarla kullananların bol bol terleyeceği anlar artık başlıyor: Microsoft aynı önceden duyurduğu gibi bir güncelleştirme aracılığıyla Windows 7'nin korsan kopyalarına karşı harekete geçti. "Activation Technologies Update" (Etkinleştirme Teknolojileri Güncelleştirmesi) öncelikle Windows 7 Home Premium, Professional, Ultimate ve Enterprise sürümleri için sunuluyor; ama Starter ve Home Basic sürümlerde de çalışıyor.

Yasadışı bir kopyaya kurban gittiğini anlayanlar şanssızlığın içinde şansı bulacak: Güncelleme yüklendiğinde korsan sürümler yine çalışmaya devam edecek; lâkin bunun karşılığında her saat başı duvar kâğıtları karartılacak ve sürekli olarak korsan kopya kullandıklarına dair uyarılar alacaklar. Bununla beraber Microsoft Security Essentials veya Media Player gibi ek hizmetler artık çalışmayacak.

Yamayı yüklemek şimdilik kişinin kendi kararına kalmış. Microsoft burada kullanıcıların güvenlik bilincini istinaf etmek istiyor. Otomatik güncelleştirmeleri kapatanlar yamayı kurmaktan kaçınabilecek; ama malum yama en geç bir sonraki servis paketine entegre edilecek. Bu durumda denetim masasından Windows Update'i kişiselleştirmek de yetmeyecek; tabi servis paketi gibi işletim sisteminin güvenliğini, istikrarını ve performansını arttıracak bir güncelleştirmeyi de geri çevirmeyi düşünmezseniz. Chip Online Haber Linki

Windows 7 32-bit için WAT güncellemesi

Windows 7 64-bit için WAT güncellemesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6F17B5B5B -- 18 Şubat 2010; 12:31:27 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.