Şimdi Ara

Korsan Yazılım Kullanmak (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

quote:

Orijinalden alıntı: fthkn

O zaman dilin yaygınlığı ile ilgili diyeceksin. Türkiye korsan kullanıyor o yüzden Türkçe oyun yapmıyorlar diye ağlamayacaksın. Dediğim gibi benim korsancılığı çözme gibi bir sorunum yok . Öyle bir çözüm de yok. Ben durumu anlattım. Sen ve senin gibiler de kalkıp korsan kullanan adamlara öyleydi böyleydi edebiyatı yapamazsınız. Sen destekle oyun sektörünü. Umarım korsancılık sona erer. Herkes rahat bir nefes alır. Herkes suçu azaltma çalışması yapar dünya çapında ama her yıl dünyada hapishane sayıları arttırılır. Bunun daha başka şeylerle ilgisi var. Dünyada sorun çözme olayı yok. Yasal olarak korsan kullandığı tespit edilen kişiye cezası verilir. Zaten onun da çözümü var. Atın ölümü arpadandır. Sistem seni cezalandırır. Sen de kullanmaya devam edersin. Sonra senin gibiler de çıkar korsan oyun sektörünü mahvediyor dersin. Sanki oyun sektörü dünyayı besleyen bir bolluk ve refah kaynağıymış gibi.

Dilin yaygınlığı pazarı büyütür sen 5 kişi yerine 20 kişiye pazarlama fırsatı bulursun oyunu ve 5 kişiden 2 kişiyi ikna etmek 20 kişilik pazara göre daha zordur. Benim demek istediğim buydu, ama Türkiye'de dert bu değil. Rusya ve Rusçanın konuşulduğu diğer ülkelerin nüfusları toplamı taş çatlasa 200-250 milyon civarı yapar. Örneğin bir oyun Rusya'da 1 milyon kopya satarken Türkiye'de 50 bin satamıyorsa orada bir sorun var demektir.

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Türkçe oyunları görmememizin sebebi korsan. Ancak bu sorun belli bir seviyede aşılırsa, o bilinç belli bir kitle tarafından kazanılırsa piyasada Türkçe oyunlar göreceğiz.

türkçe oyun olmamasının/olanlarının satmamasının tek sebebi fiyatları. türkçe yaptım diye oyunu 80 liraya satarsan tabi patlar.

türkçe oyunlar şuan genellikle f2p tarafında bol çünkü diğer oyunlara göre daha uygun başlama fiyatı
    ki f2p oyunlar insanlardan en çok para sömüren oyunlar.

yani bu ülkede oyuna para verilmiyor değil veriliyor hemde çatır çatır para kazanıyor firmalar fakat nasıl kazanman gerektiğini ve pazarın durumunu bilmen gerekiyor. öyle pat diye oyunu türkçe yaptım al sana 80 lira dersen tabi olmaz.

13-15 yaşında ki hiç bi çocuk pat diye oyuna 80lira veremez, internetten ordan burdan alamaz. f2p firmaları bunun farkında ve buna göre sömuruyorlar çocukları 5-10 lira 5-10 lira alaraktan. hemde oyunu para harcamak için tek yapması gereken internet kafeye gitmesi! ne kartla uğraşıyor ne birşeyle zaten kartıda yok nakiti de

çocuk zar zor ailesine konsol yada pc aldırıyor, zaten bi ton masraf çıkarmışken babasından nasıl isteyebilir maaşının yüzde bilmem kaçı kadar meblayı oyun alıcam diye

f2p firmaları o kadar güzel paralar kazanıyor ki hergün bi yenisi açılıyor çocukları sömürmek için. ama işte oyunlarımız satmıyor o yüzden türkçe yapmıyoruz diye ağlayan firmalardan farkları var pazardan nasıl para kazancaklarını biliyorlar, diğer firmalar gibi ürünü sunarım alan olursa alır, alınmazsa zaten umrumda değil demiyorlar

steamin rusyada pazar almasının nedeni de bu, gabe pazara nasıl girmesi gerektiğini iiyi araştırdı, diğer firmalar gibi korsan diye ağlamadı. neden korsanın yaygın olduğunu, nasıl o kişileri kendilerine çekebileceklerini düşündü. naptı ucuza oyun sattı, ucuza satmakla da iş bitmiyor burda önemli olan tüketicinin oyuna en az korsan kadar kolay ulaşabilimesi
    bunun için herkeste kredi kartı olmadığının farkına varıp mobil ödeme sistemleri geliştirdi telefonunla yada atm ile. en önemli olay bu herkeste netten alısveriş yapıcak kredi kartı yok. özellikle oyun kitlesi olan çocuklarda

steamin rusyada yaptığını gelip o full price ürün satan firmalardan biri yapsın bakalım ondan sonra konuşalım ülkede ne kadar oyun satılıyor ne kadar satılmıyor.

Gabe'in söylediğine göre korsan fiyatla alakalı bir durum değil, hizmetle alakalı. Yani oradan "ucuza sattı" ve "80 lira yaparsan elinde patlar tabi" cümlelerini silebilirsin.

Onun dışında haklısın, bu tür kolaylıklar tabii ki de satışları arttıracaktır, keza Türkiye'de de arttırıyor. Steam yoluyla değil belki ama her türlü kolaylığı sağlayan site var. Zaten bana "fiyat" deme. Artık Aral'ın saçmalıkları dışında oyunlar yurtdışı fiyatlarıyla satılıyor neredeyse dijitalde. Onun dışında zaten Steam'de veya diğer dijital mağazalarda yapılan indirimleri görüyoruz. Anlayın artık, korsancının fiyat argümanı artık tutmuyor.

Dikkat edersen Free2Play olan oyunlar ya multiplayer'dır ya da tonla reklama sahiptir. Reklam seçeneğinin mobil platform dışında pek makul görünmediğini düşünürsek, oyunlar multiplayer olmadığı sürece bu dediğin de gereksiz. Yani evet, Free2Play daha kârlı, ancak bu her oyun için oynanabilecek bir politika değil.

Ayrıca bir dipnot düşeyim, Rusya'da fiyatların bir nebze daha düşük olmasının sebebi Rus ekonomisidir. Yaptığım araştırmaya göre Rusya'da ortalama maaş 300$ seviyesinde bu da 550-600 TL civarı bir paraya denk gelir. Ve bakın "ortalama" diyorum, yani bana Türkiye'de de asgari ücret şu kadar demeyin. Orada hayat bu kadar pahalı değil, Avrupa'da 1000$ harcayarak geçirdiğin tatili orada 300-400$'a geçirebiliyorsun. Bu yüzden fiyatlar da buna göre belirleniyor. Avrupa için 50$ neyse, onlar için de 20$ o.

İki ülke arasındaki alım gücü farkı da önemlidir. Bildiğim kadarıyla Rusya dışarıya borcu olmayan nadir ülkelerden biri. Alım güçleri ve ekonomileri bizden fazlasıyla iyi durumda. Türkiyede kişi başı gelir mesela Norveç gibi 50 bin dolar civarında olsa üstelik bu nüfus oranımızla o miktarda bir kişi başı gelirimiz olsa ve buna rağmen insanlar korsan kullanıyor olsa seninle aynı fikirde olurum. Alım gücü kavramının yer yer unutulduğu ve karın tokluğuna kavramının söylendiği bir ülkede korsan fazla umrumda değil. Alamıyorsa kullansın bana ne. Tabi ki ekonomisi güçlü ülkeler arasında girmek iyi bir şey. Ancak Şöyle bir gerçek var ve benim komünist tarafımla ilgili. Sen zenginleşirken başkası fakirleşmek zorunda. Bu da korsanın her daim var olacağı anlamına gelir. Korsan bana göre bu sistemdeki bir denge aracıdır. Olmazsa olmazdır. Sistem aşırı kutuplarda dolaştığı sürece kimse bana korsanın bitmesi gerektiğini savunamaz.

• quote:

...
    Müzik diye satılan zırvalıklar için de aynı şey geçerli.
    ...

Konumuz korsan alım ile ilgili olduğundan belki onunla ilgili dediniz ancak öbür türlü ise zevkler ve renkler tartışılmamalı bence burada biraz sert çıkmışsınız.

quote:

...
    Bence insanlar vicdandan çok doğrudan cezalandırılmaktan çekindikleri için bundan kaçınıyorlar. İnsanlara bu lüks bu da normal ayrımı yaparsan kendini değerli gören her insan ki bana göre her insan iyi yaşamayı hak eder bu mmetaları elde etmek isteyecektir. Parası yoksa bile bir yolunu bulur. Hapishane hep böyle masum insanlarla doludur. Ancak toplum onlara suçlu demektedir. İnsanların iyi yaşamak için yaptıklarından ötürü cezalandırılmaları bana ironik geliyor. Sen normal ve lüks ayrımı yapıyorsun. Üstelik normal olanı pazarlama stratejisi ile ne kadar ucuza satarım diye niteliksiz üretiyorsun sonra da insanlar neden parası olmadığı halde lüksü elde etmeye çalışıyor diyorsun.
    Ucuz olan neden ucuzdur. Kalitesiyle oynanmamış yani aslında standardı ile oynanmamış ürün ucuz olamaz. İnsan sağlığı ve kaliteli yaşam için ucuz olan demek adaletsizlik demektir.
    ...

O kadar güzel yazmışsınız ki yukarıdaki yorumlarınızdan çoğuna hak vermeme rağmen ayakta alkışlarım bunu.

Yalnız konu geneli itibariyle şunu fark ettim ki -bunu herkese söylüyorum- konu orijinal-korsan tartışmasının dışına çıkmış. Yani bir taraf hırsızlıktır diyor ve doğru da diyor ancak diğer taraf hırsızlığa neden olan sisteme sitem ediyor. Konu amacından sapmış görünüyor.

İş daha çok felsefeye ve dünyanın adaletsizliğine kaymış. Elbette korsanı bitirmek diğer sorunları çözmeyecektir. Korsan gibi birçok minik sorunda dünyanın bütün sorunları çözmeyecektir.

Fakat siz zaten adalet yok deyip ortada bariz olan sorunları çözmeyi red ederseniz yani bir yerden başlamaya kalkmazsanız nasıl düzelebilir dünya ? Herkes kapısının önünü süpürmeli ve diğerlerini teşvik etmelidir diye düşünüyorum.

Gerçi şu saatten sonra bu dünya adam olmaz ama konu güzeldi tartışıyoruz işte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Türkçe oyunları görmememizin sebebi korsan. Ancak bu sorun belli bir seviyede aşılırsa, o bilinç belli bir kitle tarafından kazanılırsa piyasada Türkçe oyunlar göreceğiz.

türkçe oyun olmamasının/olanlarının satmamasının tek sebebi fiyatları. türkçe yaptım diye oyunu 80 liraya satarsan tabi patlar.

türkçe oyunlar şuan genellikle f2p tarafında bol çünkü diğer oyunlara göre daha uygun başlama fiyatı
    ki f2p oyunlar insanlardan en çok para sömüren oyunlar.

yani bu ülkede oyuna para verilmiyor değil veriliyor hemde çatır çatır para kazanıyor firmalar fakat nasıl kazanman gerektiğini ve pazarın durumunu bilmen gerekiyor. öyle pat diye oyunu türkçe yaptım al sana 80 lira dersen tabi olmaz.

13-15 yaşında ki hiç bi çocuk pat diye oyuna 80lira veremez, internetten ordan burdan alamaz. f2p firmaları bunun farkında ve buna göre sömuruyorlar çocukları 5-10 lira 5-10 lira alaraktan. hemde oyunu para harcamak için tek yapması gereken internet kafeye gitmesi! ne kartla uğraşıyor ne birşeyle zaten kartıda yok nakiti de

çocuk zar zor ailesine konsol yada pc aldırıyor, zaten bi ton masraf çıkarmışken babasından nasıl isteyebilir maaşının yüzde bilmem kaçı kadar meblayı oyun alıcam diye

f2p firmaları o kadar güzel paralar kazanıyor ki hergün bi yenisi açılıyor çocukları sömürmek için. ama işte oyunlarımız satmıyor o yüzden türkçe yapmıyoruz diye ağlayan firmalardan farkları var pazardan nasıl para kazancaklarını biliyorlar, diğer firmalar gibi ürünü sunarım alan olursa alır, alınmazsa zaten umrumda değil demiyorlar

steamin rusyada pazar almasının nedeni de bu, gabe pazara nasıl girmesi gerektiğini iiyi araştırdı, diğer firmalar gibi korsan diye ağlamadı. neden korsanın yaygın olduğunu, nasıl o kişileri kendilerine çekebileceklerini düşündü. naptı ucuza oyun sattı, ucuza satmakla da iş bitmiyor burda önemli olan tüketicinin oyuna en az korsan kadar kolay ulaşabilimesi
    bunun için herkeste kredi kartı olmadığının farkına varıp mobil ödeme sistemleri geliştirdi telefonunla yada atm ile. en önemli olay bu herkeste netten alısveriş yapıcak kredi kartı yok. özellikle oyun kitlesi olan çocuklarda

steamin rusyada yaptığını gelip o full price ürün satan firmalardan biri yapsın bakalım ondan sonra konuşalım ülkede ne kadar oyun satılıyor ne kadar satılmıyor.

odeme konusu kesinlikle cok onemli. en basitinden bir cikolata almak icin migros'a giren var midir? gider bakkaldan alirsin sipsak. sira beklemezsin, reyon dolasmazsin vs vs

is tamamen pratiklik ve para odeme imkaninda yatiyor. zaten amazon gibi buyuk alisveris siteleri sirf bu alisverislerin neden yarida kaldigini arastirmak icin milyonlarini dokuyor. alisveris yaparken her adim teker teker vertabanina kayit edilip, ileride neden musterilerin alisverisi yarida kesiktikleri analiz ediliyor.

blizzard'in 1 numarali multiplayer oyun studyosu olmasinin temel nedeni cok iyi psikolojik analizler yapabilmesi. en basitinden diablo'da yaratik kes altin kazan mekanigi bile arkasinda buyuk pisikolojik arastirmalarin bulundugu bir mekanik.

ozetlemek gerekirsek, isin psikolojik tarafina girmeyen oyunlarin cogu satis anlaminda basarisiz olur. cunku kisi oyunu alayim moduna girdigi anda ondan parayi aldin aldin aksi taktirde sonrasinda satis yapma ihtimalin cok fazla dusuyor. mobil sektorun artik in-app purchase uzerinden ilerlemesi de bu.

oyun her ne kadar buyuklere hitap etse de buyuk kitle kredi kartina sahip olma ihtimali olmayan cocuklar. bu cocuklarin oyunu satin almasini kolaylastiracak bir sistem gelistirirsen kesinlikle para kazanilir. mobil odeme kullanici acisindan en pratik olani.

• quote:

Orijinalden alıntı: KeanAtay

quote:

...
    Müzik diye satılan zırvalıklar için de aynı şey geçerli.
    ...

Konumuz korsan alım ile ilgili olduğundan belki onunla ilgili dediniz ancak öbür türlü ise zevkler ve renkler tartışılmamalı bence burada biraz sert çıkmışsınız.

quote:

...
    Bence insanlar vicdandan çok doğrudan cezalandırılmaktan çekindikleri için bundan kaçınıyorlar. İnsanlara bu lüks bu da normal ayrımı yaparsan kendini değerli gören her insan ki bana göre her insan iyi yaşamayı hak eder bu mmetaları elde etmek isteyecektir. Parası yoksa bile bir yolunu bulur. Hapishane hep böyle masum insanlarla doludur. Ancak toplum onlara suçlu demektedir. İnsanların iyi yaşamak için yaptıklarından ötürü cezalandırılmaları bana ironik geliyor. Sen normal ve lüks ayrımı yapıyorsun. Üstelik normal olanı pazarlama stratejisi ile ne kadar ucuza satarım diye niteliksiz üretiyorsun sonra da insanlar neden parası olmadığı halde lüksü elde etmeye çalışıyor diyorsun.
    Ucuz olan neden ucuzdur. Kalitesiyle oynanmamış yani aslında standardı ile oynanmamış ürün ucuz olamaz. İnsan sağlığı ve kaliteli yaşam için ucuz olan demek adaletsizlik demektir.
    ...

O kadar güzel yazmışsınız ki yukarıdaki yorumlarınızdan çoğuna hak vermeme rağmen ayakta alkışlarım bunu.

Yalnız konu geneli itibariyle şunu fark ettim ki -bunu herkese söylüyorum- konu orijinal-korsan tartışmasının dışına çıkmış. Yani bir taraf hırsızlıktır diyor ve doğru da diyor ancak diğer taraf hırsızlığa neden olan sisteme sitem ediyor. Konu amacından sapmış görünüyor.

İş daha çok felsefeye ve dünyanın adaletsizliğine kaymış. Elbette korsanı bitirmek diğer sorunları çözmeyecektir. Korsan gibi birçok minik sorunda dünyanın bütün sorunları çözmeyecektir.

Fakat siz zaten adalet yok deyip ortada bariz olan sorunları çözmeyi red ederseniz yani bir yerden başlamaya kalkmazsanız nasıl düzelebilir dünya ? Herkes kapısının önünü süpürmeli ve diğerlerini teşvik etmelidir diye düşünüyorum.

Gerçi şu saatten sonra bu dünya adam olmaz ama konu güzeldi tartışıyoruz işte.

Durumun herkes kapısının önünü süpürmeli mantığından çok farklı olduğunu farketmen gerekiyor. Korsan suçtur deniyor. Küresel anlamda alım gücünün düşüklüğü en önemli sorundur. Bu bile korsanın bitmeyeceği anlamına gelen bir durum. Korsan bitmez. Hadi gelin korsanı bitirelim herkes orjinal kullansın kimse kaçak kullanmasın. Herkes parasını vererek satın alsın. Parası olmayan da almasın. Yani popüler bir alışkanlık olan video oyunlarını sadece parası olan oynasın demek biraz saçma. Çünkü dediğim gibi küresel anlamda alım gücünü istese de yükseltemeyen milyonlarca hatta milyarlarca insan korsan kullanıyor. Korsanı bitirelim demek mantıksızlıktır demeye çalışıyorum. Böyle bir olgu üzerine kafa yormak bile zaman kaybıdır.

Şu lafımı bir kenara yazın.

Çalınabilme potansiyeli olduğu sürece ne hırsızlık ne de korsan biter.

Bu ne demektir? Yani bir durumun kendiliğinden gerçekleşebilme potansiyeli. Yani gerçekleşmesini için fazla bir şey yapmanıza gerek yok. Hafifçe dürtmeniz yeterli. Sonuçta kopyalanabilir ürün üreten üretici çalan kişilerden şikayetçi olur. Tespit edilen ceza alır. Tespit edilemeyen (!) kesim de kullanmaya devam eder.

Her şehirde en az üç beş iş merkezi vardır. Bu iş merkezlerinin hepsinde en az bir adet cd satıcısı vardır. Korsan sattığı kabak gibi ortada olan böyle yerleri ben farkediyorum da belediye veya polis salak olduğu için farketmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: kaankskmaz

Ben avrupada yaşayan, normal statüde sayılan bir vatandaşım, burda türkıyeye oranla herşey legal olarak işleniyor, düşünün bir film izleyeceksiniz arkadaşlarınızla akşama hemen bir film sipariş ediyorsunuz, öyle internette kaçak film izleyim yok, neden burda yaptırım var!!
    Çocukken eğitiliyorsunuz yasalar hakkında bilğiniz oluyor, illeğal olan herşey Burda suç. Nasıl mı örnek : Burda siber polis olayı var bir office yada oyun indirdiniz hemen ip bir sisteme gidiyor lisans almazsanız ve crak türü şeyler yaparsanız hemen kara listeye giriyorsunuz ve sabaha polis kapınızda, öyle bir daha yapma olayı yok sizi mahkemeye sevk ediyorlar 3 yıl arası kesin ceza alıyorsunuz ,
    Yıllardır ülkemin vatandaşına söylüyorum legal alınlı türkıyedeki bu sıkıntısı bitsin adamlar Türkiye'yi duyunca aman malım orda satılmasın hemen kopy yaparlar mantığı var neden bir sürü oyun firmaları konsol üreticileri Türkiye'de ki pazarda yok bu yüzden
    Nasıl marketten ekmek alırken para veriyorsan, bir yazılım alırkende parasını vermek zorundasın, para verilmeyerek alınan herşey yasada suçtur bunun adını söylemeye gerek yok hepimiz biliyoruz ne olduğunu,tüekıye legallaşmadıkça, ne Türkçe oyun çıkar ne başka bie şeyde Türkçe desteği olur, ne storesi olur
    Yani illegal olayını türkıyede çok normal olarak bakılıyor tuhaf yani anlamakta zorluk çekiyorum, hem kul hakkı hem haram, hem suç......

Sen önce Türkçe'ni düzelt. Sonra korsan sorununu düzeltirsin.

Haram falan değil. Din olayına hiç girmeyelim. İnsan aklı ile tasarlanıp uygulanmış bir ekonomik adalet içinde yaşıyor olsaydık dünya daha iyi bir yer olurdu. Din temelli çelişkili ve çarpık adalet anlayışı insanları daha acımasız hale getiriyor. Sanki o oyunu üretenler kul hakkını çok gözetiyor da ben de gözeteyim. Adamlar 3 kuruş ucuza üreteceğim diye insan cenneti ucuz iş gücü memleketi Çin'de ürettiyorlar. Bu kul hakkı değil mi? Ben insan emeğine saygısı olmayan büyük üretici ve firmanın ürününe saygı duymam. PAram olsa da korsan kullanırım. Batsın bana ne. Aslında söylemlerimiz hep bu dünyanın çivisi çıkmış yönünde oluyor. Gelir adaletsizliğini konuşmadan korsanı ağzınıza almayın. Almanya'nın geliri ile Türkiye'nin gelirini kıyaslayamazsın bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthkn -- 3 Mayıs 2013; 1:59:26 >

• Ben,otobüse bedava binenlere sözüm ona uyanıklara kızan gideceği yeri başka yer diye söyleyip yarı fiyatına binen kişiler için.İstanbul'da 10 milyon kişi bunu kullanıyorsa o kadar kişinin HAKKINI YER deyip dururdum.Bunu hiçbir zaman yapmadım.Parası ne ise verdim.Karşılığında Rızkım kesilmedi şükürler olsun.ama başta windows un kolay kullanıbilirlği renkli arayüzü beni 1999 dan beri cezbetti.Cezbetmesini suçumun üstünü örtmek için kılıf olarak kullanmıyorum.Yıl 2013 daha yeni aklım başıma geldi.Düşünün az önceki örnekte 10 milyon.Sadece korsan windows kullanmakta geçen KUL HAKKI kaç MİLYAR mı TRİLYONMU yazsam bilemedim.Oyunlar uygulamalar şarkılar da dahil buna.Mesela şu Türkiye'de en basitinden tahmini olarak internet kafelerin %99'u lisansız windows kullanıyor.Şimdi buna kılıf bulmak basit kardeşim sistemi o kullanıyor ben para veriyorum bana caiz diye düşünmek olmaz.Bankayı soyan bir hırsıza yardım ediyorum ama parayı almıyorum demekle aynı şey.KUL HAKKI TABİR-İ CAİZE EMEK HIRSIZLIĞI BUNUN TELAFİSİ ZOR.Ubuntu kullanıyorum.İnternet kafeye gitmiyorum.Bilmek güzeldir keşke hiç başlamasaydım bilmeseydimde bu işleri.Son pişmanlık bir işe yaramıyor.İlk kişisel bilgisayarımı 2006 aldım notebook.Sonrasında netbook ve masaüstü geldi 2011 de felan.1999-2000 li yıllarda internet kafede format atar fdisk felan yapardık.Çok güzel gelirdi.YÜCE YARATAN biliyor.Gerçekten güçlü bir inanca sahip olmak nefis ile büyük bir savaş gerektiriyor.Şimdilerde gittiğim internet kafeye bile gidesim gelmiyor.Kendimden iyice nefret ettim.Eğer biraz EMPATİ yaparsak O YAZILIMCILARIN yerine KENDİMİZİ koyarsak o zaman HATAMIZI ANLARIZ.Şu an pc de ubuntu netbookta starter var.Netbook ta ultimate vardı format attım cd ile tabi cd orjinal değildi sonra internete bağlanıp altındaki lisans numarası girdim kabul etti.Artık bu tip şeylere bulaşmayacağım.AZ ÇOK İNANÇLI OLAN KİŞİ BUNA KILIF BAHANE UYDURMAZ UYDURAMAZ.Aramızda İNANMAYAN YADA BAŞKA İNANÇLARA SAHİP OLANLARDA VAR MÜMKÜMSE ONLAR BU YORUMLARI DİKKATE DEĞER BULMUYORSA YADA BENİ İLGİLENDİRMİYOR DİYENLER VARSA HİÇ OKUMASIN.GEÇ OLMASINDA GÜÇ OLSUN.BU HASTALIKTAN BİR AN ÖNCE KURTULMAMIZI DİLERİM.

• Bu konu aslında kanayan bir yara ben olaya kendi açımdan haliyle dini boyuttan baktım.Şu an işsizim cebimde az çok para var şimdi benim banka soymammı lazım.Tamam yapımlar pahalı olabilir.Sokağa atılan ekmekler yemekler ucuzmu.Kimse parasızlıktan bahsetmesin.Zevkin veresiyesi olmaz.Ben kendimi aklamaya çalışmıyorum.O yazılımcıların yerinde olsanız davalardan davalara koşar 7/24 küfür ederdiniz.Sen orada zevkle işletim sistemini kur oyun oyna müzik dinle.Yazılımcılarda yardırsın gece gündüz.Sonra devlet bize bakmiyi diye saçma cümleler yaz.Aile toplumun çekirdeği ile devletin başındakiler uzaylımı.Hakkını savunamazsan hakkınla beraber şerefinide kaybedersin vergileride yersin.Herkes önyargılı ve bireysele döndükçe böyle şeylere mutlaka rağbet edilecektir.Bu saatten sonra ben bunu yapmam.Kim ne yaparsa kendine yapar kendi kendine.
  • saçmalayıp durmayın :D adamlar bilerek yapıyor saten onlinemodda neden oynıyamıyoruz neden cracklenemiyor ? ben para kazanmıyan insanim ben afedersin ama 100 tl bi oyuna vermem veremem isteyen istediğini verir online oynıcaksa basar parasını oynar .
  • Grafik programlarını bir çok insan lisanssız kullanıyor.
    Programı kendi sitesinden indirip 100 kb bir programla kod üretip lisanssız hale getiriyorlar. Bu program senelerdir hep aynı seri numarası ile crackleniyor.
    Bana sorarsanız lisanssız kullanım bir şekilde programa bağımlılığı arttırıyor. Yani ilk çıktığı günden beridir crack atmak mümkün olmasaydı bugün firmalar başka yollarla proje üretecekti.
    Grafik programları aynı zamanlda felaket bir donanım satışınında önünü açıyor. İnsanlar bu yazılımları etkin şekilde kullanmak için çok pahalı bilgisayarlara para veriyor.
    Dolaysıyla aslında lisanssız kullanmak o derece de yazılım firmalarına zarar vermiyor gibime geliyor.
    Bundan lisanssız kullanımı teşvik etmiyorum sonuçta bir emek var.
    Ancak adam evinde kullandığı bilgisayarına en azından eğitim amacıyla yükleyebilmeli. Bunu program üreticileri yasal olarak sağlıyor. Bir ara Autocad programının eğitim sürümünü yüklemiştim.
    Diğer taraftan bu programları ticari kullanan firmalar kazançları doğrultusunda programa para vermeleri gerekir.
    Adam kapısının önünde son model arabalara bir sürü para veriyor ama yazılıma 30-40 bin gibi paralar vermekten kaçınıyor. Bu da doğru değil.

• Oyun sektörü için değerlendirirsek ;

Crysis 3'ten bahsedilmiş madem, basit bir hesap yapalım...
    "Crysis 3" oyunun CRYTEK firmasına geliştirme maliyeti 66 Milyon $.
    Şu anda dijital satın alma ile Crysis 3 fiyatı 27$.(biraz indirimli fiyat.) Oyun ilk çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 49$ idi fiyat.
    Yani oyun başına ortalama olarak 34-35$'dan hesap yaparsak , CRYTEK'in bu oyundan kar sağlaması için oyunun en az bir 3 milyon kopya satması gerekiyor.(Dağıtım maliyetleri ,reklam, aracılar v.s. etkenleride var haliyle.)

Yazılım sektörünün içinden gelmeyenler , oyun gibi kompleks yazılımları geliştirme sürecinin ne kadar zorlu ve maliyetli olabileceğini tahmin edemeyebilirler.
    İlerleyen teknoloji ile beraber,bazı oyun projerlerinin maliyeti iyi bir hollywood filminin bütçesini bile aşabiliyor artık.

Bu yüzden bir yazılıma para ödenirken bunun kimilerine göre pahalı gelmesi gayet normal.Peki gerçekte pahalı mı?
    İnsanların gelir düzeyine bakacak olursak bir çok kişinin yazılımlara devamlı para ödeyebilecek durumu yok.Bazı kişilerde elinde imkan varsa daima lisanslı ürünleri tercih eder.Yani pahalı olup olmaması gelir seviyesi ile alakalı bir olay

Size diyebileceğim şey ; mesela bir oyunu oynamayı çok istiyorsunuz ve o an için bu oyunu alabilecek maddi imkanınız yok,ve korsana yöneliyorsunuz.
    Eğer oyun beklentilerinizi karşılarsa , ileri bir zamanda elinizde imkan olduğu zaman oyunu satın alabilirsiniz.(Belki daha uygun fiyata)
    Popüler Oyun Crack Ekipleride zaten bunu açıklama dosyalarına eklerler her zaman : "Eğer bu oyunu beğenirseniz oyunu satın alın ve geliştiricileri destekleyin."

Oyun ne kadar iyi olursa olsun , eğer geliştirici firma maliyetleri çıkartamaz ve kar edemezse bir sonraki projeler tehlikeye girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climanjero -- 29 Eylül 2013; 3:58:36 >

• aBouT kullanıcısına yanıt
    Online mod için gerçek kullanıcı olman gerekiyor da ondan yapamıyorlar. Yapamıyorlar crac ini de ondan . bu iş Bencil olma olmama meselesi. Sen gidip 1 cd-DVD maliyetiden oyunun değerini çıkarsın sen herşey çok pahalı dersin. Yok adamlar kaç yıl çalışmış kaç kaç mühendis vb. çalıştırmış reklam yapmış bunlar nasıl oluyor bunlar nasıl karşılanacak diye bakarsan oyunların makul değerde olduğunu görürsünüz. Herkes yediği ekmek gibi her çıkan oyunu zorunlu bir ihtiyaç gibi görüyor. Ve yukarıda arkadaşların da tekrarladığı gibi sanal ortamda elle tutulur birşey olmadığından crackli kullanmak çok kolay geliyor. Sanki boşa para vermiş gibi oluyor insan eline birşey geçmeyince. velhasılı kelam insan önce küçük bir düşünse herşey hallolur, bilinçsiziz sadece kendimizi değil başkalarını işin olurunu düşünmüyoruz. Ben de kullandım ama ben de bir yazılım sattığımda anladımki bu iş böyle 1 CD-DVD maliyeti değil :) İnsanın illa başına gelecek böyle bir durum ki anlasın. Sözüm "aBouT" a değil crack varken para niye veriyim diyen kişilere :)

• Ev kullanıcıları içinde lisanssız yazılım kullanma cezası şirket cezaları ile aynımı? Solidworks Catia gibi programları torrentten indirip evde kullansak problem çıkar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emincoo22

Ev kullanıcıları içinde lisanssız yazılım kullanma cezası şirket cezaları ile aynımı? Solidworks Catia gibi programları torrentten indirip evde kullansak problem çıkar mı ?

Evde ortak paylaşmadığın bir bilgisayarda ne yaptığın hiçbir sıkıntı çıkarmaz. Yeterki işyeri ya da ortak alan kütüphane gibi yerlerde paylaşmıyor ol. Ev kullanıcısı isen herşeyi ücretsiz kullanabilirsin.
  • Yazılım firmalarına selam korsana devam :-D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatimda daha orjinal film,oyun veyahut yazilim kullanmadim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prochnow -- 18 Eylül 2021; 14:4:1 >
  • Oyunlarimin neredeyse tamami orjinal, yazilim kisminda ise ogrenci butcemi cok aştığı icin windows ve ofisi korsan kulllaniyorum.
    Diger yazilimlarim ya ucretsiz ya da kampanya ile dağıtılan lisanslarla kurulmuş.
    Antivirüs yazilimim da orjinal. Autocad öğrenci lisansli.
    Steam ve bundle siteleri arada iyi indirimler yapinca fazla fazla oyun aldigim bile oluyor.
    Bir tek uplayden nefret ediyorum. Bu yuzden sadece xbox da oynuyorum o oyunlari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Prochnow Sen Hırsızlık Diyonda Peki ya Ben Ortaokul Öğrencisiyim ve Windows 10 kullanıyorum Ve Diğer Sadece Üniversite Öğrencileri Değil Lise, Ortaokul Hatta İlkokul Öğrencisine Ödevi Gidip LibreOffice'de mi yapacak? okuldada office var ee hocada libreOffice'mi yükleyecek dersin ortasında? ben Sunu Hazırlamıştır Powerpoint'ten ee Office alamıyorum oyüzden - 'mi alacam? veya üniversite mesela mimarlık okuyan öğrenci veya grafik tasarım onların bilgisayarı süper olması gerekiyor ee şimdi onlar öğrenci lisansı alsınlar diyeceksin ama makarna pilav anca yiyen öğrenciden zaten o PC Aldığında zaten Anca Ucu Ucuna Almış olacaktır ee onun zaten parası en fazla 50TL Olacaktır Öğrenci Lisansı Adobe'de 150-200TL Tamam Autocad Öğrenci Lisansı Ücretsiz ama iş hayatında başladınmı Autocad Aylık 2055TL Sen Bunu Ödeyebilirmisin? Ve Diğer Yazılımlar Mesela Ben Youtube İçin Camtasia Studio Kullanıyorum Fiyatı 250 Dolar Ve Dolar Güncel Kurla Biraz Düşsede 8,59TL Yani Tam Fiyatı Camtasia Studio'nun 2147TL Ve Tek lisanslı yazılım camtasia'da değil Mesela Bende Photoshop Ve Animate var onların Fiyatı Tamam Ucuz Olabilir Ama Benim 0TL Var Adobe Yazılımlarınada İhtiyacım var Zaten Adobe'nin CEO'su Milayarder Ve Dünyanın En Pahalı Evi var Ve Çalışanları Zengin 10000 20000 Dolar Kazanıyor Bırak Bizde Biraz Kullanalım Zaten Zenginler Onlar 100000 Dolar Kazanmalarına Gerek Yok Belki Daha Fazla Kazanıyorlardır Bile Benim Kullandığım Tüm Programlarını Lisanslasam 4600TL Eder Ben Bu Bilgisayarı 3700TL'ye almıştım Lüks Meselesine Gelirsek Biz Robot Değiliz Ve İnsanların Eğlenme İhtiyaçları Var Ben Bilgisayar Oyunlarından Nefret Ederim Mobil Oyunlardan'dam Normal Sokak Oyunlarından Bile Nefret Ederim Yanlış anlama Herzaman Crack Kullanın Demiyorum Sadece Ücretsiz Alternatiflerin Yeterli Olmadığı Durumlarda Ve Kişisel Kullanımda Crack Kullanım Diyorum Mesela Visual Studio Veya Unity Crack Değil Ücretsiz Sürümlerini Kullanın Buarada Ferraririn Fiyatı Pahalı Ve Alternatifi Yok Ozaman Onuda Çalalım Falan Dersin ama Bilgisayar Programları Ve Araba Aynı Şey Değildir Sen Daha Ucuz bir mercedeseslede yolda gidebilirsin ama Photoshop Yaptıklarının Çoğunu Açık Kaynak Onu Kullan Dediğin Gimp'te yapamazsın Veya Windows 10'da Yapabildiklerini Ubuntuda Veya Linux Mint'te Yapamazsın.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.