Şimdi Ara

Korsan Yazılım Kullanmak (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: protar50

quote:

Orijinalden alıntı: sametkoc

bir de şu açıdan bakın, bu kadar korsan kullanan olduğu halde firmalar her türlü kazanıyor ve korsan kullananlarda bir nevi bu firmaların reklamını yapıyor mesela filmleri ele alırsak korsan film izleyen birisi beğendiyse mutlaka önerdiği birileri oluyor forum veya sitelerde puanlamalar yapılıyor vs. aynı şekilde korsan oyun kullanan kişilerin çok küçük bir kısmı korsanı bulamayıp orjinalini ki bu kadarda korsan bulamayıp orjinalini almaya değecek kadar kaliteli bir oyunsa firması her türlü kazanç yapmıştır. Korsan oyun kullananlar bile oyunun reklamını illaki bir yerde yapıp mutlaka birisinin orjinalini almaya yönlendirebilir. Windows işletim sistemini lisanslı kullanmayı gerekli bile görmüyorum zaten firma her türlü kazanç sağlıyor her üretilen yeni bilgisarın içine orjinal lisans ekleyerek faydasıyla kazanıyor zaten korsan kullanarak bir zarar edemezler.

Firmanın kazanmasıyla ne alakası var, sen firmanın aylarca emek harcadığı bir yazılımı bedavaya ediniyorsun yani ÇALIYORSUN, sen firmadan hizmetini alıyosun ama senin firmaya bir katkın olmuyor.
    Kaçak elektrikte kullanıyormusun ? nasıl olsa elektrik idaresi para kazanıyor sen ayda 30 40 lira ödemesende onlar kazanıyor, heralde elektriğide kaçak kullanmaktan çekinmezsin?
    Yani, korsan kullanıyorsan beni ilgilendirmez ama böyle komik bahanelerle meşrulaştırmaya çalışmayın bari.

Alıntıları Göster
    bu konu önceden de tartışıldı aynı yerlere gelindi sonuçda bi halt olmadı.korsan kullanan kullansında arkadaş adamın kazansdığı paraya çok diyterek kullanmak nedir onu çözemedim.sanane arkadaş.çok merak ediyorum korsan hiç olmasa idi türkiyede pclerde windows işleitm sistmei ve windows uyumlu oyunalr mı olurdu?markalı pcleri saymazsak toplama alanlar büyük ihtimal linux olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgartr

bir oyuna 120 lira verilir mi lan?

Sevdiğin bir oyunsa niye verilmesin? Playstation 2'im olsa yine onda oynadığım oyunların hepsininin orjinal dvdlerini alırdım teker, teker (eğer hala piyasada bulunabiliyorsa). Ayriyetten sigara ve alkol vb şeyler kullanıyorsan onlara 1 ayda 120 liradan fazla veriyorsundur. Ama 1 oyuna 120 lira veriyorsan ve oyunda multiplayer (çoklu oyunculu) destekliyorsa o oyun seni en az 1 aydan fazla oyalar. Tabi ülkemizde ''OHA! Bir oyuna o kadar para verilir mi lan?!'' Diye düşünenler olduğu sürece ülkemizde oyun sektörünün gelişmesi biraz zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud__Strife

quote:

Sevdiğin bir oyunsa niye verilmesin? Playstation 2'im olsa yine onda oynadığım oyunların hepsininin orjinal dvdlerini alırdım teker, teker (eğer hala piyasada bulunabiliyorsa). Ayriyetten sigara ve alkol vb şeyler kullanıyorsan onlara 1 ayda 120 liradan fazla veriyorsundur. Ama 1 oyuna 120 lira veriyorsan ve oyunda multiplayer (çoklu oyunculu) destekliyorsa o oyun seni en az 1 aydan fazla oyalar. Tabi ülkemizde ''OHA! Bir oyuna o kadar para verilir mi lan?!'' Diye düşünenler olduğu sürece ülkemizde oyun sektörünün gelişmesi biraz zor.

Alıntıları Göster
    Bende After effect öğrenmeye niyetlendim, Bugün dur sitesine bakayım ne kadarmış dedim olurya belki satın alırız "Adobe master collection 6 Tam sürüm taban fiyatı: 4.124,74 TRY‌ VERGİLER dahil değildir." Ben şimdi bunu öğrenmek için crackledim Acaba ayıp oldumu..

• quote:

Orijinalden alıntı: Nassarien

quote:

bu fiyatların bu kadar yüksek olması bazı firmaların aradan haksız kazanç elde etmek istemesidir. Tabi bazı durumlarda (dedigin güzel multiplayerı olan oyunlarda) buna göz yummak zorunda kalıyoruz. Sadece singleplayer oynamak için-trilyonlarım olsa- hayatta kalkıp 120 lira vermem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: sametkoc

bir de şu açıdan bakın, bu kadar korsan kullanan olduğu halde firmalar her türlü kazanıyor ve korsan kullananlarda bir nevi bu firmaların reklamını yapıyor mesela filmleri ele alırsak korsan film izleyen birisi beğendiyse mutlaka önerdiği birileri oluyor forum veya sitelerde puanlamalar yapılıyor vs. aynı şekilde korsan oyun kullanan kişilerin çok küçük bir kısmı korsanı bulamayıp orjinalini ki bu kadarda korsan bulamayıp orjinalini almaya değecek kadar kaliteli bir oyunsa firması her türlü kazanç yapmıştır. Korsan oyun kullananlar bile oyunun reklamını illaki bir yerde yapıp mutlaka birisinin orjinalini almaya yönlendirebilir. Windows işletim sistemini lisanslı kullanmayı gerekli bile görmüyorum zaten firma her türlü kazanç sağlıyor her üretilen yeni bilgisarın içine orjinal lisans ekleyerek faydasıyla kazanıyor zaten korsan kullanarak bir zarar edemezler.

Buda onların işine geliyor ki bedava reklamcılık yapıyorlar. Orjinal satın alan insan sayısıda az değil. Gelirleri çok çok yetiyor ki evimize kadar gelip kontrol etmiyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

orjinal yazılım, dvd vs hiç almadım. ayrıca emek hırsızlıgı oldugunu falanda düşünmüyorum en basitinden boş dvd nin fiyatı belli ben bir filme hayatta o kadar para vermem(büyük konuşmayayım bulamadıgım filmlerin dvdlerini alabilirim belki ) şu fiyatı uygun hale getirseler insanlar tenezzül bile etmez korsana . 1 yazılım 50mb fiyatı 70 tl , ama internetten indirmek 1 dk cracklamak 20 sn ,paranın cebinde kalmasının verdiği mutluluk paha biçilemez.

Tipik Türk insanı...

Öncelikle filmin ya da yazılımın fiyatını dvd fiyatıyla karşılaştıranı ilk kez görüyorum söylemem gerekir. Hani bir sürü yaratıcı yorum gördüm bu konuda, daha bu kadarını görmedim.

Yapılan bu karşılaştırmaya gelecek olursak: acayip saçma bir mantık. Bu mantıkla kitap fiyatları sayfa sayısına göre belirlenmeli. Bu mantıkla bir ressam tarafından yaratılmış yağlı boya tablosuyla, tuvalin fiyatı aynı olmalı. Bu mantıkla internet faturanız evdeki kablonun uzunluğuyla belirlenmeli. Telefon faturanız da telefonunuzun fiyatına göre belki de veya ağırlığına göre falan...

...

Konuya gelecek olursak...

İş yazılıma gelince gerçekten pek bilgim yok, kullandığım üç beş yazılım var onlar da zaten ücretsiz, Windows'u da orijinal kullanıyorum.

Oyunlarla ilgili konuşabilirim ancak. Öncelikle şunu söyleyeyim, ben her oyunu çıktığı gün alabilecek ekonomik güce sahip değilim. Öğrenciyim. Ancak şunu söyleyebilirim ki oyun almak öyle abartılacak bir şey değil. Zaten milletin ağzında "ya bir oyun alsam 100-150 lira ben o parayı nasıl vereyim?!" tarzında bir argüman dolanıyor ki nereden, nasıl ortaya çıktı bilinmez.

Böyle bir şey yok. Tamam, şu an Playstore'u açtığınızda Bioshock Infinite'i 120 TL'den satışta görebilirsiniz veya aynı oyun Steam'de 59.99$ olabilir ancak kısa bir süre içerisinde çok sağlam indirimler görürüz. Örneğin çıktığı zamanlar 40-50$ seviyesinde olan Hitman Absolution oyununu ben 12.49$ gibi bir fiyata aldım. Geçen haftalarda da 9.99$'dan satıldı bir süre boyunca. Bu da 16-17 TL falan yapıyor. Eh hala gelip benim buna verecek param yok dersen, sorarlar sana o kullandığın i5 işlemcili GTX600 serisinden ekran kartlı 4 GB RAM'li bilgisayarını hangi parayla aldın diye.

Ben şahsen mümkün olduğunca almaya çalışıyorum. Bazen oyun çıktığı zaman para yetiştiremeyip almadığım ve korsanından oynadığım ama sonra ilk fırsatta/indirimde aldığım oyunlar oluyor.

Ben böyle yapıyorum şahsen.

EDIT: Önceki mesajları görünce de bir edit çekeyim dedim... Eklemek istediğim birkaç şey var.

Öncelikle fahiş fiyat diyen bir arkadaş olmuş(Selam )... Ortada fahiş fiyat yok... Evet, yok.

Onun dışında iki çeşit korsan var arkadaşlar bana göre. Birincisi orijinal yazılım 1 dolar dahi olsa "ona da para mı verecem yauuu" diyen korsan. Bu düşünce Türkiye'de hakim olan. Bildiğimiz gibi kimseyi tutan bir şey yok korsan kullanmakta. Yeri geliyor hepimiz bir şekilde kullanıyoruz. Kullanmayan yoktur sanırım bir şekilde. Ancak düşünce önemli. Evet, ben bir oyunu korsan kullanırsam, yapımcıya düz mantıkla zarar vermem. Ama bu yapılan şey ne kadar etiktir, ne kadar doğrudur? Buna kim cevap verebilir? Biri size gelse ve sattığınız mala, ben alış fiyatına alsam da olur, zarar etmezsin dese, ne kadar sıcak bakarsınız buna? Doğru değil arkadaşlar bence.

Dijital ürünlerin fiziksel ürünlerden hiçbir farkı yok arkadaşlar. Sadece üretim maliyeti yok(neredeyse). Demek istediğim şu, örneğin bir iPhone'un üretim maliyetini isteyen araştırıp bulabilir. Yanlış hatırlamıyorsam 200 dolar civarı bir şeydi. Daha da düşük olabilir. Satış fiyatı ne kadar? Amerika'da 600$, Avrupa'da da 600€ civarında.(İndirimleri saymıyorum) Peki bu geri kalan 400$ nedir? Hele hele Türkiye için konuşursak bu rakam çok daha artıyor... Fikri olan? Neden kimse iPhone alırken "fiyatlar fahiş" tarzı yorumlar yapmıyor? Şimdi gelip "yoo iPhone pahalı ben şahsen bir telefona o kadar para vermem!!" demeyin, bu sefer de gidip 400-500 liraya alacaksınız alacağınız telefona ancak verdiğiniz paranın çoğu yine üretim maliyeti dışında kalan şeylere olacak. Korsanın da bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Sadece Türk insanı hala "dijital ürün" kavramına alışabilmiş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 18 Nisan 2013; 3:10:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: In Time

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Her şey bir yana günah be gardaşım,

Kul hakkı ayrı onun affıda yok fakat işin dini boyutu ayrı o inanç meselesi vicdan meselesi

Not : Konuyu cevaplarda gördüğümde şaşırdım buradan hortçu arkadaşa selamlar

Alıntıları Göster
    bedavaya varken niye para versinlerki ? milletimi zengin edecekler kullanacaklar tabi

• Özgür yazılımdan yanayım. Mümkün olduğunca özgür yazılım kullanıyorum.

Ücretli sunulan bir yazılımı kullanmak için ücretini ödemek gerekir.

• quote:

quote:

Kul hakkı ayrı onun affıda yok fakat işin dini boyutu ayrı o inanç meselesi vicdan meselesi

Alıntıları Göster
    millet alsın almasın, oyun firmaları türkçe dil desteği koymadan asla para vermeyeceğim

• Bende korsan yazılım kullandım ama şimdi kullanmamaya çalışıyorum çünkü ortada bir kul hakkı var

• quote:

Orijinalden alıntı: omerbinabdulaziz

Bende korsan yazılım kullandım ama şimdi kullanmamaya çalışıyorum çünkü ortada bir kul hakkı var
    bi oyunu seversem ikincisini parayla alırım, bilmediğim veya sevmediğim oyuna para vermem

edit:
    microsoft'tan hiçbir şekilde lisanslı program almam çünkü bugüne kadar evime giren bilgisayarlara 1000 tl'den fazla microsoft lisans parası verildi. benim değil onların vicdanı sızlamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest -- 18 Nisan 2013; 9:36:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şekilsiniz ya

millet alsın almasın, oyun firmaları türkçe dil desteği koymadan asla para vermeyeceğim

Türkçe dil desteği koymamalarının sebebi zaten korsan kullanılmasıdır.
    Adamlar resmi kayıtlara göre bakıyolar tabi türkiyede orjinal kullanan çok az olduğu için adamda boş yere türkçe dil seçeneği koymuyor.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Aşırı Pahalı zaten laptop larda ücretsiz verilmese kimse bu kadar değer verilmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Riwalp

Aşırı Pahalı zaten laptop larda ücretsiz verilmese kimse bu kadar değer verilmez.

Alıntıları Göster
    oyunların fiyatlarının yüksek olmasının nedeni zaten korsan kullanımdır. korsan kullanım azalsa fiyatlarda düşer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

oyunların fiyatlarının yüksek olmasının nedeni zaten korsan kullanımdır. korsan kullanım azalsa fiyatlarda düşer.

Onunla çok da alakası yok. Hatta düşünün bakalım "RUS Keyleri" neden var? Rusya'da da korsan kullanımı çok fazladır. Çok da büyük bir ülke olduğu için firmalar oyunlardan diğer dilleri çıkarıp, bölge kilitli ürünlerle fiyatı düşürüp satarlar. Amaç korsan kullanımını azaltmak. Ayrıca arz talep meselesi. Talep arttıkça fiyat da artar, azaldıkça fiyat da azalır. Yani sizin dediğiniz tam tersi.

Türkiye'de kutulu oyunların olması gerekenden daha pahalı olmasının sebebi Aral gibi gereksiz firmalardır. Ve şunu da söyleyeyim, Aral'a karşı ses çıkarsa, şikayetler artarsa fiyatlar düşecektir. Keza Starcraft II: HOTS'ta Bioware'e kadar giden şikayetler sonucu Collectors Edition(ya da adı her neyse, tam hatırlamıyorum) yurtdışı ile aynı fiyata satıldı Aral tarafından. Bahsettiğim oyunlar daha çok PS3 ve XBOX360 oyunları. PC için zaten gücü yetemeyen dijital oyun alsın.

Ben hala anlamıyorum aldığı maaştan daha pahalı telefon kullanan bu millet neden hala oyunlara, yazılımlara, şuna, buna "yahu fiyatlar çok yüksek arkadaş!1!11!!" diyor.

Türkçe dil meselesi de aynen o şekilde arkadaşlar. Daha önce de çokça söylendi, hiçbir firma yerelleştirme masraflarını çıkaramayacaksa o ülke için yerelleştirme çalışmasında bulunmaz. Yani atıyorum masraflar 10 lira tutuyorsa, Türkiye'den de oyun 8 liralık satılıyor. Dolayısıyla firma istediğini alamıyor ve yapmıyorlar. Ancak oyun 40 satsa, 50 satsa, çoğu firma zaten buna karşı değil, gayet olumlular bu açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 18 Nisan 2013; 19:06:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: wquantum

Full korsan. PC de dahil. Elimden gelse evi de korsan kullanırım

Alıntıları Göster
    Geçen gün dersimizde hocamız -aklımda kaldığı kadarıyla- internet üzerinden yaptığımız "her şeyin" kayıt altında tutulduğunu, bunu siz daha yeni öğrenebiliyor olabilirsiniz ama bu böyle sanırım 5yıl boyunca bilgiler saklanıyor demişti.Şimdi bunu düşününce internet üzerinden yapılan her türlü illegal olayın tespitinin anında olması gerekiyor ama iş grçekte böyle mi?Hayır.
    Bu korsan olayı içinde aynı durum var yani önüne geçilemediği konusunda.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Geçen gün dersimizde hocamız -aklımda kaldığı kadarıyla- internet üzerinden yaptığımız "her şeyin" kayıt altında tutulduğunu, bunu siz daha yeni öğrenebiliyor olabilirsiniz ama bu böyle sanırım 5yıl boyunca bilgiler saklanıyor demişti.Şimdi bunu düşününce internet üzerinden yapılan her türlü illegal olayın tespitinin anında olması gerekiyor ama iş grçekte böyle mi?Hayır.
    Bu korsan olayı içinde aynı durum var yani önüne geçilemediği konusunda.

Alıntıları Göster
    Orijinal alamıyorsam o oyunları oynamayım, filmleri izlemeyim mantığında olunmasına gerek yok. Maddi durumunuz yeterliyse, özellikle de kendi paranızı kendiniz kazanabilen insanlarsanız, ekstra para verecek durumunuz da varsa gayet de satın alabilirsiniz. Ayrıca Türkiye'de orijinal oyun satışları da genelde bazı oyunların korsanlarının online oynanaması nedeniyle gerçekleşiyor. Battlefield 3, Fifa 13 gibi oyunlar bunun nice örnekleri. Onun dışında PS3 ve Xbox360'da online oyun oynamak isteyenler ya da kırdırmak istemeyenler orijinal tercih edebiliyorlar. Onun dışında doğru düzgün kimsenin pek tercih ettiğini düşünmüyorum.

• quote:

Öncelikle Herkese merhaba arkadaşlar

Bu konuyu açmamdaki sebep şu ben eskiden oyuna para mı Verilir yahu PC verdiğimiz yetmiyor mu internet sağlayıcımız bizi her ay kazıkladığı yetmiyor mu birde oyuna filme sanal şeylere para mı harcıyacağım diye.

Ama zamanla değiştim internetten alışveriş yaptığım için güvenlik önemli diye düşündüm öncelikle crackli program yazılım kullanmayı bıraktım ama oyun sever biri olduğum için oyunlarım crackliydi elbette.

Sonra oyunlardanda kurtuldum şuan bilgisayarımda crackli hiç birşey bulundurmuyorum steam yükledim ücretsiz saçma sapan oyunlar var onları indirdim onlarla zaman öldürüyorum.

Torrent olayına gelirsek benim anlamadığım bazı yeni çıkan tvler torrent desteği sağlıyormuş torrent ne zamandan beri legaldi destek sağlıyorlar..

Uzun lafın kısası buradan Anlıyacağınız pahalı oyunlar filmleri programları vb. satın almaya durumu olmayan insanlar korsana terkedilmiş insanlardır...
    Yada benim gibi Ücretsiz oyunlarla vakit geçiricekler.

Sizin bu konudaki fikirleriniz neler kaçınız korsan yazılım vb kullanıyor kaçınız orjinalden yasaldan yana.

10-15 tane oyunum korsan pc me yüklülerde netten indirilme korsan

ps2 m var onu kırdırdım 11-12 tane oyunum var korsan

hiç orjinal filmim yok nerdeyse :D

çokta memnunum hiçte bi farkı yok orjinalden

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Catalyst

quote:

orjinal yazılım, dvd vs hiç almadım. ayrıca emek hırsızlıgı oldugunu falanda düşünmüyorum en basitinden boş dvd nin fiyatı belli ben bir filme hayatta o kadar para vermem(büyük konuşmayayım bulamadıgım filmlerin dvdlerini alabilirim belki ) şu fiyatı uygun hale getirseler insanlar tenezzül bile etmez korsana . 1 yazılım 50mb fiyatı 70 tl , ama internetten indirmek 1 dk cracklamak 20 sn ,paranın cebinde kalmasının verdiği mutluluk paha biçilemez.

hocam bencede fiyatlar uygun hale getirilmeli o konuda size katılıyorum ama nasıl korsan bir yazılım film vs nin emek hırsızlığı olmadığını düşünüyorsunuz. elle tutulur gözle görülür bir emek olmayınca emek olmuyor mu?

bende orjinalciyim bi oyunu beğeniyorsam onu satın alırım. Param yetmiyorsa ya fiyatının düşmesini beklerim ya para biriktiririm ya da hiç almam. paramın olmaması o oyunu korsan indirme hakkı vermez. aslında keşke oyun film fiyatları daha makul olsa da herkez kolaylıkla ulaşabilse.

bu gün 50 tane boş dvd yi 15 tl ye aldım. ama adamlar 1 dvd yi 10-20 tl gibi bir fiyata satıyorlar. izlemediğim bir filmi(daha güzel olup olmadıgı belli değil ) bu fiyata almak enayiliktir. bence bu olay etki-tepki meselesi. şimdiye kadar o kadar korsan film alan adam gördüm ama yemin ederim orjinal alan adam görmedim. fiyatı 3-5 tl yapsalar kazıklama çabası olmadan daha çok kazanırlar. nasıl olsa maliyeti yok gibi.
    tüm bunlar ve emek hırsızlıgı gibi laflar şirketlerin vs açgözlülüğü bence.

Bir sıkıntı var sanırım.

• Yazılım işi ile uğraştığım için işletim sisteminden tutun, antivirüse oradan geliştirme ortamlarına kadar hepsi lisanslı. Bilgisayarımda oyun yok yasa dışı film yok. Müzik var ama daha hayatımda müzik almadım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.