Şimdi Ara

Korsan Yazılım Kullanmak (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
2
Favori
9.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1-Windows 7 Basic

2- Norton 360 6.0

3- Battlefield 3(with Back to Kankard)

Bunlar dışında pekte bir oyun ya da yazılım kullanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s p a r c o -- 3 Ağustos 2012; 21:35:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s p a r c o

Orjinal kullandığım yazılımlar

1-Windows 7 Basic

2- Norton 360 6.0

3- Battlefield 3(with Back to Kankard)

Bunlar dışında pekte bir oyun ya da yazılım kullanmıyorum
    Korsan yazılım zorunluluktur. Firmalarda bunu bildikleri için engellemiyorlar, Microsoft kırılamayacak şekilde işletim sistemi yapamaz mı? Tabiki yapar.

Geçen gün tek boyutta minimum fire optimizasyonu için program gördüm, kağıt üstünde kendim hallediyorum ama program hoşuma gitti. Üreticiye telefon açtım 270TL istiyor sanki işletim sistemi yazdı arkadaş, hepi topu 800kb yazılım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

Korsan yazılım zorunluluktur. Firmalarda bunu bildikleri için engellemiyorlar, Microsoft kırılamayacak şekilde işletim sistemi yapamaz mı? Tabiki yapar.

Geçen gün tek boyutta minimum fire optimizasyonu için program gördüm, kağıt üstünde kendim hallediyorum ama program hoşuma gitti. Üreticiye telefon açtım 270TL istiyor sanki işletim sistemi yazdı arkadaş, hepi topu 800kb yazılım...

Alıntıları Göster
    Korsan kullanmak yerine Freeware çözümlere yönelmek en mantıklısıdır. (Windows alamıyosan linux kur, Office alamıyosan kingsoft kullan , oyuna paran yetmiyosa f2pye yönel ...)

• quote:

Orijinalden alıntı: WiiSmash

Korsan kullanmak yerine Freeware çözümlere yönelmek en mantıklısıdır. (Windows alamıyosan linux kur, Office alamıyosan kingsoft kullan , oyuna paran yetmiyosa f2pye yönel ...)

Alıntıları Göster
    Adobe master collection+Lightroom+office+windows 7+data kurtarma+dönüştürücü programlar+oyunlar=Öğrenci bütçesi zarar.

Tamam bir emek var kendi açımızdan düşünelim Adobe öğrenci paketi 400 küsür nerdeyse ben öğrenci halimle nasıl veriyim?Crackli yazılımlar bugün için var.Ha orjinal oyun alıyodum ps2 ye ama gerçekten sevdiğim oyunları.Bir gelirim olduktan sonra gerisi kolay zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: dawras

Adobe master collection+Lightroom+office+windows 7+data kurtarma+dönüştürücü programlar+oyunlar=Öğrenci bütçesi zarar.

Tamam bir emek var kendi açımızdan düşünelim Adobe öğrenci paketi 400 küsür nerdeyse ben öğrenci halimle nasıl veriyim?Crackli yazılımlar bugün için var.Ha orjinal oyun alıyodum ps2 ye ama gerçekten sevdiğim oyunları.Bir gelirim olduktan sonra gerisi kolay zaten

Alıntıları Göster
    Durumum var ve korsan olmayan yazılım/oyun kullanmam

• Ben de original yazılım taraftarıyım.

Fakat yine de kuşkularım var. Bir yazılım film ya da oyun defalarca emek verilerek üretilmez, bir defa ortaya çıkarıldıktan sonra, milyonlarca kopyası takır takır üretilir.

O kopyalardan elde edilen paraları hak ediyorlar etmiyorlar mı, bu çok kafa karıştıran bir mes'ele.

Ben tam olarak emin olamadığım; ama hakkettikleri kanaati ağır bastığı için senelerdir orginal taraftarıyımdır, korsana bulaşmıyorum.

Hem korsanın yaygınlığı sebebiyle hem de Blu-ray yaygınlaştığından olsa gerek dvd filmlerde kayda değer düşüşler sözkonusu.

İzlenmeye değer gördüğüm film sayısı çok ama çok az; öyle ki, 100 tane filmin konusuna bakıyorsam içlerinden taş çatlasa 3 tanesi hakkında faydalı olabileceğiine yönelik bir izlenim edinebiliyorum ve çok kere bu ince elemeli sık dokumalı seçimlerimde bile sıklıkla yanıldığımı farkediyorum.

Bir de arkakağında filmin özetini yazan filmlerden ve / veya filmin sağına - soluna, önüne - arkasına yere göğe sığdırılamama anlamı çıkan laflar serpiştirmelerinden nefret ediyorum! Ki hemen hemen bütün film kapaklarında bu var. Filmin başını ve sonunu öğrendikten sonra filmi izlemenin ne anlamı var acaba?

Yılda 1 ya da 2 film ya alırım ya almam. Mesela yaklaşık 1 ay kadar bir dvd film almıştım 3,90 TL mi neydi; ama o günden bu yana izlemek kısmet olmadı.

Original program olarak da bir tek Microsoft Windows Vista ile Microsoft Office 2007 programları var.

Sonuç olarak; gerçekten çok kafa karştıran bir mes'ele.

Şahsen bu belirsizlikten dolayı akıl tam olarak mutmainn olamadığından olası bir hakka girmeyeyim diye original kullanıyorum, original kullanılması taraftarıyım.

Şöyle de düşünüyorum; eğer mesela Microsoft Office alacak para yoksa, alternatif programlarla idâre ediledursun. Fakat illa da Microsoft Office olsun isteniyorsa, fiyat araştırılması yapılsın, kısa zamanda piyasa değerinin çok çok altında satan bir vatandaşa rastgelinir ve satın alınır. Tecrübeyle sâbittir

• quote:

Orijinalden alıntı: WiiSmash

Alıntıları Göster
    korsan dediğiniz bir ürünün üreticisi haricinde kişiler tarafından kullanılıp gelir elde edilmesi ise bunun sonucu belli. ama iş satılan ürünün paylaşılması ise, aslında aynı gibi gözükseler de gayet tartışılabilir bir durumdur. dünya da yavaştan bunun farkına varmaya başladı ki farklı çözümler arıyorlar. müzik arşivlerini bünyesinde bulundurup yasal olarak dinletip aylık üyelik ücreti veya reklam gelirleri ile dengelemek gibi. derine inersek öyle extrem durumlar var ki telif konusunda. adam diyor ki bu benim bestem bu şarkıyı başkası kullanamaz. belki bu bestenin aynısını yapacak başka insanlar var? onların da hakkını elinden almış olmuyorlar mı ? örnek çok uçuk geliyor ama mantıkta yeri var mı var. aynı şekilde bir yazılımı aldınız kullanıyorsunuz. diyelim ki bir arkadaşınızın da aynı programa ihtiyacı oldu. satın aldığınız her ürün gibi ödünç verme hakkınız var mıdır ? burada problem çıkaran durum nedir ? ürünün aynı anda birden fazla kişi tarafından kullanılabilmesi. yine ekstrem örnekle gidelim.
    gidip çiçekçiden çiçek aldın geldin. tohumlarından yüzlerce çiçek büyüttün yetiştirdin. bunu da arkadaşlarına dağıttın. çiçekçi sana gelip: bu benim özel ürettiğim çiçekti ben bunu özel aşılaşmıştım telifi bana aittir diyebiliyor mu ? telif dediğin zaten var olan şeyleri bulup sahiplenmek değil mi bir bakıma. o çiçekteki dna neyse müzikte de notadır.
    telif dediğiniz şey düşünceler nesilden nesle aktarılırken öznel kılıp sahiplenmektir. bu da saçmalığın daniskası. apple gidiyor dikdörtgen şeklinde benzer ekranın telif hakkını almaya çalışıyor telefonda. bu mantıkla tesla mezarından çıkıp gelse donuna kadar alır heralde bu adamların. bilim ve sanat para için yapılmaz. bunun yanında hayatını buna adamış adamlar zaten birşey ürettiklerinde karşılığını alırlar. para için değil gerçekten emek verilerek film çekilirse o filmi korsan izleyen bile gidip bir de sinemada izliyor hatta bir izleyen 3 e 5 e gidiyor dayanamayıp. aynı şekilde bazı sanatçıları canlı dinlemek için konserlerine dünya paralar ödüyor insanlar. oyun yapımcısına hayranları toplanıp milyon dolar bağış yapıyor destekliyor yeni oyun üretmesi için.
    milyon tane örnek verilir konu uzar ama tek şunu diyeyim. microsoft çıkıp da windows un korsanı hakkında konuşamaz arkadaş. adama sorarlar sen nereden bulmuştun acaba bu işletim sistemini diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

korsan dediğiniz bir ürünün üreticisi haricinde kişiler tarafından kullanılıp gelir elde edilmesi ise bunun sonucu belli. ama iş satılan ürünün paylaşılması ise, aslında aynı gibi gözükseler de gayet tartışılabilir bir durumdur. dünya da yavaştan bunun farkına varmaya başladı ki farklı çözümler arıyorlar. müzik arşivlerini bünyesinde bulundurup yasal olarak dinletip aylık üyelik ücreti veya reklam gelirleri ile dengelemek gibi. derine inersek öyle extrem durumlar var ki telif konusunda. adam diyor ki bu benim bestem bu şarkıyı başkası kullanamaz. belki bu bestenin aynısını yapacak başka insanlar var? onların da hakkını elinden almış olmuyorlar mı ? örnek çok uçuk geliyor ama mantıkta yeri var mı var. aynı şekilde bir yazılımı aldınız kullanıyorsunuz. diyelim ki bir arkadaşınızın da aynı programa ihtiyacı oldu. satın aldığınız her ürün gibi ödünç verme hakkınız var mıdır ? burada problem çıkaran durum nedir ? ürünün aynı anda birden fazla kişi tarafından kullanılabilmesi. yine ekstrem örnekle gidelim.
    gidip çiçekçiden çiçek aldın geldin. tohumlarından yüzlerce çiçek büyüttün yetiştirdin. bunu da arkadaşlarına dağıttın. çiçekçi sana gelip: bu benim özel ürettiğim çiçekti ben bunu özel aşılaşmıştım telifi bana aittir diyebiliyor mu ? telif dediğin zaten var olan şeyleri bulup sahiplenmek değil mi bir bakıma. o çiçekteki dna neyse müzikte de notadır.
    telif dediğiniz şey düşünceler nesilden nesle aktarılırken öznel kılıp sahiplenmektir. bu da saçmalığın daniskası. apple gidiyor dikdörtgen şeklinde benzer ekranın telif hakkını almaya çalışıyor telefonda. bu mantıkla tesla mezarından çıkıp gelse donuna kadar alır heralde bu adamların. bilim ve sanat para için yapılmaz. bunun yanında hayatını buna adamış adamlar zaten birşey ürettiklerinde karşılığını alırlar. para için değil gerçekten emek verilerek film çekilirse o filmi korsan izleyen bile gidip bir de sinemada izliyor hatta bir izleyen 3 e 5 e gidiyor dayanamayıp. aynı şekilde bazı sanatçıları canlı dinlemek için konserlerine dünya paralar ödüyor insanlar. oyun yapımcısına hayranları toplanıp milyon dolar bağış yapıyor destekliyor yeni oyun üretmesi için.
    milyon tane örnek verilir konu uzar ama tek şunu diyeyim. microsoft çıkıp da windows un korsanı hakkında konuşamaz arkadaş. adama sorarlar sen nereden bulmuştun acaba bu işletim sistemini diye.

Alıntıları Göster
    Orjinal alınması taraftarıyım ama korsan kullanmanın zararsız olduğunu düşünüyorum. Sonuçta korsan alan adam yazılımı yapanın cebinden birşey almıyor ve bu adam korsan almasa bile yine orjinal alamayacak. Yani hiçbir zararı yok satıcıya.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

Orjinal alınması taraftarıyım ama korsan kullanmanın zararsız olduğunu düşünüyorum. Sonuçta korsan alan adam yazılımı yapanın cebinden birşey almıyor ve bu adam korsan almasa bile yine orjinal alamayacak. Yani hiçbir zararı yok satıcıya.

Alıntıları Göster
    kim hortlatmış konuyu bilmiyorum ama saglamoyun ile tanıştım tanışalı aksi şekilde davranamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Toksikoman

kim hortlatmış konuyu bilmiyorum ama saglamoyun ile tanıştım tanışalı aksi şekilde davranamıyorum.

Alıntıları Göster
    bilgisayarda bir sey diyemem de. abi herifler 1 dolara oyun almamak icin jailbreak yapiyorlar lan. yuh be arkadasim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

bilgisayarda bir sey diyemem de. abi herifler 1 dolara oyun almamak icin jailbreak yapiyorlar lan. yuh be arkadasim.

Alıntıları Göster
    parası olanlar orjinal alır zaten uğraşmaz korsanıyla olmayanlar ne yapsın.
    2.si para verdiğin şey seni nekadar tatmin edecek yada ederi nedir.
    bence şuanda parasını hak eden hiçbir yazılım yok. para eden onlarca var tabiki ama istisnalar dışında gerçekten zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bell-mere

Durumum var ve korsan olmayan yazılım/oyun kullanmam

Alıntıları Göster
    yıllar yıllar önce işportada satılan mp3 cdlerinden sonra sadece boş cd/dvd ye para verdim , he bide mah. elemanlarla toplanıp film izleriz arada ama altyazılı izlemiyolar o yüzden dublajlı film alıyoruz , tabi oda korsan 3-5 lira falan ama bunu saymıyorum

oyun , müzik , film , program alayı korsan

parayı sponsorlardan kazansınlar yada fiyatları düşürsünler bi oyuna 100 lira vermem , müzik film falan yine vermem , programlara hiç mi hiç vermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakup13 -- 17 Nisan 2013; 5:22:35 >

• Fahiş fiyatlar olmasaydı korsan sorunu çözülürdü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Katılıyorum,ama genelleme yapamayız gene hocam.Bazıları telefonu kişiselleştirmek için yapıyorlar,bu itunes telefonu biraz mahkum ettiği aşikar oldugu için.Tabi sonradan doğan jailbreak etkisi ile cok cok sorun yaşanıyor.Bazı telefonlarda benim hiç yaşamadım sorunlar oluyor apple kategorisine ugruyorsanız eğer cokca görürsünüz.Bir tane telefonda resmen ısınma problemi uyarısı vermiş,arkadaş bilgisayar sanki de uyarı veriyor,bu sorunu yaşayan arkadaşa jailbreak kullanıyor musun dedim,sövmediği kaldı biliyor musun ?İnsanlara yardım etsende kendi bildiklerini yaparlar,şimdi ben jailbreak kullanmıyorum karşıyım dediğimde adamlar bana ahmak mısın gözüyle bakıyordur forumda.Ben açıkcası jail break yapıpta telefonun dengesini bozmak istemiyorum cunku işin içine korsanla eş ağırlıktaki olan illegal giriyor işin içine.

Konuya gelicek olursak,playstation 3 üm var,her oyunu orjinal almak zorundayım.Tabi bununda illegali var ama bunu yapmak cihaza iphone da oldugu gibi zarar veriyor.Keza kime söylesem önce şeyine takmaz ama sonra vah alet gitti şöle etti diye hayıflanır.Bilgisayarda cogu illegal programlar felaket açığa sebep oluyor zaten bu konuya şimdi derinlemesine girersem %500 tartışma cıkar o yüzden emeğe saygı gösterin diyip cıkıyorum konudan zaten sabaha burası kilitlenir kavgadan ötürü.Ha bide pc oyunları cok pahalı diyen arkadaşlar,Pc kullanıyor ama Steam den haberi yok cogunun,ben pes 2013 ü ilk cıktıgında steamden 35 liraya gittigidiyor aracılıgı ile almıştım,playstation 3 kullanan arkadaşlarda playstation plus alarak oyunları %10 indirimle alabiliyor ve bu üyelik size ayda 5 oyun bedava freemium oyunlar veriyor,hepside geçen senelerin en güzel oyunu mesela geçen ay sleeping dogs u verdi.Playstation 3 üreticisi Sony neden Türkçe oyun yapıyor sanıyorsunuz ki,tabikide illegal cok kullanılmadıgından ötürü,niye cunku oyun kitlesi kurucu sonye ve oyun yapımcılarına sürekli destek cıkıyor oyunu alarak.Çogu oyun playstation 3 te türkçe mesela,xboxcılar gelip bizim oyunlar neden türkçe dediklerinde zorrent kullandıklarını söyleyince ayrı bir alevlenip köpürüyorlar.Yani birşeylerin farkına varmalı artık insanların nediyeyim.

Bilgisayarda mesela,antivirüs programıda kesin olmalı ama bunu gidip paralı almalı kesinlikle.Zaten vatan computer tarzı yerlere gidin cok komik rakamlara satıldıgını görürsünüz.Ayrıca bu photshop tarzı programlar da felaket ucuz sadece kod ile olanlarından bahsediyorum.Yani programlarla aşikarsanız eğer korsan bahane edilemez bence cok zor durumda kalmadıgınız sürece korsana bulaşmak bence vicdan yapar adamda.Açıkcası ben bundan seneler önce üç beş programda vardı ama son 8 senedir yok.Hele zaten sahte windows kullananları hiç anlamıyorum,o siyah ekran cıkıyor arka planda aktif edin falan onu gördüğü halde kullanan insanlar cok yani,tahammül edilemez la o ekrana.

edit:oyun,program,müzik hepsi lisanslı ve free olanlardan oluşmakta.Filmleride genelde sinemada izliyorum,sezon dizileri CNBC-e tarzı yerlerden bakarım.Lakin film ve dizi fazla izlemiyorum genede o yüzden fazla sıkıntı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DeviantART -- 17 Nisan 2013; 5:53:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Canis_Majoris_Vy

orjinal yazılım, dvd vs hiç almadım. ayrıca emek hırsızlıgı oldugunu falanda düşünmüyorum en basitinden boş dvd nin fiyatı belli ben bir filme hayatta o kadar para vermem(büyük konuşmayayım bulamadıgım filmlerin dvdlerini alabilirim belki ) şu fiyatı uygun hale getirseler insanlar tenezzül bile etmez korsana . 1 yazılım 50mb fiyatı 70 tl , ama internetten indirmek 1 dk cracklamak 20 sn ,paranın cebinde kalmasının verdiği mutluluk paha biçilemez.

Alıntıları Göster
    Emek hırsızlığı tabiki korsan kullanmak.Pahalıysa hiç almayacaksın, pastırmada pahalı gidip çalıyormusun, napıyorsun yemiyorsun olup bitiyor.
    Yazılımlarda keyfi şeyler, zaten paralı olan yazılımların ücretsiz benzerleri var onlardan kullanabilirsin.
    50 mb lık dediğin yazılım bile ne kadar emek sonucu oluşturuluyor düşündünmü hiç.

• bir oyuna 120 lira verilir mi lan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgartr

bir oyuna 120 lira verilir mi lan?

oyunu hazırlamak daha zahmetli ama.ama korsan olmasaydı görürdük fiyatları.
  • Her şey bir yana günah be gardaşım,
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Her şey bir yana günah be gardaşım,

Kul hakkı ayrı onun affıda yok fakat işin dini boyutu ayrı o inanç meselesi vicdan meselesi

Not : Konuyu cevaplarda gördüğümde şaşırdım buradan hortçu arkadaşa selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: In Time

quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Her şey bir yana günah be gardaşım,

Kul hakkı ayrı onun affıda yok fakat işin dini boyutu ayrı o inanç meselesi vicdan meselesi

Not : Konuyu cevaplarda gördüğümde şaşırdım buradan hortçu arkadaşa selamlar

Alıntıları Göster
    Full korsan. PC de dahil. Elimden gelse evi de korsan kullanırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.