Şimdi Ara

Kortizon Kullananlar Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
1
Favori
10.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 48 mg kullanıyordum şimdi 8 mg kullanıyorum inşallah 1 haftaya kesicem tamamen.İlaç yüzümde şişme sivilce gibi yan etkiler yaptı ilaçı kullananlar bu ilacı bıraktıktan sonra bu yan etkiler geçtimi acaba

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kortizon Kullananlar Gelsin

Kortizon, vücudun iltihabı azaltmasına yardımcı olan güçlü bir ilaçtır. Ciddi tıbbi durumların tedavisinde etkili olsa da bazı yan etkilerle gelebilir. Kortizonun bilinen yan etkilerinden biri de sivilcedir.

Kortizon Sivilce Yapar mı?

Evet, kortizon sivilce yapabilir. Kortizon, yağ bezlerinin aktivitesini artırarak sebum üretimini tetikler. Artan sebum cilt gözeneklerini tıkayarak iltihaplı sivilcelere yol açabilir.

Prednol Sivilce Yapar mı?

Prednol, yaygın olarak kullanılan bir kortikosteroid türüdür ve diğer kortikosteroidler gibi sivilce yapabilir.

Kortizon Sonrası Sivilce Nasıl Geçer?

Kortizon kullanımına bağlı sivilceler genellikle tedavinin kesilmesinden sonra geçer. Ancak bazı durumlarda sivilceler tedaviyi bıraktıktan sonra da devam edebilir. Kortizon sonrası sivilceleri tedavi etmek için şu yöntemler uygulanabilir:

• Topikal Akne Tedavileri: Salisilik asit veya benzoil peroksit içeren topikal akne tedavileri sivilceleri azaltmaya yardımcı olabilir.
    • İlaç Tedavisi: Ağır kortizon sonrası sivilcelerde oral antibiyotikler veya retinoidler gibi ilaç tedavileri gerekebilir.
    • Lazer Tedavisi: Lazer tedavisi, inatçı kortizon sonrası sivilcelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Kortizon tedavisi sırasında veya sonrasında sivilce geliştirirseniz, en iyi tedavi seçeneklerini belirlemek için bir dermatoloğa danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam olarak ne icin kullaniyorsunuz hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçiyo kardeşim bi aya kalma geçer ilacı bıraktıysan tabi..tuzlu yağlı fazla yediysen şişiyo heryerin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim çocukluğundan beri yıllarca kullandı. Ara ara şişme yaptı ama geçti onu nedense çok etkilemedi doktorlar bile şaşırdı. Tuz çok kullanmayın hocam bir de bol su için ki ödemi atsın. Geçmiş olsun, kenndinize iyi bakarsanız bir şey kalmaz :))

• Wiz_Khalifa kullanıcısına yanıt
    6 aydır kanser yüzünden kemoterapi görüyordum kemoterapi ilaçı akciğerimde toksin oluşturmuş nefes alırken sorun yaşıyordum toksini temizlemesi için verildi
  • En başta dikkat etmedim baya bi sivilce,göbek,yüz şişmesi olmuştu doz azaldıkca göbek yok denecek kadar azaldı sivilcede baya azaldı ama yüzüm şiş çevremdekiler eskisine oranla şişlik inmiş diyor ama bana yine fazla geliyor şişlik
  • quote:

Orijinalden alıntı: 55ekrem

6 aydır kanser yüzünden kemoterapi görüyordum kemoterapi ilaçı akciğerimde toksin oluşturmuş nefes alırken sorun yaşıyordum toksini temizlemesi için verildi

Geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Gecmis olsun

• quote:

Gecmis olsun hocam Allah sifa versin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wiz_Khalifa kullanıcısına yanıt
    Sağolun arkadaşlar teşekkür ederim
  • Yas kacti hocam ?

• 18
  • 55ekrem kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun
  • Öncelikle hocam geçmiş olsun Allah şifa versin
    Benim annem de zamanında kullanmıştı onu bilgilendirmemişlerdi tuz falan çok kullanma diye annem de baya kilo aldı şuan vermekte zorlanıyor tam araştırmadım ben ama siz araşltırın isterseniz
  • Bu mg azaltmalar ve ilac kesmeler doktor kontrolünde oluyordur umarım.

• Geçiyor kardeşim, fakat kullandığın dönemde tuza çok dikkat etmelisin. Bir de ilaç iştah açıyor kendini tutmaya çalış. Kafaya da takma hepsi geçicek inşallah.

• Tost yeme sakin forumda sivilceler coşar mazallah ...

• beni kimse kullanamaz !
  • Evet doktor kontrolünde 15 günde bir kontrole gidiyorum
  • daykoo kullanıcısına yanıt
    48 mg kullanırken baya acıktırıyordu tutamadım vallahi kendimi fazla yemek yiyen biri olmamama rağmen.Şuan 8 mg kullanıyorum acıktırma hissi geçti yüzümdeki sivilcelerde baya azaldı 4 gün sonra tamamen bırakıcam inşallah ilacı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.