Şimdi Ara

Koşarken çok yorulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık bir aydır kick box yapıyorum ilk başta 10-15 dakika civarı koşuyoruz 10-15 dakika durmadan ilk 5 dakikası yorularak koşuyorum sonrasında çok yoruluyorum kenara çekiliyorum vb çalışmadan önce su içmemeye dikkat ediyorum ama buna rağmen karın kısmımda bazı ağrılar oluyor ve çok yoruluyorum, nefes almayada dikkat ediyorum burundan alıp ağızdan veriyorum ama ilk 5 dakikayı zar zor bitirip kenara çekiliyorum biliyorum zamanla kondisyonum geliştikçe daha fazla süre dayanabileceğim ama resmen sırf bu koşu olayı yüzünden gidesim gelmiyor sizce nasıl daha uzun süre dayanabilirim? daha önce böyle durum yaşamış olanlar nasıl çözdü zamanla düzelir mi, anlatırmısınız ?

• tahminen bişey yoktur ama ne olur ne olmaz kalbine bir baktır. çabuk yorulmak bi ihtimal kalpten de olabilir ekokardiyografi çektir.

kendini kalbini çok zorlama ağır spor yapma. 15 dakika koşmak çok fazla. koşu için 3 dakika iyidir.

koşmak yerine dövüş antreman yap. tamam koşmak kaçarken gerekli ama herkes koşamaz sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşmak zorunlu kardeşim. Vucüdü ısındırıp öyle spora başlatıyorlar. Bugün eğitimi ben verdim. Rahat 10-15 dakika koşturdum, koşarken hareket yaptırdım. Bi 5-10 dakikada zıplamayla karışık hareketler yaptırdım.

Kondisyon için koşmak en iyisi. Düz durduğun yerde antreman yaparsan verim elde edemezsin ve ısınmadan tekme yumruk atmaya kalkarsan kendini sakatlarsın.

Arkadaşın sorusuna da gelince, 2 seneden fazladır yapıyorum bende. Her yorulduğumda bir adım daha bir adım daha diye diye bir antremanı tamamlayamaya başladım üstelik kickboks sonrası hayatta 1 kere sahile çıkıp koşu yapmadım.

Spora gitmeden 2 saat önce yemek ye. Enerjili ol. Gün içinde kilona bağlı olarak su tüket. Koşma imkanın varsa haftasonları yavaş tempoda koş.

Ayrıca antremana başlarken koşu hızın ney? % üzerinden bir değer verir misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Koşmanın zorunlu olduğunu biliyorum bizim hoca sert çalıştırıyor durmaya yavaşlamaya izin vermiyor bu yüzden sıkıntı olabiliyor, antremana başlarken yürüyerek başlıyoruz ilk 30 saniye sonrasında orta tempo koşuyoruz ve gerçekten yorucu emin olabilirsin hocamız sağolsun çok iyi bir hoca ve branşımızın ne olduğunu bize çok iyi gösteriyor, zaten bu başlığı spora ilk başladığım haftalarda yazmıştım artık o kadar sıkıntı çekmiyorum çok daha iyi performansım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Koşmak zorunlu kardeşim. Vucüdü ısındırıp öyle spora başlatıyorlar. Bugün eğitimi ben verdim. Rahat 10-15 dakika koşturdum, koşarken hareket yaptırdım. Bi 5-10 dakikada zıplamayla karışık hareketler yaptırdım.

Kondisyon için koşmak en iyisi. Düz durduğun yerde antreman yaparsan verim elde edemezsin ve ısınmadan tekme yumruk atmaya kalkarsan kendini sakatlarsın.

Arkadaşın sorusuna da gelince, 2 seneden fazladır yapıyorum bende. Her yorulduğumda bir adım daha bir adım daha diye diye bir antremanı tamamlayamaya başladım üstelik kickboks sonrası hayatta 1 kere sahile çıkıp koşu yapmadım.

Spora gitmeden 2 saat önce yemek ye. Enerjili ol. Gün içinde kilona bağlı olarak su tüket. Koşma imkanın varsa haftasonları yavaş tempoda koş.

Ayrıca antremana başlarken koşu hızın ney? % üzerinden bir değer verir misin?

yo zorunlu değil çoğu kavga tek yumrukta bitiyorken aşırı kondisyon kasıp kalbe yüklenmeye gerek yok.

hiç ısınmadan yarım saat sparring yapılabilir.

enerjiyi doğru kullanırsan az enerjiyle de çok iş çıkabilir.

ben kimse koşmasın demiyorum ama koşuyu herkesin bünyesi kaldırmaz. herkes aynı değildir.

• Bir yumrukta kavga biteceğini bizde biliyoruz ama sokakta kullanmıyoruz.

3 round 3 dakikalık bir kickboks maçında tek yumrukla indirmeye mi bakacaksın, kondisyonunu iyi kullanıp rakibi indirmeye mi bakacaksın?

2. Roundun ortasında rakip pataklamaya başlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

Bir yumrukta kavga biteceğini bizde biliyoruz ama sokakta kullanmıyoruz.

3 round 3 dakikalık bir kickboks maçında tek yumrukla indirmeye mi bakacaksın, kondisyonunu iyi kullanıp rakibi indirmeye mi bakacaksın?

2. Roundun ortasında rakip pataklamaya başlar.

hiç belli olmaz orası.

• hayrikoc61 kullanıcısına yanıt
    Kondüsyonu olmayan adam 1 round bile çıkaramaz , ringe çıkmayan bilemez size katılıyorum. Ben 3 aydır boks çalışıyorum. Kondüsyonum iyi sanırdım. İlk roundun son saniyeleri köşede yumruk yiyerek geçti. Nefes kontrolü her şeymiş onu anladım

• AdamBaliKokusu A kullanıcısına yanıt
    O anki heyecan, acıyan can, kazanacam mk kaybedecem mi korkusu başa bela. İstanbul türkiye şampiyonalarına, salon açılışlarına katıldım ve dövüştüm. Salonda 30 dakika aralıksız kum torbası döv, 2. Roundun ortalarında gidiyorsun. O 3 dakikada geçmek bilmiyoe.

• Kondisyonun gerekliliği zaten tartışmaya açık bir konu değil kesinlikle gerekli benim sorunum kondisyon çalışmak istememem değil çalışamamaktı o sorunu da çözdüm zaten artık çok daha iyiyim eskisinde göre 10 dakika yorula yorula da olsa bitiriyorum sağolun cevaplar için.
  • sorunun çözüldü mü kardeşim, kaç dakika koşabiliyorsun?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.