Şimdi Ara

KOSKOCA FORUMDA BİR MAC OS UZMANI YOK MU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar asus marka n10 usb wireless modem aldım uzatma kablosu ile pencereden dışarı çıkarmak ve dışardaki arkadaşımın ağına bağlanabilmek için.. alırken özellikle baktım mac desteği var görünüyordu. ben de mac os lion kullanıyorum, driver cdsini taktım içinde mac os 10.5 için installer vardı onu yükledim ama modemi takınca hiçbirşey olmadı, uygulamalara baktım asus tek yazan bir app var, tıkladım o da açılmadı force quit yaptım şimdi ben bu usb wireless modemi nasıl tanıtacağım mac os liona, ağ tercihlerinden yapmam mı gerek nasıl olacak bir yardım edin ne olur elimde patlayacak yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gayrısafi milli hasıla -- 16 Eylül 2011; 20:16:19 >

• bu soylenen sorunun macos uzmanı ihtiyacı yokki, senin asus guncel suruculerine ihtiyacın olacak, o yuzden asus uzmanı ile gorusmende fayda var, asus sitesini biraz kurcalayıp guncel sürücüleri varsa onları kurabilirsin...
  • Yine de burası Macbook vs. konusunda çok pasif, daha aktif hatta TR'nin en aktif mac forumları hangisi bilgi olan var mı ?
  • hocam ortalıkta esip gürleyene kadar sitesine girip arama yapsaydınız şu sonuç çıkıyor:

"ASUS USB-N10 driver for MAC OS 10.4/10.5/10.6": http://www.asus.com/Networks/Wireless_Adapters/USBN10/#download

Ayrıca forumlarda Lion ile sorunsuz çalıştığı belirtiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ****.

Yine de burası Macbook vs. konusunda çok pasif, daha aktif hatta TR'nin en aktif mac forumları hangisi bilgi olan var mı ?

umarım reklam gibi olmaz ama turkmac türkiyedeki türkçe mac hakkında en geniş içeriğe sahip
  • quote:

Orijinalden alıntı: gayrısafi milli hasıla

arkadaşlar asus marka n10 usb wireless modem aldım uzatma kablosu ile pencereden dışarı çıkarmak ve dışardaki arkadaşımın ağına bağlanabilmek için.. alırken özellikle baktım mac desteği var görünüyordu. ben de mac os lion kullanıyorum, driver cdsini taktım içinde mac os 10.5 için installer vardı onu yükledim ama modemi takınca hiçbirşey olmadı, uygulamalara baktım asus tek yazan bir app var, tıkladım o da açılmadı force quit yaptım şimdi ben bu usb wireless modemi nasıl tanıtacağım mac os liona, ağ tercihlerinden yapmam mı gerek nasıl olacak bir yardım edin ne olur elimde patlayacak yoksa

Lion'da kernel vb. temel değişiklikler var ve bu da güncel driveri çıkartılmayan donanımların düzgün çalışmamasına sebep olabiliyor.

İmkanın varsa makinene Snow Leopard kurup öyle denesen veya Lion için internetten driver arasan daha mantıklı olur.

Hatta burada da bu konuya değinmişler:http://www.teknoseyir.com/25023/ttnet-3g-modem-garanti-macerasi-ve-mac-os-lion-uyumu/

Ağ tercihlerinde yeni modemini görüyorsa ordan aktifleştirmen gerekiyor olabilir tabi onu harici modem kullanmadığım için bilemeyeceğim.

• ben şöyle bir araştırdım da adamın biri yabancı bir forumda asusun diğer usb wireless ürünlerinden birinin driverini kurup öyle denemiş başarmış şuan lionda çalışıyor yazıyordu
  • ayrıca katılıyorum dh mac forumu çok pasif
  • Arkadaslar konusu acilmisken bir sey sora=mak istiyorum. MAC'de HDD markasini nereden ogrenebilirim bulamadim bir turlu ?
  • quote:

Arkadaslar konusu acilmisken bir sey sora=mak istiyorum. MAC'de HDD markasini nereden ogrenebilirim bulamadim bir turlu ?

System Profiler'ı açıp Serial-ATA kısmından görebilirsiniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: belediye encümeni

ayrıca katılıyorum dh mac forumu çok pasif

DH mac forumunun pasif olmasının en büyük sebebi forumun ergenlik çağındaki çocuklar tarafından istila edilmiş olması.

iphone bölümüne yazsanız fandroidler alakalı alakasız konuşuyor, apple forumuna yazsanız kesin bir süperzekalı çıkıp "o paraya pc toplarsın, apple gereksiz vs." gibi saşma sapan cevaplar yazıyor.

Şahsen ben bile artık bu çok seviyor olsam da foruma birşeyler yazmaktan sıkıldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fenerbahçe SK

quote:

Arkadaslar konusu acilmisken bir sey sora=mak istiyorum. MAC'de HDD markasini nereden ogrenebilirim bulamadim bir turlu ?

System Profiler'ı açıp Serial-ATA kısmından görebilirsiniz..

Teşekkür ederim. Yeni aldığım macbook air'in SSD'i samsung çıktı,şanslıyım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.