Şimdi Ara

Koskoca Türksat Kablonet'de modem yok (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşimin de türksat, modemi bozuldu ve modem yokluğundan bir aydır evde net yokmuş.
    Sonunda kızıp Vodafone ev adsl internet paketi almış, gelip hemen bağlamışlar.
    Cayma bedelini de vodafone ödemiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ciddeb bıktım bu kablonet kesintisinden sürekli arıza. Değiştiremiyorum da 4 ay kalmış tahattüt 500 lira çıkıyor cidden inamamıyorum nasıl 500 lira çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frux kullanıcısına yanıt
    bende vodafone a geçicem cidden çıldırdım ama trilyon para çıkarıyor.

• Ustam dünyanın en şanslı insanı olabilirsiniz. İyiki modem yokmuş. Valla bize verdiler külüstür. Çöp bi Netmaster kullanmaya çalışıyoz. Gidin motorola alın. Tplink alın. Amazonda n alın 1 haftaya gelir elinize. Mis gibi kullanırsınız. Başınız ağırmaz sonrasında.

• modemler nerde mi
    urun.n11.com
    Netmaster Infinity401 Docsıs 3.0 24x8 Kablosuz Modem - n11.com
    https://urun.n11.com/uydunet/netmaster-infinity401-P321737764

ortada bi çelişki var yalnız gençler türksatta modem yok diyorlar ama netmaster kendisi n11 de satıyor modemlerini, netmaster heralde böylesini daha karlı buldu :D

• Böyle bir modemi alıp TR'de kullanabilir miyiz sizce

MOTOROLA MG7540

Adaptör ile tabi? Sisteme kayıt yaptıran oldu mu böyle yurtdışından aldığı modemi?
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Bu modem özelinde birşey söyleyemem , fakat SURFboard SB6141 ( USA menşeili modem ) modemi ebay den alıp 3 yıl kullandım, Gayette güzel çalıştı.

Tam bilmemekle birlikte sadece Türksat ın Amerika standartında Docsis altyapısı olduğu ve bu sebepte orada çalışanın burada çalışacağı yönünde.

Uzak durulması gereken ise Avrupa tabanlı docsis modemler, routerlar.

Bunlarda EuroDocsis diye geçiyor.

Bunlar şuana kadar kişisel okuduğum bilgilerdir. %100 doğrudur diyemem , sorumluluk almam. :-D
  • Aradım modem yok diyorlar, bağlatmak istiyorum nasıl çözebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: getta

Aradım modem yok diyorlar, bağlatmak istiyorum nasıl çözebilirim.
    1 hafta 10 gün sabrederseniz modemler dağıtımda. başvurunuzu yapın modem beklemede diye işiniz beklemeye aldırın ve modem geldiği an ilk sıralardan tesisiniz yapılsın.

bekleyemem derseniz 2. el tercih edilir ama değmez derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

1 hafta 10 gün sabrederseniz modemler dağıtımda. başvurunuzu yapın modem beklemede diye işiniz beklemeye aldırın ve modem geldiği an ilk sıralardan tesisiniz yapılsın.

bekleyemem derseniz 2. el tercih edilir ama değmez derim

Alıntıları Göster
    Beklerim ay sonuna kadar zamanım var. Sonra türk telekom aboneliğim bitiyor.

• Benim de 20 mayısta sözleşmem bitiyor, şu anda kullandığım modem eski model olduğundan daha hızlı bir tarifeye geçebilmem için Docsis 3 modem almam gerek. Fakat bahsettiğiniz gibi Türksat'ta modem yok, müşteri hizmetlerini aradım abone merkezlerinden temin edilebileceğini söylediler, 0850 441 2017 nolu telefondan abone merkezini aradım ellerinde "Technicolor TC7200" varmış fiyatını 200 TL dediler. Fakat modemi FALKON diye bir firma internet üzerinden mail-order ile satıyor ve kimlik fotokopisi kredi kartı numarası vs. istiyorlar. Bu bana pek uygunmuş gibi gelmedi, linki aşağıda. Lütfen konu hakkında bilgi ve fikirlerinizi paylaşırmısınız.

Mail-Order Linki: https://www.uydunetkablotv.com/mail-order/

Modemin Linki: https://turksatcable.com/technicolor-thomson-tc7200-modem/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 4 Mayıs 2019; 23:24:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Benim de 20 mayısta sözleşmem bitiyor, şu anda kullandığım modem eski model olduğundan daha hızlı bir tarifeye geçebilmem için Docsis 3 modem almam gerek. Fakat bahsettiğiniz gibi Türksat'ta modem yok, müşteri hizmetlerini aradım abone merkezlerinden temin edilebileceğini söylediler, 0850 441 2017 nolu telefondan abone merkezini aradım ellerinde "Technicolor TC7200" varmış fiyatını 200 TL dediler. Fakat modemi FALKON diye bir firma internet üzerinden mail-order ile satıyor ve kimlik fotokopisi kredi kartı numarası vs. istiyorlar. Bu bana pek uygunmuş gibi gelmedi, linki aşağıda. Lütfen konu hakkında bilgi ve fikirlerinizi paylaşırmısınız.

Mail-Order Linki: https://www.uydunetkablotv.com/mail-order/

Modemin Linki: https://turksatcable.com/technicolor-thomson-tc7200-modem/
    Falkon İzmir'de diye biliyorum. Falkon'a kimlik/kart fotokopisini vermek istemediğinizi, mümkünse mail order yerine havale/eft ile almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Kabul ederlerse Havale/eft yaptıktan sonra adres bilginizi iletirsiniz, onlar da ürünü kargolar. Böylece kimlik/kart fotokopisi vermeden ürünü almış olursunuz.

Profilinizde İstanbul'da olduğunuz yazıyor. Falkon havale/eft kabul etmezse 200 yerine biraz daha fazla ödeyerek İstanbul'dan ürünü satın alabilirsiniz. İstanbul için baktığımda şu satıcıları gördüm:

sahibinden.com
    Türksat Modem - Uydunet / Kablonet Modem ilanları uygun fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 666451611
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-turksat-modem-666451611/detay
    (177 tl ama abonelik kaydınızı almak şartıyla diyor. Eski abonelere de bu fiyata satıyor mu bilmiyorum.)

tr.letgo.com
    Çınar Mahallesi içinde, ikinci el satılık KABLONET DOCSIS 3 MODEM Technicolor - letgo
    https://tr.letgo.com/tr/i/kablonet-docsis-3-modem-technicolor_5e2de656-2d51-4a7a-9913-2e69418eed0b
    225 tl

sahibinden.com
    TÜRKSAT KABLO TV İLE UYUMLU DOCSİS 3.0 MODEM - Uydunet / Kablonet Modem ilanları uygun fiyatlarıyla sahibinden.com'da - 672257089
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-turksat-kablo-tv-ile-uyumlu-docsis-3.0-modem-672257089/detay
    250 tl

www.sahibinden.com
    Uydunet / Kablonet Modem Fiyatları, İkinci El ve Sıfır Seçenekleriyle sahibinden.com'da
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-thomson-modem-docsis-3.0-kutusunda-690008443/detay
    250 tl (twg-870 modeli, sanırım tc7200'den biraz daha eski.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 5 Mayıs 2019; 0:23:21 >

• EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, olmazsa dediğiniz gibi yapacağım, bir de yukarıda @HeroTech nickli arkadaş 10 mayıs itibarı ile Türsat'a gelecek demiş, onu bekleyip sonra alacağım.
    Yalnız aklımı karıştıran bir şey var piyasadaki Tecnicolor TC7200'lerin yeni değil yenilenmiş (Refrubished) olduklarını duydum, firma 2 yıl garanti veriyor fakat bir aksilik olduğunda ne olur bilinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 5 Mayıs 2019; 10:8:42 >
  • Bana da tc7200'ler yenilenmiş olabilir gibi geliyor. Yurtdışındaki sitelerde ürünün sıfır olarak satıldığını görmedim. 2012 yılında üretime başlanmış gibi gözüküyor. Yabancı sitelerde ürünle ilgili en yeni konular 2015-2016 yıllarından kalma. Büyük ihtimalle o zamandan sonra üretilmemiş. Alibaba'da(Çin toptan satış yeri) bu ürün refurbished olarak satılıyor. Büyük ihtimalle ürünler yenilenmiş ürünler.

Bu fiyat aralığında (200 tl) iki seçenek var. İkinci el, garantisiz netmaster 383z4, 383zn ya da 2 yıl garantili yenilenmiş tc7200. Fiyatı 310 tl civarına çıkarabilirseniz 2 yıl garantili, sıfır 383zn alabilirsiniz:

urun.n11.com
    Netmaster Cbw-383zn Docsıs 3.0 8x4 Kablosuz Modem - n11.com
    https://urun.n11.com/uydunet/netmaster-cbw-383zn-docsis-30-8x4-kablosuz-modem-P71586598

Onun dışında türksat'ın modem getirmesini bekleyip aylık 6 tl'ye türksat'tan kiralayabilirsiniz. (Türksat yaklaşık 1 yıldır cihaz satışı yapmıyor, gelen modemler muhtemelen sadece kiralanacaktır.)

Netmaster'dan yeni almayı düşünüyorum, fakat okuduğum forumlarda CBW-383Zn'lerde wirelles sorunu var diyorlar ne derecede doğrudur? Evde 3 kişi kullandığımız için bazılarımız modemden 4-5 metre uzakta olabiliyor.

NOT: Technicolor'un TC7200.20 diye bir modeli var Avustralyada 225 dolara satılıyor. TC7200 eskiden Macaristanda kullanılan bir modem imiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 5 Mayıs 2019; 14:15:38 >
  • Netmaster modemleri içerisinde kablosuzu tamamen sorunsuz olan bir modem duymadım. Kimisi sorun yaşamıyorum der, kimisi çok sorunlu der. Kişiden kişiye değişiyor. Ben 383z4 kullanıyorum. Daha iyi performans almak için kablolu kullansam da, telefonu vs kablosuz bağlıyorum. Kablosuz'da modemin yanındayken 35-40 mbit alabiliyorum. Biraz uzaklaştığım zaman 20-25 mbit'e düşüyor. Bu şekilde sorunsuz kullanabiliyorum.

Kablosuz için hangi modem olursa olsun (netmaster 383z4, 383zn, infinity 401, hatta ubee modemde bile) sorun yaşayan bulmak mümkün. Modemlerden bütçenize uygun bir tanesini alıp geçmekten başka yapabilecek bir şey yok. Kablosuzda idare edecek performansı varsa (sık sık bağlantı kopmuyorsa, videolar takılacak kadar yavaş değilse) yeterli. Bu yeterli değil ya da daha iyi bir performans bekleniyorsa, ayrı bir router(modemden ethernet kablosuyla aldığı interneti kablosuza çeviren cihaz) bağlamaktan başka yapacak bir şey yok.

• cmldrs kullanıcısına yanıt
    modem değiştirmeden aynı hız ve tarifede yeni taahhüt vermeye yanaşıyor mu turksat? 4-5 ay sonra ben de seninle aynı duruma düşücem.

Aslında haklısınız fazla düşünmeden bir 2.el alıp gittiği yere kadar devam etmek, zaten bizim için pek mühim değil, oğlum ise wirelles değil kablo ile bağlanıyor. Dediğiniz gibi elimde Netmasterin routeri de mevcut onu da evin zor çeken yerine yakın bir yere kadar uzatırsam sorun kalmaz.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Müşteri hizmetleri aynı tarifeden devam edebilirsiniz dedi, ama fiyatı epey pahallı halen 68 Tl ödüyorum yaklaşık 120-130 Tl arası bir ücret ödersiniz dediler. Docsis 2.0 modem ile aşağıda linki olan tek bir paket var sadece onu veriyorlar, o da bana pek uygun değil. Diğer tüm paketler için Docsis 3.0 modem gerekiyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 5 Mayıs 2019; 15:32:52 >

• cmldrs kullanıcısına yanıt
    Bakalım benden kaç lira isteyecekler? Şu 10 mbit limitsiz için 35 lira ödüyorum. Keşke aynı fiyatla tekrar 2 yıl taahhüt verebilsem :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.