Şimdi Ara

Koşmak Ve Yararları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
44.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mutlaka faydası var uzmanlar boşa konuşmuyo
  • herşeyden önce koşmak insanı inanılmaz derecede rahatlatıyo
  • tempolu yürüyüş, koşmak, yüzmek ve bisiklet binmek
    bunların hepsi amatör olarak spor yapmak isteyenler için ideal.
  • Konu açılalı baya olmuş ama arama motorundan ulaşan arkadaslar ıcın bır faydası olsun dıye bende
    ınternetten edındıgım bılgılerı paylasmak ıstedım.
    Yanlıslarım olabılır yıne sız arastırın.

Öncelikle şuradan yağ yakayım şurası dursun gibi bir kararı sen veremessin.
    Yağın hangi bölgeden başlayarak kaloriye cevirerek kullanılacagına vucüd karar verir.
    Erkekler alırken ilk once gobekten yaglanırlar en son gobegi eritirler.

Senin yasını ve kondusyon durumu bılemem tabı
    Kendim ıcın yaptıklarımı soylıyeyım.
    Oncelıkle 2-3 ay yuksek tempolu yuruyerek ıse basladım. Hem vucudum alıstı hem 10 kg verdım.
    Bir zaman sonra kosma ısıne gırıstım.
    Kosma ayakkabılarından edındım en basta.
    Birde nabız ring edındım.

Vucudun yag yakması ıcın 20 dk dan sonra hafıf tempolu kosarak (nabzı yağ yakma nabzında tutarak 120 gibi)

Yağ yakma nabzınıdayaşına göre soyle hesaplıyacaksın internettekı bılgılere gore

220 - yaş * 0.65
    220 - yaş * 0.75 arası
    ornek : 40 yaşındasın dıyelım.
    220- 40 = 180
    ---------------
    180 * 0,65 = 117 en az 117
    180 * 0,75 = 135

Sadece sporla olmaz yıyecek olayına dıkkat etmelısın.

• faydası olur eger agım sahım bı vucut yapmıcaksan ıstedıgın kadar kosabılırsın çünkü kosmak kasları azda osla gevsetır, ayak kaslarını bıraz gerer en cokta calflerı calıstırır, ıyı nefes acaar buda antreman sırasında oksıjen alma mıktarını kat kat artırır, bı anda yorulmazsın nefes alısını rahatlıkla kontrol edebılırısın kosu kadar yuzmede nefes acar daha ne dıyım kosunun ne zararını gördunuz kı mukemmel zayıflatır ınsanı bukadar yanı , son bı noktaya degıneyım kosu vucutun tum yerını calıstırır yanı ısınma gıbı buda yagları yakmaya yarar tum bölgelerdekı yaglar zamanla erımeye baslar buda ter olarak atılır ve zayıflarsınızz sorun karın bölgesı ısee asırı sabır ıstee senelerınızı alır öle 1 ayda göbek erıtme yalan
  • quote:

tempolu yürüyüş koşudan sağlıklıdır.Koşu kalbinizi ve eklemlerinizi zorlar.İlerde kalp krizi riski oluşturur

Kesinlikle boyle bir sey diyemeyiz. Kosuda en az yuruyuz kadar sagliklidir ve yuruyuzden cok daha fazla kalori yaktirir, kas yaptirir.

Kalp krizi riskide kesinlikle yanlis. Kalbimizde bir kastir ve calisdikca guclenir. Bunuda nabzimizi artirip kalbin vucuda daha hizli kan pompalamasini saglayarak yapabiliriz. Oyleki uzmanlar 45 dakika boyunca degisik hizlarda kosmanin, ayni tempoda kosmakdan cok daha yararli oldugunu belirtmisdir. Bu sekilde kalori yakimi daha hizli olucaktir.
  • Koşu tüm kardiovasküler çalışmalar içinde sanırım en etkilisi.Bunu yararını bizzat görmüş biri olarak söylüyorum.Nefes nefese kalmadan düşük tempoda,rahat bir şekilde yapacağınız 45dk-1 saatlik koşular hem yağları yakmada çok etkilidir hem de vücudu formda tutar.Akciğerlerinizi açar,metabolizmayı hızlandırır,vücut yağ tutmaz olur.Tabii tek başına koşu ile kilo verilmez.Öğün sayınızı arttıracaksınız.6 öğüne çıkaracak,sebze-meyveyi ön planda tutacak,beyaz ekmek yerine tam buğday yada tam tahıllı ekmek yiyeceksiniz.İşte o zaman hedefinize ulaşırsınız.Arkadaşların dediği gibi göbekteki yağlar hemen erimez.İlk 1-2 ay çok da eridiğini görmezsiniz moraliniz bozulur hatta "sen vazgeç bu işten eritemezsin yağlarını" diyenler olur.Onlara aldırmayın,sabırla kardiya devam edin.3.aydan itibaren hızla yağlar erimeye başlar.Ayda 4-5 kg olacak şekilde verdiğinizi görürsünüz.Ama beslenme konusunu atlamayın,çok önemli.6 ayda çok iyi yol alabilir kendinizi aynada görünce tanımayabilirsiniz.İnce fit bir vücut,yağlardan arınmış bir bel ve gögüs sizi çok mutlu eder.Herşey gibi bunun da sırrı sabır ve disiplinli çalışmadadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksemseddin -- 15 Mart 2009; 0:20:07 >

• koşun diyorsunuzda nerde koşucaz istanbulda koşulcak yer mi kaldı her yer beton.
  • spor yaptığınız sürede yemek yemeniz, uykunuz vs vs düzenleştiğini göreceksiniz... bu hafta yüzmeye başlıyorum
  • yağ yakımı için interval cardio

normal düz tempo cardiodan çok çok çok daha etkili bir sistemdir

tartışmasız araklı cardio (interval cardio) yapılmalı eğer amaç yağ yakımı ise

merak edenler için bu sayfayı dikkatle okumasını öneriyorum herşey yazıyor.

http://www.bodyforumtr.com/vbforum/kardiyo-y-ksek-iddetli-aral-t14942.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kliwaj -- 16 Mart 2009; 12:17:20 >

• en güzeli spor salonu
  • quote:

Orjinalden alıntı: splash17

en güzeli spor salonu

yüzme
  • arkadaşlar yanlardaki yağlardan nasıl kurtulcaz yaf sinir ediyo eritemiyom bitürlü 9 aydır spordayım yok gitmio duruyo hala yaa okadar hareket yapıom banamısın demiyo
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J@xx -- 18 Mart 2012; 17:08:32 >
  • yaşım 18 hiç yağım yok yazın 3-4 kilometre koşuyordum bu sene gene başlicamda neden koştuğumu bende bilmiyorum biryerde duymuştum koşarken tüm kaslarımızın çalıştığını duymuştum.Düzenli koşmayı bana önerirmisiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sesia

herşeyden önce koşmak insanı inanılmaz derecede rahatlatıyo

Kum torbasına vurmaktan daha rahatlatıcı.
  • bende yeni tempolu yürümeye başladım bir haftadır
  • beton zeminler için özel koşu ayakkabıları mevcuttur başka alternatifimizmi var betondan asfalttan balka
  • Her ne kadar zamanında çok koşmuş olsam da;(Halen az da olsa koşuyorum.)

Bence koşmayın. Koşmak yerine tempolu yürüşüyü tercih edin.

Koşu insanı yıpratır:
    - Menisküs
    - Diğer eklem rahatsızlıkları
    - Kalp kapakçıklarında sıkıntılar

meydana gelebilir. Siz en iyisi yürüyün.
  • Arkadaşlar ama ben ne zaman koşmaya başlasam 1 kaç turdan sonra nefesim kesiliyor ağzımdan nefes almam gerekiyorr boğazım falan yanıyor dinlenince geçiyor ama bu nedendir hastalıkla alakası yok bişeyyi yanlış yapıyorum ama
    geniz eti var belki ondan olur anca
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.