Şimdi Ara

Koşu bandı 12km/sa hıza çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Dunlop B24 koşu bandım var ve öncelikle ara ara koşarken 12km/sa hıza çıkmaya başladı. Hızı düşürünce devam ediyordu. Şu an ise fişini takınca göstergeler geliyor. Mıknatısı çıkarınca arıza konumuna geçiyor ama diğer tuşlar çoğu zaman işlemiyor. Onlarca deneme sonucunda start alsa bile sürekli 12'ye çıkıyor. Kol kumandasından veya panelden düşürüyorum bıraktığım an tekrar 12 ye çıkıyor.

Denediklerim,

Kol kumandalarını yerinden söktüm.

Tüm kartların diş fırçası ile tozunu temizledim zaten iyi durumdalardı.

Alttaki kontorol board ve gösterge panelinde 3 adet şişmiş kondansatör mevcuttu onları aynıları ile değiştirdim.

Motoru laptop adaptörü ile test ettim çalışıyor.

Devre üstünde köprü diyotu ve G40n60 mosfet?i ölçtüğümde sağlam görünüyor.

Yardımınıza ihtiyacım var

• aktif devre elemanlarının hepsini kontrol ettiniz mi , tüm zenerleri transistörleri triyak vs kontrol edin , bu arada g40n60 ıgbt transistör onu hatalı ölçmüş olabilirsiniz mosfet yada transistörden farklı test devresi ile kontrolü yapılıyor

test için şu devreyi kurmalısın

Koşu bandı 12km/sa hıza çıkıyorGm Elektronikyoutube
    Bu videomuzda IGBT'lerden bahsettik umarım faydalı olur. IGBT nedir? nasıl çalışır? diğer anahtarlama elemanlarından farkları nelerdir? gibi soruları cevaplamaya çalıştık. merak ettiğiniz ve anlatılmasını istediğiniz konuları yorum bölümüne yazın bizde elimizden geldiğince paylaşmaya çalışalım. Web sitemizi ziyaret edip pdf'leri bulabilir, sorularınız için yorum satırını kullanabilir veya İletişim adreslerimizden bize ulaşabilirsiniz; Web; http://gmelektroik.com/ Sosyal; https://www.instagram.com/gmelekt Mail; gmelektronik13@gmail.com
    https://www.youtube.com/watch?t=467&v=gQZxnBHIwPw&feature=youtu.be

test devresi 7:47 dk da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 8 Aralık 2021; 14:57:49 >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt

üstadım peki bunu mosfetin yapma ihtimali nedir? yani daha çok 12 tuşuna basılı kalmış gibi tuşları tek tek ölçüm sorun yok. hatta 12 tuşunu söktüm. Şu an alt karta(g40n60'ın olduğu) mı? yoksa ekranlı olan karta mı? yönelmeliyim. Elimde bu test devresini yapacak malzemeler yok, küçük bir ilçedeyim. onun yerine mosfeti sipariş versem daha kolay olur gibi ama 80 tl ücreti var ihtimali yüksek ise alayım diyorum.

• motoru bu transistör sürüyorsa ve arıza bu parçadaysa sürekli çıkış verip kontrolsüzce bandı çalıştırabilir , ama kesin konuşmak için parçaları test etmek ve devreyi gözden geçirmek gerek ezbere şundandır diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 8 Aralık 2021; 19:24:21 >
  • üstadım ölçebildiğim bir çok şeyi ölçtüm yalnız sorun daha çok kontrol panelinde ki isimsiz bir entegre kaynaklı gibi geliyor. Neden böyle düşündüğümü anlatayım süren mosfet hatalı olsa 2 de veya 16 da yüksek hızlara çıkar ama bunu ekranda göstermez diye düşünüyorum. Sanki sürekli 12 tuşuna basıyormuşum gibi oluyor. Örneğin 8e basıyorum bir kaç saniye sonra 12 ye çıkıyor 14 e basıyorum 12 ye düşüyor koldan tek tek ayarlıyorum bırakır bırakmaz 12 oluyor. gördüğün üzere 12 tuışunu söktüm yine durum aynı. yolları kontrol ettiğimde altta çizdiğim entegreye geliyor tüm tuşlar.

• Belki benzer sıkıntıyı yaşayan olursa diye çözümü açıklıyorum. 28 bacaklı entegrenin tuşlara giden 5v çıkışları vardı. Bir bacaktan çıkan hatta 3.2v vardı. Sebebi de mercimek kondansatörlerden birinin arizalanmiş olmasıymış. Değiştirdim sorun çözüldü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bisiklet ile 16km kaç dk sürer
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.