Şimdi Ara

KOŞU BANTLARININ MOTORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar tasarım ve konstrüksiyon bölümü mezunuyum kendi kendime koşu bantı yapmaya karar verdim bunun için en önemli parça şüphesiz bu bantların motorlarıdır bu motorlar ne diye geçer. piyasada bunları bulabilirmiyiz dc motor denen küçük şeyler var ama bu motorların kullanım alanı yanılmıyorsam elektrik üretimi için. elektronik konusunda zerre bilgim yoktur . bu motorlardan buldummu gerisi benim için çocuk oyuncağıdır. ayrıca güç kavramları hakkındada biraz bilgi verirseniz sevinirim.

• belli bir standartı yok 2.2kw asenkron motorlu koşu bandı bile gördüm dc motor kullananlarda var çok çeşitli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

belli bir standartı yok 2.2kw asenkron motorlu koşu bandı bile gördüm dc motor kullananlarda var çok çeşitli.

hocam esas merak ettiğim konu küçük motorların bir insanı koşturtacak güce ulaşabilmesidir bahsettiğiniz dc motorlara bir örnek verebilirmisiniz ayrıca hp kavramları var bunları nasıl anlayacağız örneğin 2 hp li bir motor kaç rpm yada voltludur. üsttede dedim elektronik konusunda zerre bilgim yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşruhuum

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

belli bir standartı yok 2.2kw asenkron motorlu koşu bandı bile gördüm dc motor kullananlarda var çok çeşitli.

hocam esas merak ettiğim konu küçük motorların bir insanı koşturtacak güce ulaşabilmesidir bahsettiğiniz dc motorlara bir örnek verebilirmisiniz ayrıca hp kavramları var bunları nasıl anlayacağız örneğin 2 hp li bir motor kaç rpm yada voltludur. üsttede dedim elektronik konusunda zerre bilgim yoktur.

elektrik motorları boyut olarak küçüktür ama çok sağlam güç üretir 2.2kw bir motor 3 bg güç üretebilir. bu da nerdeyse 50cc motosikletin gücüdür ve 60-70 km hıza çıkabilir 50cc motosiklet. 750w=1bg

evde kullandığımız ufacık süpürgeler 3hp matkaplar ise 1bg güce sahiptir.

zaten elektrik motorları ek parça gerektirmediğinden her devirde yüksek tork veren herhangi bir sıkışma durumunda bezin motorları gibi stop etmez veya aktarma elemanlarını bozmaz bu yüzden dev makinelerde elektrik motorları kullanılır.

asenkron motorlar 3000dd 220v.

dc motorlar ise belli değildir süpürge motoru üniversaldır 25.000 devir yaparlar 220v ile çalışır ama çok çeşitli voltajlarda üretilir dc motorlar

mesela bu araçta 3700 bg gücünde elektrik motoru var
     KOŞU BANTLARININ MOTORU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 20 Mart 2013; 18:07:20 >

• Koşu bandı motorlarıyla uğraşmak elektriğe yeni giriş yapacak birisi için kötü deneyimler sunabilir. Hatta bu motorların çoğu 180V DC gerilim seviyelerinde çalışıyor, herhangi bir aksilikte can güvenliğiniz bile tehlikeye düşebilir. Elektrik/Elektronik konusunda deneyimli birisinden aktif yardım almanızı öneririm.
  • servo motorları araştırdınız mı? 200-300 wattlık bir servo motor iş görebilir diye düşünüyorum
  • redüktörlü ac motor ve sürücü de işinizi çözecektir. ingilizceniz varsa sürücünün dökümanından kolayca kontrol edebilirsiniz. ama biraz pahalıdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koşu Bandı Motor Dönmüyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ac motorların kalkınma gücü düşü olur dc motorlara göre sürücü olarak enda nın sürücüleri çok hesaplı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.