Şimdi Ara

Kotalı WoW oynayanlar !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yurtun neti berbat olduğu için Vodafone 3G+ almak zorunda kaldım. 4-8 Mbit arası çekiyor. Sıkıntım yok o yandan. Fakat WoWda aşırı kota harcıyor. Bazı arkadaşlar 4 GB kotalıda oynanıyor diyor. Ama ben bir BG ye girdiğimde en az 40-70mb arası kota harcıyor. 4 GB 30 a bölersek günlük 130 mb küsür harcamam gerekli.. Bir bg için oldukça fazla harcıyor yani. Warhammer accountumda açık. Onda 60vs60 savaşlarda 1 saatte 20 25 mb gidiyor. Bu durumda bende acaba oyunun ayarlarından (Misal Peer to peer gibi ) kaynaklanan bir problem mi var? Şuan mecbur Warhammer oynuyorum çok az kota yediği için. Kota ile wow oynayanlar var mı ? Varsa birkaç sorum olacak ;

Oyunun Launcherindaki (Options - Download preferences ) tüm sekmeler işaretsiz. Olması gereken bu herhalde ?
    Oyunun içindeki (Options - Network) Optimize network for speed sekmesi tıklımı olmalı yoksa olmamalı mı ?
    Birde oyundaki addonlar kotaya etki edermi ?

Kısacası günde 2-3 saat oynayıp 4GB kotayı aşmadan oynayan kotalı kullanıcılar var mı ?
    Son olarak ;
    WoW neden bu kadar kota yiyiyor !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 6 Ekim 2011; 21:09:48 >

•  Kotalı WoW oynayanlar !
  • Ne alaka şimdi ?

Silver sana yakıştıramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psikotrex

Ne alaka şimdi ?

Silver sana yakıştıramadım.

Sıkıntıdan ne yapacağımızı şaşırdım.
  • Bence bir yanlışın var. Birkaç sene önce kotalıda saatlerce oynardım fakat kota nın belkide 4 te 1 i bile dolmazdı. Müzik indirirdim geri kalan yerle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyAK

Bence bir yanlışın var. Birkaç sene önce kotalıda saatlerce oynardım fakat kota nın belkide 4 te 1 i bile dolmazdı. Müzik indirirdim geri kalan yerle...

+1
  • senin neti mezar ediyor olmasınlar ?
  • istanbuldaki evimde sınırlı 4gb net vardi, suan üniversitedeki evimdeyim sınırsız burada istanbulda günde 4-5 saat wow oynardim raid olurdu genelde vent felan kullanirdim 11gb kota yapmisim vent+4-5 saatlik wow ile zaten raid felan yapacaksan 4gb kota yetmez boss taktiklerini ögrenmek icin acıp videoları izlemen gerek felan sınırsız kullan
  • Ben isveçte okuyorum ve oturuyorum burada telia denilen bir markanın 3g internetini almıştım 3 saatlik wow oynayısımda 30 mb kota yiyordu cok garibime gitmişti ancak.. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_GodFather.

istanbuldaki evimde sınırlı 4gb net vardi, suan üniversitedeki evimdeyim sınırsız burada istanbulda günde 4-5 saat wow oynardim raid olurdu genelde vent felan kullanirdim 11gb kota yapmisim vent+4-5 saatlik wow ile zaten raid felan yapacaksan 4gb kota yetmez boss taktiklerini ögrenmek icin acıp videoları izlemen gerek felan sınırsız kullan

dostum sınırsız 3g yok. Olmadı 4 den 8 e geçeceğim tahaddüt imzaladm gerçi ama tarife yükselttiğim için sorun olmaz herhalde olursa warhammer fln mecbur...
    Bu sene raid fln düşünmüyorum seneye eve çıkicam pvp yter bana belki braz pug

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 7 Ekim 2011; 9:39:14 >
  • 3-4 sene önce 3 gb sınırlı net hem webde gezinme hemde wow oynamaya yetiyordu ama anladıgım kadarıyla blizz bir şeyler değiştirmiş.. sana tavsiyem kotalıdan başka şansını yoksa şehirlerde fazla bekleme, afk kalma...(trade channel, oradan konusan kişilerin class bilgisi vs çok kota yer) ayrıca combat logların iletilişi nasıl tam bilmiyorum ama yinede kullanmadıgın her şeyi kapa.. filtreleri kurcala.. mesela bende self kısmında sadece yaptıgım hasarlar, what happened to me'de de aldıgım hasarlar yazıyor.. diğer raiddekiler ne yemiş ne içmiş, auraları fade olmuşmu olmamışşmı her şey kapalı.. everything'i zaten full iptal ettim.. bassam bile hiç data gelmiyor artık..

birde AH'yi fazla kullanma.. query mantıgı ile çalışıyor ama her sayfa gösteriminde bir sürü data akışı oluyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

3-4 sene önce 3 gb sınırlı net hem webde gezinme hemde wow oynamaya yetiyordu ama anladıgım kadarıyla blizz bir şeyler değiştirmiş.. sana tavsiyem kotalıdan başka şansını yoksa şehirlerde fazla bekleme, afk kalma...(trade channel, oradan konusan kişilerin class bilgisi vs çok kota yer) ayrıca combat logların iletilişi nasıl tam bilmiyorum ama yinede kullanmadıgın her şeyi kapa.. filtreleri kurcala.. mesela bende self kısmında sadece yaptıgım hasarlar, what happened to me'de de aldıgım hasarlar yazıyor.. diğer raiddekiler ne yemiş ne içmiş, auraları fade olmuşmu olmamışşmı her şey kapalı.. everything'i zaten full iptal ettim.. bassam bile hiç data gelmiyor artık..

birde AH'yi fazla kullanma.. query mantıgı ile çalışıyor ama her sayfa gösteriminde bir sürü data akışı oluyor..

Acaba addonlar etki ediyormudur ? Mesela Atlas fln kendi dbsine veri (istatistik açısından) yada recount gönderiyormudur ? Eskiden addonların bellek kullanımını gösteren bir addon vardı. Şimdi onun tarzında network harcamasını gösteren bir addon varmı acaba..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tosunpasa

3-4 sene önce 3 gb sınırlı net hem webde gezinme hemde wow oynamaya yetiyordu ama anladıgım kadarıyla blizz bir şeyler değiştirmiş.. sana tavsiyem kotalıdan başka şansını yoksa şehirlerde fazla bekleme, afk kalma...(trade channel, oradan konusan kişilerin class bilgisi vs çok kota yer) ayrıca combat logların iletilişi nasıl tam bilmiyorum ama yinede kullanmadıgın her şeyi kapa.. filtreleri kurcala.. mesela bende self kısmında sadece yaptıgım hasarlar, what happened to me'de de aldıgım hasarlar yazıyor.. diğer raiddekiler ne yemiş ne içmiş, auraları fade olmuşmu olmamışşmı her şey kapalı.. everything'i zaten full iptal ettim.. bassam bile hiç data gelmiyor artık..

Acaba addonlar etki ediyormudur ? Mesela Atlas fln kendi dbsine veri (istatistik açısından) yada recount gönderiyormudur ? Eskiden addonların bellek kullanımını gösteren bir addon vardı. Şimdi onun tarzında network harcamasını gösteren bir addon varmı acaba..

Data akışı serverla bağlantılı olduğundan, bunu monitör etmek için illa ki belleğin yanında network harcaması da gerekir. Ancak recount sadece writer olarak da çalışıyor olabilir. Sonuçta recount addonu olmadan da what happened to me kısmında herkesin ne yaptığı devamlı arka taraftan akıyor. Recount bunu sadece yazıya döküyor da olabilir. O yüzden sadece belli bir bellek de yeterli olabilir.

• recount mutlaka etki ediyordur.. çünkü diğer kullanıcılarla sürekli gizli data alışverişi yapıp ortalama bir sonuç gösterimi yapıyor..

"http://wow.curse.com/downloads/wow-addons/details/broker-cma.aspx" bu addon başka kullanıcılardan sana gelen addon datasının boyutlarını gösteriyor.. seninkini göstermesede bir fikir sahibi olmanı saglayacaktır..
  • Birde faction change ile ilgili bir sorum var. Faction change alınca kendi serverindaki karakteri , tekrar kendi serverindamı değiştirmiş oluyorsun ? Yani ben Twister Netherdeki horde karakterimi Deathwinge Ally olarak taşıyabilirmiyim ?
  • quote:

Birde faction change ile ilgili bir sorum var. Faction change alınca kendi serverindaki karakteri , tekrar kendi serverindamı değiştirmiş oluyorsun ? Yani ben Twister Netherdeki horde karakterimi Deathwinge Ally olarak taşıyabilirmiyim ?

Taşıyabilirsin ama hem faction change hem de server transfer parası alır. O da yaklaşık 45 Dolar ediyor.
  • Dolar neredeyse 2 lira oldu yaw. Sağlam koyacak Tek seferde olsa iyi olurdu.
    Biraz ayar çektim azaldı gibi. Sadece Quartz , Bartander , Omnicc , Sexy map , Easy mail , Xperl.. Bu addonları bıraktım. Bunlar içinde networku kullandığını bildiğiniz bir addon varsa söyleyin kapatayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 7 Ekim 2011; 11:14:43 >
  • Bu addonlar grafik arayüzünü ayarlıyor, Data harcayacaklarını sanmıyorum..
  • Gearscore, Auctioneer tarzı addonlar çok fazla data alışverişi yapan addonlar. Bu tarz diğer karakterlerle veya direk oyunun database i ile ilgili addonlar data harcarlar bence de. Tosunumun da dediği gibi bahsettiğin addonlar sadece grafik arayüz addonları. (Easymail bunların dışında olabilir)
  • Easymail mailleri tek tusla toplamanı saglayan bir addon.. select all yapıp topla diyorsun mailboxu full cantana bosaltıyor.. data harcayacagını sanmam.. hatta vakit kaybını önledigi için data kullanımını azaltıyor olabilir..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.