Şimdi Ara

Kötü bir şey düşündüğümüz için mi başımıza gelir yoksa düşündüğümüz ön sezi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Eşinizle sahilde yürüyorsunuz ve birden eşiniz diyor ki "Hamileyim!" Sizde kucağına alıp başlıyorsunuz etrafınızda dönmeye ve o anda kafanızda anlık bir düşünce oturuyor "ya şimdi dengemi kaybetip düşersek?" ve o anda düşüyorsunuz.

Genel anlatımı,
    Kötü bir şey başımıza gelmeden önce o olayı düşünürüz ve eğer başımıza gelirse "kötü düşündük başımıza geldi" deriz. Bu kötü düşünmeden kaynaklanarak vücudumuz kötüyü mü yapıyor? Yoksa kötü bir olay öncesinde bu düşünce bizim ön sezimiz midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 7 Eylül 2011; 19:40:17 >

• ''Kötü düşündük başımıza geldi.'' ,tamamiyle tesadüfü bir olay sonucu söylenebilecek sözdür.Söz gelimi yolda yürüyen bir kadının ortada neden yokken ''Çantamı kapkaççılar alabilir.'' şeklinde düşünmesi,bakış açısıyla ilgilidir,bu olay başına gelirse bunun olası iki sebebi vardır:

-Düşüncelerimiz mantık yoluyladır,kapkaççılığa uygun bir otamda yürünüyorsa böyle bir ihtimalin yüksek olduğu bilinir,içgüdüsel bir davranış olamaz;ki bu sebep her zaman daha ön plandadır.

-Telepati ve 6.his verilen olaydır,fakat bunun asıl nedeni bilim camiasında merak konusudur;fakat kesin olan bir şey vardır ki o da bu gücün her insanda olmadığıdır.''Böyle olacağını biliyordum.'' cümlesi;laf aramızda,özellikle ilk nedene bağlı kullanılan bir sözdür,çoğu insan telepati gücüne sahip olamadığını bilir.

• genelde olumsuz düşündüğümden midir, ufacık olumsuz bişeye sinirlenip büğüttüğümden midir bilinmez olayları önceden kestirebiliyorum.
    Düşerim diyipte düşmek gibi değil elbet.En basit bir örnek, bugün karşıdan (ist. avrupa yakası) üst baş bişeyler alcaktık ve ben gitmeden bikaç gün önce ya kesin bişey olcak fln bişey alamadan gelicem, pahalı olur alamayız, istediğimizi bulamayız vs.vs düşünceler kafamda döndü durdu ve öylede oldu bi pantolon aldık onuda zorla aldık.
    Bu sadece bir örnekti.
  • Aynen senin gibi düşünüyorum _Realist_. Bu olayı telefona mesaj gelmeden 5 sn önce televizyonda "dıdıt dıdıt" sesi gibi yorumluyorum. Bilimsel bir açıklamasını araştıracak vakit bulamadım maalesef. aeson01 arkadaşımızın başına gelenler bende geleceği hissetmedir.
  • Konu pek ilgi görmedi heralde. Merak ettiğim bir konuydu bu.
  • Negatif düşünce negatifi, pozitif düşünce pozitifi çağırır.
    Hep olumsuz düşünen kişilerin başına gelmedik kalmaz.
    Olumlu yaklaşanlar ise çoğu zaman sürprizle karşılaşmaz.
    Derler ya; bir insana 40 kere deli dersen deli olur diye, onun gibi...

Nedenini ben de bilmiyorum ama, olumlu düşündüğüm konuların, olumlu sonuçlandığı çok olmuştur.

Özellikle yabancılar bu olayı çocuk yetiştirirken önemsiyorlar.
    Çocuğa yapma, etme, düşersin, kırarsın, salaksın, sen bilmezsin yerine;

Dikkatli ol, uyanık ol, güçlü ol, sen yaparsın, çalışırsan başarırsın, istersen yaparsın
    şeklinde pozitif yaklaşarak, çocuğun güvenini arttırmasına gayret ediyorlar...
  • Bir işin yolunda gitmesine karşın o işin yolunda gitmemesi riski hep daha fazladır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Genellikle ikiside değildir cevap sadece farkındalık

Askerlerin her konuşmasında muhtemelen şehit olabilirim cümlesi geçer olmazsa bir şey yoktur ama olursa söylemişti bilmişti gibi.
  • Bahsettiğin şey tamamen tahmindir ve sadece askerlere mahsus bir durum da değildir.
    Bu tahmini herkes yapabilir, iflas edebilirim, sınıfta kalabilirim, düşebilirim, kaza yapabilirim vs....

Önemli olan pozitif düşünmek başarıya, güzele ve doğruya inanmak, iyi niyetli olmak.

Sunuç genelde olumlu oluyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokmay

Bahsettiğin şey tamamen tahmindir ve sadece askerlere mahsus bir durum da değildir.
    Bu tahmini herkes yapabilir, iflas edebilirim, sınıfta kalabilirim, düşebilirim, kaza yapabilirim vs....

Önemli olan pozitif düşünmek başarıya, güzele ve doğruya inanmak, iyi niyetli olmak.

Sunuç genelde olumlu oluyor...

Örnek vermişim arkadaş

Ha bu arada

Hükümet yanlısı değilim.
  • Ben de genelledim zaten, bir şey demedim kardeşim.

Başarmanın yarısı başaracağına inanmaktır. Başaramam, çalışamadım, hazırlık yapamadım vs... derse kişi baştan kaybetmiş demektir.
    Mesela doktorlar hep söyler, hastalığı yenmenin en önemli yanı, hasta değilmişsin gibi davranıp, hastalığı yeneceğine inanmaktır diye.

Pozitif enerji/düşünce her zaman iyidir...
  • Allah düşüncelerimizi bile bilir. ve onları ile dua kabul edebilir. ve genelliklede hemen icab eder. Onun için kötü düşünceleri aklıonıza getirmeyin. gelsede hemen tövbe edin ki kötüük bulaşmasın. Birde konuşurken başına bir şey gelecek tarzında değilde başına bir şey gelmesin tarzında konuşun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: combaba

Allah düşüncelerimizi bile bilir. ve onları ile dua kabul edebilir. ve genelliklede hemen icab eder. Onun için kötü düşünceleri aklıonıza getirmeyin. gelsede hemen tövbe edin ki kötüük bulaşmasın. Birde konuşurken başına bir şey gelecek tarzında değilde başına bir şey gelmesin tarzında konuşun.

Peki niye hep kötü şeyleri hemen icab ettiriyor diye yeni bir tartışma konusu çıkabilir burdan. Fakat haşa öyle bir konuya değinmeyeceğim.
  • Böyle bir şeyin olduğuna inanıyorum ancak nedenini bilemiyorum. İnsanın düşüncelerinin, söylediklerinin vs çok önemli olduğunu düşünüyorum. Olumsuzluk negatif bir enerji oluşturur ve bu enerji olumsuzluklara neden olur gibisinden bişiler demek isterdim ama bu konu hakkında bilgim yok
  • Algıyla alakalı bir şey. Birazdan araba kaza yapabilir tarzı bir şeyi düşündüğümüzde algılarımız açılıyor ve istemsiz olarak kaza yapan bir araba arıyoruz. Normalde dikkat etmeyeceğimiz, olağan bir olayı böylelikle zihnimiz daha önce düşündüğümüz 'önsezi'yle aramaya başlıyor, yorumluyor. Araba kazası olmasa, olmamasını önemsemeyecektik. Ancak günde böyle istemsiz 5-10 şey düşününce, 1i bile olsa olasılığı çok düşük olay diye şaşırıyoruz. Algıda seçicilik kısacası
  • Algının olduğu zamanlarda oluyor tabii ama bazı zamanlar sanki kendi kaderini yazarmış gibicesine oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakFasulye -- 10 Eylül 2011; 13:11:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.