Şimdi Ara

kötü insan yoktur (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • günümüzün handikapı. basit bilmeceyi karıştırarak çözümsüzlüğe mahkum olmak. ilk yazdığım mesaja direk cevap ver. gerisi laga luga
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-4D62BFE91

konuyu tam olarak anlamadınız, değişik bir örnekle anlatmaya çalışayım

kötülük = 11010101
    aktarılan gen = 1111100
    çevresel faktörler = 1011001

şimdi çevresel faktörlerle aktarılan geni toplayalım

1111100 + 1011001 = 11010101
    Konyalıya kafayı yedirecen
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    Kendine göre cevabı yazmış nesini annamadın
  • mhmt042 M kullanıcısına yanıt
    anlayacağın çevresel faktörlerin, genlerin zayıf noktasına denk gelme durumu. sen şuan iyi biri olabilirsin gelecekte yaşayacağın şeyler genlerinin zayıf noktasına denk gelirse kötü biri olursun.

senin için örneği desimal sistemde yapayım

kötülük = 88
    aktarılan gen = 55
    çevresel faktörler = 33

55 + 33 = 88
  • sen olasılıklar üzerine yorum yapıyorsun. ben de olanların seni yalancı çıkardığını söylüyorum olan varken ihtimallerle aklı bulandırma çabası niye
  • mfselektronik kullanıcısına yanıt
    kabul etmemenin sebebi aynı formülasyon
  • Büyüdükçe kötüleşen insanlar vardır. Toplumumuzda ahlaksızlık almış başını gidiyor.
  • insanın doğumla kötü olması beklenmez. zamanla da kötü olması beklenmez. ancak toplum kötücüllük üzerine kurgunun varsayımını gerçeller. doğru düşünüşte kötüye ihtiyaç vardır zira iyi olmak için gerekli argumantif yapı yorucu yıpratıcı olduğundan iyi olarak gözükme adına çaba sarf edemeyecek toplum bu şekilde kendini belli eder. kocaman siyahın yanında nokta kadar beyaz iyi gibi görülür.

sonuç olarak anlaşılması gereken şey bana göre şu:

kötü vardır ve olmalıdır zira iyi olmak yorucudur yıpratıcıdır kişiye ve topluma ağabeylik analık babalık yapmak kişiyi üzer sorumluluğu büyüktür vs. bu durum da iyi denen kavramı pasifize etmiş, yerinde duran ancak hareket etmeyen bi şey iyi olarak tanımlanmıştır.

..................

ben hırsızlık yapmam, katliam yapmam bozguncu değilim falan filan. bunlar ödüllük işler olmuşsa toplum ciddi sıkıntılara düçar olmuş demektir. salt dürüst diye bi kooperatife yönetici bi futbol takımına antrenör vs olunmaz iken bu durum yeterli ise kötü denen kavramın artık kanıksandığı görülecektir.

• Tek bir bakış açısına göre İnsan iyi ya da kötüdür..İyi insanın kötü olduğu farklı bir bakışacısida varsa insan hem iyi hem de kötüdür..Oysaki insan kötü ve iyi olamaz kötü ve ya iyi olabilir..Celişkiye gore başlangıçtaki insan iyi ya da kötüdür varsayımi da yanlis olacak..İyi ve kötü insan yoktur o halde bakış acısı vardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kötü-iyi insan var mıdır bilemem ama her zaman zalim de vardır,mazlum da.

• bazen zalimler mazlum,mazlumlar zalim olur.bu,içinde bulunduğun şartlara göre değişir

• biraz locke zihniyeti ile bakmak gerek,sadece bilime değil,ahlakta geçerlidir.

özellikle burada öz kavramına açıklık getirilmeli,yani essentialist tutum gerekir.

evrensel ahlak yasasından bahsedemeyeceğimiz bir dünyada kötülük kavramında bahsedemeyiz aslında.

erdemli ve erdemli olmayanlar olarak iki gruba ayırabiliriz bir bakımdan.

çevre,insanı doğurur,her ne kadar insanın beyni locke'un tavrıyla "tabula rasa" gibi olsa da,çevresinin durumu burada önemli olandır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seebuzan ratks ellizabethu mağğara majka gir.

.....................

teorik olarak yukarıda yazılan şey benim kötülüğüm. zira bir şeye sondan baktığımda varlığa ermek için gir demek durumunda bırakılmışım. ancak başa geldiğimde ise bunun çık şeklinde okunması gerekliliğini de benden sonra gelecek kadim bir kişiliğe miras bırakıyorum.

........................

varlığım söylemimi anlatmak için muvakkaten gir dedi. ancak erdemim ve aklım o gelecek kadim dosta o daha gelmeden sen çık de diyor.

kötülüğüm mevcudattaki varlığım ve bu varlığın amacı salt çık diyebilmesi için.

yani bensel kötülük mevcutta varken aslı bakımından kötü olmayan ben var. ancak bunu ifade için varım ve insan aslında kötü değil sadece var diyorum. salt bu varlık aslında düçar olduğu şeyler bakımından yok ve ben kötülüğü bensel olarak sona erdirmek için gir dediğim kavrama başkası ad ve namına çık demem gerekliliğini yazıyorum. bunu anlamasını ümid ediyorum. ve bu umut ediş bazen işkenceyi uzatıyor ancak salt benim bedenime.

yani kötücül duruşum yani salt varlığım bana ancak asla ve asla o kadim dosta değil. hatta o var olmasın diye var olmuş olmam dahi taktir edilmesi mümkün olmayan bir şey olduğundan taktir edemeyecek olanın yokluğu bile bana benim kötü olamayacağımı gösteriyor.

.......................

ben çok sevdiğim birisinin varlığa ermemesi adına var oldum ve kötülük bende gözüktü. aslında o çık deyip de gelmemesi gereken benim asaletimi fedakarlığımı zaten taktir de edemezdi. madem taktir edemeyecekti o halde gelmemesi dahi varlıktaki benin bencilliği değil. yoklukta kalması gerekene bir saygı duruşu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 13 Ocak 2020; 22:32:45 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    sınavda kağıdı doldurmaya çalışırken bne

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • anlamadım.
  • Kardeş bencede kötü insan yoktur kötü insanı yapan ailesi, çevresi ve arkadaşlarıdır yoksa iyi yetişmiş bir bireyin kötü olma olasılığı çok düşüktür katillerin, tecavüzcülerin ve sapıkların çocukluklarında muhakkak kötü olaylar yaşanmıştır bunlar araştırmalarla tespit edilmiştir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.